Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Festivalul Plăcintelor, la Micești, înainte de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului: Ospăț cu plăcinte gustoase, vinuri alese și muzică populară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO, VIDEO| Festivalul Plăcintelor, la Micești, înainte de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului: Ospăț cu plăcinte gustoase, vinuri alese și muzică populară

Cu o zi înainte de Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului, când în mod tradițional rudele și prietenii se strâng la aceeași masă și se bucură de bucate alese, zeci de miceșteni s-au adunat la Festivalul Plăcintelor, la căminul cultural din cartier.

După ora 12.00, imediat după ce oamenii au ieșit de la biserică, s-au adunat cu mic cu mare la Căminul Cultural din cartierul Micești la un eveniment tradițional, după cum e rânduiala înainte de lăsatul secului pentru postul Nașterii Domnului.

Oamenii au venit împreună cu familia și prietenii să se distreze și să mănânce bucate alese, toate „de dulce”, așa cum se obișnuiește înainte de perioada Postului Crăciunului.

YouTube video

Miceștenii s-au întrecut la concursul de organizat plăcinte și au fost răsplătiți cu titluri pentru „cea mai bună plăcintă”, „cea mai mare plăcintă”, „cea mai subțire plăcintă”, „cea mai moale plăcintă”, dar și „gogoașa furioasă”.

Din festinul culinar nu au lipsit plăcintele cu varză, cartofi, brânză sau mere, pregătite cu drag de cele mai iscusite gospodine, setea a fost stâmpărată cu vinuri alese, iar voia bună a fost întreținută de muzică populară.

Festivalul a reunit diversitatea de plăcinte preparate atât după rețete din bucătăria tradițională, cât și după rețete din bucătăria modernă, într-o îmbinare armonioasă a tradiționalului cu modernul și a trecutului cu prezentul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șase medici noi la Spitalul Municipal Blaj: Unitatea medicală are 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată Șase medici noi își vor începe activitatea în curând la Spitalul Municipal Blaj. Unitatea medicală are astfel 74 de medici sub contract, cel mai mare număr pe care l-a avut vreodată. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea