FOTO- VIDEO: Confruntarea gărzilor de corp și demonstrație ISU, în Piața Cetății din Alba Iulia. Bodyguarzi din 7 țări s-au întrecut în probe de apărare a VIP-urilor și lupte corp la corp

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Bodyguarzi din șapte țări și echipaje de pompieri de la ISU Alba au făcut ”spectacol”, sâmbătă, în Piața Cetății Alba Carolina, în cadrul Campionatului European de Gărzi de Corp ce se desfășoară în aceste zile la Alba Iulia. Cei care s-au plimbat prin Cetate au avut ocazia să asiste la demonstrații inedite, în cadrul cărora bodyguarzii și-au arătat măiestria în a-i apăra pe cei care au nevoie de protecție și securitate.

Evenimentul de sâmbătă a debutat cu prezentarea gărzilor de corp din România, Moldova, Polonia, Bulgaria, Belarus, Austria și Ucraina, după care pompierii de la ISU Alba au făcut o demonstrație de intervenție în caz de accident cu victime încarcerate, care a făcut deliciul publicului prezent.

ELIT

În centrul atenției au trecut apoi bodyguarzii, care au atras privirile trecătorilor cu un spectacol de acțiune. Cei prezenți au putut vedea ”live” modul de intervenție al acestora în caz de apărare a VIP-urilor.  ”Gardare VIP” s-a numit prima probă, iar scenariul a presuspus escortarea unei persoane importante la ieșirea din mașină, printr-o mulțime de oameni. Punctul culminant al acțiunii îl reprezintă momentul în care ”atacatori” din public, care se năpustesc asupra VIP-ului, sunt puși la pământ.

Evenimentul s-a încheiat cu cea de-a doua probă, de lupte corp la corp, în care fetele de la Poliția Națională Security au demonstrat că, uneori, pot fi mai bune ca bărbații.

Țara noastră a fost reprezentată în cadrul campionatului de Thug Security, firma care a și organizat evenimentul în parteneriat cu Primăria Alba Iulia. Pintre cei prezenți la eveniment s-a numărat și viceprimarul municipiului, Gabriel Pleșa.

Campionatul European de Gărzi de Corp continuă duminică cu proba ”Bombe instalate pe mașini auto în Piața Cetății”, între orele 9.00-12.00 și proba ”Îndemânare auto pe pistă asfaltată cu lungime de 800 metri și lățime de minim 50 metri” pe Bulevardul 1 Decembrie din Alba Iulia, cu încpere de la ora 15.00.

ziarulunirea.ro a transmis live evenimentul

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325