Rămâi conectat

Actualitate

FOTO, VIDEO Gala de decernare a premiilor UAB: Studenți și profesori, premiați într-un cadru festiv

Publicat

în

Liga Studenților din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat, joi, un eveniment ce a avut scop premierea profesorilor și studenților care s-au remarcat prin excelență în domeniul de activitate.

Gala de decernare a premiilor UAB a avut loc, în premieră în acest an, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat de Liga Studenților și  s-a adresat atât cadrelor didactice cât și studenților.

Surpriza evenimentului a fost premierea celor 8 membri din conducerea L.S.U.A. care, organizatori fiind, nu s-au așteptat.

Elit - Gustul Desăvârșit

LSUA22

Premiul de Excelență pentru activitatea profesională:

domnului Rector Prof. univ. dr. Daniel Breaz

Prorector Prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim

Prorector Conf. univ. dr. Lucia Căbulea

Președinte al Senatului Conf. univ. dr. Muntean Andreea

Decan Prof. univ. dr. Ileana Ghemeș

Decan Prof. univ. dr. Maria Popa

Decan Prof. univ. dr. ing. Ioan Ienciu

Decan Prof. univ. dr. Emil Jurcan

Decan Conf. univ. dr. Ioan Gânfălean

Director General Ec. dr. Vasile Lucian Găban

Conf. univ. dr. Diana Câmpan     (purtător de cuvânt al Universități)

Director Conf. univ. dr. Larisa Dragolea

Prof. univ. dr. Nicolae Todea

Premiul de Excelență pentru studenți:

Szekely (Cadar) Lorendza Magdalena – pentru o foarte bună coordonare a voluntarilor CICOC

Nicoleta Daniela Moldovan – pentru o foarte bună coordonare a voluntarilor CICOC

Alexandru Preda – pentru devotamentul oferit în cadrul facultăți

Tudor Melinte – pentru o foarte bună implicare în departamentul de informatică

Andrei Puican – pentru o foarte buna implicare în departamentul relații internaționale

Roxana Airini – pentru o foarte bună implicare în promovarea editurii UAB

Cercului de Marketing – pentru o foarte bună promovare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Echipa de baschet a Universității ” 1 Decembrie 1918″ pentru că a obținut în anul 2015 rezultate deosebit de valoroase pe plan National si European, astfel:

– Titlul de Campiona Nationala Universitara Baschet 5×5, câștigând finala organizata la Arad in compania echipei Universitatii Transilvania din Brașov

– Titlul de Campionă Naționala Universitara Baschet 3×3, castigand finala organizata la Bucuresti in compania Universitatii Vasile Goldis din Arad

In urma câștigării celor două trofee pe plan național a reprezentat Romania la Campionatul European Universitar de Baschet 5×5 de la Koper (Slovenia) unde s-a clasat pe locul 10 și, de asemenea, a obținut medalia de argint si titlul de Vicecampioană Europeana Universitara  Baschet 3×3 la Kragujevas Serbia.

Au primit distincții: Talbabeț Iulia Adina, Negru Carmen Andrada, Dărăban Maria, Voica Bianca Ioana, Ardelean Dora Denisa, Fodor Marta, Enache Andreea Daniela, Chivu Alina- Mihaela, Hada Andreea Maria, Asist. univ. dr. Grigore Constantin

La Campionatul National Universitar de Schi Brasov – 6-8.03.2015, studentii UAB s-au făcut remarcați pe plan sportiv reușind sa obțină două medalii, una de argint si una de bronz prin:

  1. David Dan – Vicecampion National  si medalie de argint in proba de Slalom
  2. Dogaru Madalina – locul 3 si medalie de bronz in proba de Slalom

Alături de ei au mai primit distincții: Dogaru Mădălina, David DanAsist. univ. dr. Șimon Sorin

Conducerea Ligii Studenților pentru o foarte bună coordonare a organizației:

Bogdan Alexandru Suciu – președinte al L.S.U.A

Maria Andreea Bocșa – Vicepreședinte al L.S.U.A

Adrian Țendea – Secretar al L.S.U.A,

Camelia Jurca – departamentul financiar al L.S.U.A.

Natalia Fondos – departamentul de activități al L.S.U.A

domnișoarei Andrada Oancea – departamentul educațional al L.S.U.A.

Anamaria Nicuț – departamentului PR&Marketing al L.S.U.A.

Ionuț Josan – departamentul Resurse Umane, al L.S.U.A.

La final, în aplauzele tuturor, toți membrii Ligii Studenților, care au spus că sunt o mare familie, au urcat pe scenă și au interpretat o piesă reprezentativă pentru ei (vezi video).

[nggallery id=1559]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Amenzi drastice și până la 7 ani de închisoare pentru cei care ucid sau chinuie animale: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Publicat

în

Amenzi drastice și până la 7 ani de închisoare pentru cei care ucid sau chinuie animale: Legea, publicată în Monitorul Oficial

Legea care prevede majorarea limitelor pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale a fost publicată în Monitorul Oficial al României. De acum înainte se poate ajunge la o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani de zile pentru omorârea unui animal.

Dacă până acum limitele amenzii erau între 1.000 – 3.000 lei, de acum înainte, o persoană poate primi o amendă contravențională cuprinsă între 3.000-12.000 lei dacă nu oferă animalului său un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție și asistență medicală.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Române care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau încredinţarea lui unei asociaţii sau fundaţii de protecţia animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii”, mai prevede proiectul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit documentului adoptat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.

De asemenea, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă: a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole; b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora; c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; d) rănirea cu intenţie a animalelor”.

Deputaţii au mai stabilit că „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.

În cazul condamnării pentru una dintre aceste infracţiuni, instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

„Nu constituie infracţiune: a) fapta persoanei de rănire sau ucidere a unui animal ca reacţie la atacul acestuia; b) sterilizarea animalelor”, mai prevede proiectul.

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Publicat

în

Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF

Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală a fost reactualizat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Ghidul fiscal actualizat al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.

Elit - Gustul Desăvârșit

Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități sunt obligate să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai.

Există și un call center unde contribuabilii pot obține informații detaliate, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Publicat

în

Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene

Sorin Oprescu, fostul primar general al municipiului București a fost localizat de Interpol în Atena, capitala Greciei. Chiar în aceste momente, Poliția Română verifică dacă într-adevăr, acesta ar fi fugit acolo.

Menționăm faptul că săptămâna trecută s-a aflat că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu două săptămâni înainte de a-și primi condamnarea, prin vama Giurgiu. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională.

În urmă cu doar câteva momente, surse susțin că acesta ar fi fost deja capturat, aflându-se în custodia autorităților dintr-o țară europeană. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe de altă parte, până acum IGPR nu a confirmat informația.

Problemele pentru Sorin Oprescu au început de săptămâna trecută. Atunci, fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Sursa: capital.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare