Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO Autostrada Sebeș – Turda: Stadiul lucrărilor pe Lotul 4. Termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este decembrie 2017.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi filmări făcute publice pe Asociaţia „Pro Infrastructură” arată stadiul lucrărilor pe lotul 4 din Autostrada Sebeş – Turda.

Compania austriacă Porr lucrează în continuare bine pe lotul 4 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între nod Decea și nod Turda (unul dintre cele mai complexe noduri din România, un „triplu” nod între A10, A3 și DN1).

Din păcate, în acest caz, mobilizarea constructorului nu este suficientă pentru deschiderea în toamna acestui an a lotului. Este nevoie ca autoritățile să rezolve problema Stejeriș (aprobarea soluției tehnice pentru lacul Stejeriș), să finalizeze exproprierea plantației de paulownia care se află fix pe breteaua A10-A3 din nodul Turda plus alte câteva detalii. În plus, pe acest lot, din ce am observat noi, există în continuare doi stâlpi LEA (înaltă tensiune) care trebuie relocați.

„Fără deblocarea acestor aspecte critice, nu vom putea să ne bucurăm de acest lot în acest an. Cerem cu insistență autorităților și tuturor celor implicați în acest proiect să urgenteze rezolvarea problemelor care persistă de foarte mult timp pe acest segment de autostradă!

Lotul 4, împreună cu lotul 3, ar degreva de sarcini DN1 între localitățile Decea și Turda (conexiune cu A3). Ne așteptăm să vedem acest lucru în toamna acestui an! Acest lucru este încă posibil, însă DOAR dacă problemele semnalate (și) de noi vor fi rezolvate în timp util.

 Lotul are 16,3 km, de la nodul Decea până la intrarea în autostradă în zona Turda (km 53+700 – km 70+000). Acest lot va face joncţiunea între A10 şi Autostrada Transilvania (A3), iar termenul actualizat de finalizare a lucrărilor este decembrie 2017.
Sursa foto-video: Asociaţia Pro Infrastructura
[nggallery id=3899]

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea