Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: „Drumul lui Iovan” din comuna Horea a fost asfaltat până la locul tragicului accident aviatic

Ziarul Unirea

Publicat

în

La sfârșitul săptămânii trecute, în comuna Horea s-a finalizat asfaltarea a peste 7 km din „Drumul lui Iovan”, acesta urcând prin satele Butești, Giurgiuț, Zânzești până la locul unde a avut loc tragicul accident aviatic din 20 ianuarie 2014.

Primarul comunei Horea, Marin Nicola, a menționat faptul că drumul cu o lungime totală de aproximativ 8 km ușurează foarte mult accesul la locuințele a aproximativ 300 de cetățeni din acele sate ale comunei Horea, lucrările de reabilitare a acestuia au fost începute în 2015 iar acum sunt realizate în proporție de aproape 90%, urmând ca în scurt timp să fie montate parapetele, să fie realizate stațiile de încrucișare, acostamentele și alte lucrări.

YouTube video

Pornind din drumul de pe Valea Arăzii ce duce spre localitatea Pătrușești, „Drumul lui Iovan” trece pe lângă Dâmbul lui Gâf, este foarte abrupt în câteva locuri, deosebit de spectaculos și traversează o zonă foarte frumoasă, fiind asfaltat până la limita dintre județele Alba și Cluj, la o altitudine de aproximativ 1.500 metri. De unde se termină asfaltul, drumul de pământ continuă prin pădure până la locul unde s-a prăbușit, în 20 ianuarie 2014, avionul în care pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în acel tragic accident aviatic.

Atunci au fost mai fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu, medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

YouTube video

Ulterior, în zona în care s-a prăbuşit avionul, moţii din Zânzeşti şi Giurgiuţ au ridicat un altar de lemn, de aproximativ 12 metri pătraţi, au amplasat o cruce de mari dimensiuni și, în fiecare an, în preajma zilei de 20 ianuarie, sunt organizate slujbe de pomenire în memoria celor două victime ale tragediei aviatic.

Deputatul Corneliu Olar, originar din comuna Horea, a precizat că astăzi sunt așteptați să ajungă în localitatea sa natală membrii „Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice” din Camera Deputaților, comisia desfășurând ieri, 18 octombrie, o ședință la Prefectura Alba, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Alături de aceștia sunt așteptate și alte oficialități de la București, cu această ocazie fiind invitați la Horea și primarii localităților din Apuseni.

Totodată, primarul comunei a adăugat faptul că dacă vremea permite, oaspeții sunt invitați să viziteze localitatea și „Drumul lui Iovan”, recent asfaltat.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=6300]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

SCANDAL într-un magazin alimentar din Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT după ce a agresat un client și l-a rănit. Nu este la prima faptă de acest gen

Ziarul Unirea

Publicat

în

SCANDAL într-un magazin alimentar din Alba Iulia: Un bărbat REȚINUT după ce a agresat un client și l-a rănit. Nu este la prima faptă de acest gen Un bărbat a fost reținut după ce a agresat și rănit un client într-un magazin alimentar din municipiul Alba Iulia.  Citește și: SCANDAL într-o familie din Teiuș: Un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea