Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Societate

FOTO-VIDEO Festivalul Iernii: Trio-ul timişorean „JazzyBIT” a concertat la Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri seara, în Sala Unirii din Alba Iulia a avut loc un minunat concert de muzică jazz susţinut de formaţia „JazzyBIT” din Timişoara. Într-o atmosferă călduroasă şi primitoare, cu sala decorată cu un frumos brad de Crăciun, ghirlande şi alte ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, cei trei membri ai formaţiei, Teodor, Mihai şi  Szabó au urcat pe scenă şi au interpretat instrumental o serie de melodii compuse de ei. Muzica lor este inspirată din jazz, latin, funk şi blues. Cei prezenţi au fost încântaţi să-i asculte pe cei trei artişti şi i-au răsplătit de fiecare dată cu aplauze pentru prestaţia lor. Cu toate că sala nu a fost plină, putem spune că a fost o seară de jazz de excepţie, plăcută publicului prezent. Evenimentul a făcut parte din cadrul manifestărilor dedicate Festivalului Iernii „Alba în magia Crăciunului”, ce se desfăşoară în aceaste zile la Alba Iulia.

JazzyBIT este un trio instrumental format din Teodor Pop la pian, orgă Hammond, sintetizator, Mihai Moldoveanu la bas şi Szabó Csongor-Zsolt la tobe, percuţie. Trupa s-a format în urmă cu un an, iar în acest timp a susţinut concerte în Alba Iulia, Arad, Bucureşti, Cluj, Oradea, Târgu Mureş şi Timişoara. De asemenea, au participat la festivaluri renumite precum Festivalul Internaţional de Jazz de la Sibiu, Festivalul Internaţional Studenţesc de Jazz  laTârgu Mureş,  Festivalul Roland Jazz -Sângeorz-Băi şi Capital Jazz Festival la Timişoara . Repertoriul grupului este alcătuit integral din compoziţii proprii, variate atât stilistic, cât şi dinamic. În anul 2013, aşa după cum au anunţat, JazzyBIT va lansa albumul de debut, intitulat „Touch the Sky”.

Nu rataţi! Vineri, 21 decembrie, ora 19:00, tot în Sala Unirii, va avea loc un alt concert de muzică jazz oferit de Şcoala Alba Jazz, coordonată de Laura Orian, Ovidiu Pârjol şi Geta Pluta.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea