Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Elevii militari din Alba Iulia au defilat înapoi în bănci: Câți boboci li s-au alăturat în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari din Alba Iulia au defilat înapoi în bănci: Câți boboci li s-au alăturat în acest an

Elevii Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia s-au reîntors astăzi în bănci, cu ocazia începerii noului an școlar.

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a organizat astăzi, 5 septembrie, în Piața Cetății, ceremonialul deschiderii anului şcolar 2022 – 2023.

Alături de cei peste 520 de elevi care au ales să îmbrace uniforma de licean militar sunt părinţi, rude şi prieteni, reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, ai administraţiei publice locale şi judeţene şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

Conform tradiţiei, elevii din clasa a IX-a vor rosti legământul prin care se leagă să învețe carte, să-și oţelească braţul şi inima, spre a sluji cu destoinicie Patria şi Armata României.

În anul școlar 2022 – 2023 vor studia în clasa a IX-a 168 elevi (121 băieți și 47 fete).

YouTube video

În cadrul ceremoniei se va oferi distincţia „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură în anul şcolar trecut, iar şeful promoţiei 2022 va primi din partea colegiului, conform tradiţiei, placheta de onoare şi diploma care îi recunoaşte performanţele obţinute, precum şi contribuţia adusă la creşterea prestigiului Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul”.

Este pentru prima dată când anul școlar este organizat pe module, până acum fiind organizat pe trimestre, până în 1998, și pe semestre din 1999 până în iunie 2022. Anul școlar „modular” 2022-2023 are o durată de 36 de săptămâni, dar este cu doar câteva zile de cursuri mai lung decât cel anterior.

Spre deosebire de anii trecuți, elevii din toate clasele și copiii de grădiniță vor avea vacanță în perioada 22-30 octombrie 2022. Înainte, intrau într-o vacanță de o săptămână, în toamnă, doar copiii de grădiniță și elevii de clasele primare. O altă vacanță „nouă” este cea din luna februarie, modulară, care gravitează în a doua, a treia sau a patra săptămână din a doua lună a anului, în funcție de decizia inspectoratului școlar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Miracolul de la Sânbenedic, în memoria eroului Panfilie Botezan, căzut în cel de al Doilea Război Mondial: A fost înhumat în cimitirul satului natal, după 77 de ani de la deces

Ziarul Unirea

Publicat

în

Miracolul de la Sânbenedic, în memoria eroului Panfilie Botezan, căzut în cel de al Doilea Război Mondial: A fost înhumat în cimitirul satului natal, după 77 de ani de la deces Astăzi se împlinesc trei ani de când eroul Panfilie Botezan, din Sânbenedic, căzut în cel de al Doilea Război Mondial, a fost înhumat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea