Actualitate
FOTO, VIDEO Gala de decernare a premiilor UAB: Studenți și profesori, premiați într-un cadru festiv
Liga Studenților din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia a organizat, joi, un eveniment ce a avut scop premierea profesorilor și studenților care s-au remarcat prin excelență în domeniul de activitate.
Gala de decernare a premiilor UAB a avut loc, în premieră în acest an, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia. Evenimentul a fost organizat de Liga Studenților și s-a adresat atât cadrelor didactice cât și studenților.
Surpriza evenimentului a fost premierea celor 8 membri din conducerea L.S.U.A. care, organizatori fiind, nu s-au așteptat.
Premiul de Excelență pentru activitatea profesională:
domnului Rector Prof. univ. dr. Daniel Breaz
Prorector Prof. univ. dr. ing. Moise Ioan Achim
Prorector Conf. univ. dr. Lucia Căbulea
Președinte al Senatului Conf. univ. dr. Muntean Andreea
Decan Prof. univ. dr. Ileana Ghemeș
Decan Prof. univ. dr. Maria Popa
Decan Prof. univ. dr. ing. Ioan Ienciu
Decan Prof. univ. dr. Emil Jurcan
Decan Conf. univ. dr. Ioan Gânfălean
Director General Ec. dr. Vasile Lucian Găban
Conf. univ. dr. Diana Câmpan (purtător de cuvânt al Universități)
Director Conf. univ. dr. Larisa Dragolea
Prof. univ. dr. Nicolae Todea
Premiul de Excelență pentru studenți:
Szekely (Cadar) Lorendza Magdalena – pentru o foarte bună coordonare a voluntarilor CICOC
Nicoleta Daniela Moldovan – pentru o foarte bună coordonare a voluntarilor CICOC
Alexandru Preda – pentru devotamentul oferit în cadrul facultăți
Tudor Melinte – pentru o foarte bună implicare în departamentul de informatică
Andrei Puican – pentru o foarte buna implicare în departamentul relații internaționale
Roxana Airini – pentru o foarte bună implicare în promovarea editurii UAB
Cercului de Marketing – pentru o foarte bună promovare a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Echipa de baschet a Universității ” 1 Decembrie 1918″ pentru că a obținut în anul 2015 rezultate deosebit de valoroase pe plan National si European, astfel:
– Titlul de Campiona Nationala Universitara Baschet 5×5, câștigând finala organizata la Arad in compania echipei Universitatii Transilvania din Brașov
– Titlul de Campionă Naționala Universitara Baschet 3×3, castigand finala organizata la Bucuresti in compania Universitatii Vasile Goldis din Arad
In urma câștigării celor două trofee pe plan național a reprezentat Romania la Campionatul European Universitar de Baschet 5×5 de la Koper (Slovenia) unde s-a clasat pe locul 10 și, de asemenea, a obținut medalia de argint si titlul de Vicecampioană Europeana Universitara Baschet 3×3 la Kragujevas Serbia.
Au primit distincții: Talbabeț Iulia Adina, Negru Carmen Andrada, Dărăban Maria, Voica Bianca Ioana, Ardelean Dora Denisa, Fodor Marta, Enache Andreea Daniela, Chivu Alina- Mihaela, Hada Andreea Maria, Asist. univ. dr. Grigore Constantin
La Campionatul National Universitar de Schi Brasov – 6-8.03.2015, studentii UAB s-au făcut remarcați pe plan sportiv reușind sa obțină două medalii, una de argint si una de bronz prin:
- David Dan – Vicecampion National si medalie de argint in proba de Slalom
- Dogaru Madalina – locul 3 si medalie de bronz in proba de Slalom
Alături de ei au mai primit distincții: Dogaru Mădălina, David Dan, Asist. univ. dr. Șimon Sorin
Conducerea Ligii Studenților pentru o foarte bună coordonare a organizației:
Bogdan Alexandru Suciu – președinte al L.S.U.A
Maria Andreea Bocșa – Vicepreședinte al L.S.U.A
Adrian Țendea – Secretar al L.S.U.A,
Camelia Jurca – departamentul financiar al L.S.U.A.
Natalia Fondos – departamentul de activități al L.S.U.A
domnișoarei Andrada Oancea – departamentul educațional al L.S.U.A.
Anamaria Nicuț – departamentului PR&Marketing al L.S.U.A.
Ionuț Josan – departamentul Resurse Umane, al L.S.U.A.
La final, în aplauzele tuturor, toți membrii Ligii Studenților, care au spus că sunt o mare familie, au urcat pe scenă și au interpretat o piesă reprezentativă pentru ei (vezi video).
[nggallery id=1559]

Actualitate
Amenzi drastice și până la 7 ani de închisoare pentru cei care ucid sau chinuie animale: Legea, publicată în Monitorul Oficial
Amenzi drastice și până la 7 ani de închisoare pentru cei care ucid sau chinuie animale: Legea, publicată în Monitorul Oficial
Legea care prevede majorarea limitelor pedepselor şi amenzilor contravenţionale în cazul acţiunilor de cruzime faţă de animale a fost publicată în Monitorul Oficial al României. De acum înainte se poate ajunge la o pedeapsă cu închisoarea de 7 ani de zile pentru omorârea unui animal.
Dacă până acum limitele amenzii erau între 1.000 – 3.000 lei, de acum înainte, o persoană poate primi o amendă contravențională cuprinsă între 3.000-12.000 lei dacă nu oferă animalului său un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente, posibilitatea de mișcare suficientă, îngrijire și atenție și asistență medicală.
„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Române care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că un animal se află într-o situaţie de pericol emit, de îndată, ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 de zile sau încredinţarea lui unei asociaţii sau fundaţii de protecţia animalelor care are contract de prestări de servicii medicale veterinare cu un cabinet veterinar înregistrat conform legii”, mai prevede proiectul.
Potrivit documentului adoptat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă: a) intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor; b) despărţirea puilor de mamă până la vârsta de minimum opt săptămâni de viaţă în vederea comercializării, exceptând îndepărtarea puilor de mamă înainte de perioada minimă specifică speciei pentru înţărcare; c) folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, dacă le creează suferinţă”.
De asemenea, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă: a) folosirea animalelor sălbatice aparţinând subîncrengăturii vertebrate, indiferent de gradul de îmblânzire, născute în captivitate sau capturate din natură, în spectacole de circ, circuri ambulante, caravane şi trupe de artişti ambulanţi, precum şi în orice alte tipuri de spectacole; b) folosirea armelor cu tranchilizant asupra animalelor în alte situaţii decât pentru imobilizarea acestora; c) practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive; d) rănirea cu intenţie a animalelor”.
Deputaţii au mai stabilit că „va constitui infracţiune şi se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani: a) uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept; b) schingiuirea animalelor; c) organizarea de lupte între animale sau cu animale; d) zoofilia”.
În cazul condamnării pentru una dintre aceste infracţiuni, instanţa poate dispune ca pedeapsă complementară interdicţia de a deţine animale pentru o perioadă de la un an la 5 ani.
„Nu constituie infracţiune: a) fapta persoanei de rănire sau ucidere a unui animal ca reacţie la atacul acestuia; b) sterilizarea animalelor”, mai prevede proiectul.
Sursa: digi24.ro
Actualitate
Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF
Noi reguli pentru persoanele care cazează turiști în apartamente sau case. Modificările aduse de către ANAF
Ghidul fiscal al contribuabililor persoane fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală a fost reactualizat de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.
Ghidul fiscal actualizat al contribuabililor persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea și subînchirierea bunurilor mobile și imobile și din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală este disponibil pe portalul www.anaf.ro, în secțiunea Asistență Contribuabili/Servicii oferite contribuabililor/Ghiduri curente și alte materiale informative.
Persoanele fizice care realizează venituri din aceste activități sunt obligate să depună Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), până la data de 25 mai.
Există și un call center unde contribuabilii pot obține informații detaliate, la numărul de telefon 031.403.91.60.
Totodată, pe canalul de Youtube ANAF – Agenția Națională de Administrare Fiscală, sunt disponibile materiale video referitoare la modalitatea de completare a declarației unice pentru persoanele fizice care realizează venituri din chirii.
Sursa: dcbusiness.ro
Actualitate
Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene
Sorin Oprescu a fost localizat în Grecia: A fost REȚINUT de autoritățile elene
Sorin Oprescu, fostul primar general al municipiului București a fost localizat de Interpol în Atena, capitala Greciei. Chiar în aceste momente, Poliția Română verifică dacă într-adevăr, acesta ar fi fugit acolo.
Menționăm faptul că săptămâna trecută s-a aflat că Sorin Oprescu ar fi plecat din țară cu două săptămâni înainte de a-și primi condamnarea, prin vama Giurgiu. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională.
În urmă cu doar câteva momente, surse susțin că acesta ar fi fost deja capturat, aflându-se în custodia autorităților dintr-o țară europeană. Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).
Pe de altă parte, până acum IGPR nu a confirmat informația.
Problemele pentru Sorin Oprescu au început de săptămâna trecută. Atunci, fostul edil a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.
Sursa: capital.ro
-
Curier Județeanacum 12 ore
FOTO| Mihaela Mih Dehelean, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, evoluție foarte bună la o competiție internațională de prim rang. Progres vizibil de la un an la altul
-
Ştirea zileiacum 5 ore
Nemulțumire printre cele peste 60 de cadre medicale angajate la Spitalul din Aiud pe perioada pandemiei: „Ne-am pus viețile în pericol și nu primim nici o șansă”
-
Actualitateacum 24 de ore
Tribunalul Alba ANULEAZĂ numirile managerilor de la Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de Boli Cronice Câmpeni
-
Actualitateacum 22 de ore
BANI pentru 14 clădiri sau obiective istorice din Roșia Montană: Lista acestora, după includerea în UNESCO
-
Sportacum 9 ore
“Fotbal în familie”, ediția inaugurală, o reușită! Familia Avram, din Cugir, laureata competiției AJF Alba
-
Ştirea zileiacum 13 ore
Pensii 2022: Noua adeverință care trebuie completată pentru ca dosarul de pensionare să nu fie respins
-
Sportacum 9 ore
Bogdan Sava, noul golgheter al Ligii a 4-a, după Energia Săsciori – GT Sport Alba Iulia 5-0
-
Actualitateacum 11 ore
EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 clasa a IV-a: Modele de subiecte. ASTĂZI începe examinarea
-
Actualitateacum 24 de ore
Medicii de familie s-au opus: Ministerul Sănătății nu mai distribuie iodură de potasiu
-
Actualitateacum 23 de ore
Căpșunarii români refuză să mai lucreze în Italia: În ce țări aleg să meargă
-
Ştirea zileiacum 11 ore
LOCURI de MUNCĂ în județul Alba: 504 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș
-
Sportacum 9 ore
Finala Cupei României, faza județeană, în 11 iunie | Ultimul act al competiției “KO”, la Zlatna sau la Daia Română