Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Festivalul Roman Apulum, în 2-3 mai, la Alba Iulia: Peste 2.000 de ani de istorie, comprimați într-un weekend

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Roman Apulum, ce va avea loc în perioada 2-3 mai 2015, deschide sezonul turistic la Alba Iulia. Locuitorii județului Alba și turiștii care doresc să retrăiască istoria sunt așteptați cu ateliere antice, lupte de gladiatori, târguri de sclavi, dansuri de nimfe, reconstituiri de războaie daco-romane și multe alte surprize.

Festivalul Roman Apulum05

Pe pagina de Facebook ”Festivalul Roman Apulum” a fost postat un scurt filmuleț de prezentare a ediției din acest an, care conține momente reprezentative de la edițiile anterioare.

Printre invitați se numără și trupa de gladiatori Ludus Apulensis care va lupta pe viață și pe moarte în onoarea orașului Apulum și a locuitorilor săi. Vor mai fi prezente trupele Terra Dacica Aeterna, LEG IIII SCYTHICA, Lupii Apoulonului sau Legiunea XIII Gemina de la Apulum. Restul invitaților și programul complet vor fi anunțate în curând.

Anul trecut, cu ocazia acestui eveniment, Latura de Est a Cetății Alba Carolina și Pietonala Mihai Viteazul s-au transformat în scena perfectă pentru o desfășurare de forțe impresionantă: de la târguri de sclavi, lupte de gladiatori și războaie daco-romane, reconstituite în detaliu, până la atracția devenită deja tradiție în Cetate: schimbarea gărzii. Turiștii au ocazia unică să se lase vrăjiți, la propriu, de dansul nimfelor, adus din Zalău de Nimfele Daciei și să vadă pe viu un ritual antic unic, ritualul lui Ares, pus în scenă de bulgarii de la Association for Antique and Medieval Reconstructions – SILA – Plovdiv. S-au reconstituit târguri de sclavi, s-au organizat conferințe, iar localnicii și turiștii au asistat la numeroase dansuri medievale.

Festivalul Roman Apulum 2015 se află la a III-a ediție, are costuri estimate până la 80.000 de lei și este organizat de Primăria municipiului Alba Iulia.

Retrăiește istoria de peste 2000 de ani într-un singur weekend, la Alba Iulia.

Ave Apulum!

Sursa foto Facebook ”Festivalul Roman Apulum”

[nggallery id=371]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea