Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Festivalul de Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia, cel mai important concurs de muzică folk din România, şi-a desemnat duminică câştigătorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul „Ziua de Mâine”, cel mai important festival naţional concurs de muzică folk din România, s-a încheiat, duminică seara, cu Gala Laureaţilor în cadrul căreia au fost aflaţi câştigătorii ediţiei din acest an. Seara a cuprins şi recitalurile unor interpreţi consacraţi din folkul românesc printre care Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru, care au apreciat şi lăudat publicul din Alba Iulia pentru modul în care gustă, simte şi trăieşte muzica folk.

Ultima zi a festivalului a fost o zi încărcată de emoţii pentru tinerii interpreţi înscrişi în concursul de interpretare şi compoziţie. Concurenţi intraţi în concurs în urma unei preselecţii foarte riguroase au aflat, duminică seara, care dintre aceştia a reuşit să câştige cele mai bune note oferite de juriu şi să se claseze pe podiumul festivalului.

 

Premiile Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”:

 

Premiul I: Diana Porca (Bistrița) – 17 ani

 

Premiul II: Sergiu Pârvulescu (Vulcan) – 14 ani

 

Premiul III: Raul Nica (Arad) – 11 ani

 

Alba Iulia a fost la sfârşitul acestei săptămâni „capitala muzicii folk” găzduind o nouă ediţie a Festivalului Naţional Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Printre cei care au urcat pe scena festivalului în acest an îi amintim pe Daniel Avram şi „Şcoala de Folk” (Alba Iulia), Marinela Popa şi Grupul „Primavera”, Vali Şerban, Marius Popa, Silvan Stâncel, Felicia Pop, Adrian Ivaniţchi, Iurie Sadovnic, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Cătălin Condurache şi Sandi Deac, Magda Puskas, Oxi Cucereanu, Ovidiu Mihăilescu, Cătălin Stepa, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru dar şi Şerban Goşa, câştigătorul Marelui Premiu de la ediţia precedentă.

În program au fost incluse lansări de carte şi CD-uri dar şi sesiuni de autografe.

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena Alba”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

[nggallery id=6472]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea