// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO, VIDEO Corpul ”H” al Universității din Alba Iulia, finalizat în proporție de 70-75%. Investiție de 8 milioane de lei

Corpul ”H” al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este finalizat în proporție de 70-75 la sută, potrivit  rectorului UAB, Daniel Breaz, care a efectuat o vizită, miercuri, cu ocazia semnării unui protocol de colaborare pentru înființarea unui centru de transfer tehnologic.

Citește și Centru de transfer tehnologic, în parteneriat cu o firmă germană, la Alba Iulia: ”Este veriga care unește mediul universitar cu industria”

Corpul H al Universitatii din Alba Iulia38Clădirea ar urma să fie finalizată în vara anului 2016.

”Lucrarea este într-un stadiu de aproximativ 70-75% finalizată, după părerea mea, nu am discutat cu specialiștii, dar, așa cum se vede, stăm foarte bine. Proiectul este până în martie 2018, dacă toate lucrurile merg bine, vom avea finanțarea corespunzătoare, eu sper ca vara viitoare să fie realizată această clădire”, a spus Daniel Breaz.

Costurile finale se vor ridica la circa 8 milioane de lei, fără dotările necesare pentru clădire, a mai spus Breaz, care s-a arătat mulțumit de constructor.

Patrimoniul imobiliar al Universități ”1 Decembrie 1918” se va îmbogăți cu o nouă clădire ce va cuprinde, pe lângă anexe, 15 laboratoare, săli de cursuri și seminar. Corpul ”H” situat în colțul de Nord-Est al cvartalului dintre str. Nicolae lorga, Andrei Șaguna, str. Gabriel Bethlen și strada Al. Sterca Șuluțiu, un imobil care pâna în acest moment nu a primit o funcțiune, fiind preluat în urmă cu mai mult timp de la Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit caietului de sarcini vechea clădire va fi transformată într-o construcție ce cuprinde parter, etaj și mansardă și va găzdui 10 laboratoare de: chimia mediului și controlul alimentelor; nanotehnologoii; prelevare și pregătire probe + spații de depozitare și conservare a probelor martor; topografie și cadastru; ingineria mediului; fotointerpretare; realitate virtuală, măsurări energetice; comunicații; contabilitate aplicată, o sală de seminarii, o sală de studii și documentare, o sala de cursuri și conferințe și 2 săli de prezentări și demonstrații. Curtea va fi amenajată cu spațiu verde și pavaj ecologic.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook