Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO-VIDEO: Atmosfera de sărbătoare se simte deja la Alba Iulia. Peste 300 de ambasadori ai Unirii, din mai multe zone ale țării, au defilat în costume populare pe străzile din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

ambasadorii-unirii-alba-iuliaCea de-a XVI-a ediție a Festivalului Național „Ambasadorii Unirii” a debutat, miercuri, la Alba Iulia, cu o paradă a portului popular. Aproximativ 300 de copii și cadre didactice de la palatele și cluburile elevilor din mai multe zone ale țării au defilat, în superbe straie tradiționale, pe străzile orașului, deschizând astfel ceremoniile dedicate Marii Unirii şi Zilei Naţionale a României în capitala de suflet a românilor.

Parada a pornit, în jurul orei 10.00, din apropierea Oficiului Poştal de pe  Bulevardul Transilvaniei, spre Parcul Unirii, pe lângă Catedrala Ortodoxă, având ca punct final Sala Unirii, spre bucuria trecătorilor şi spre încântarea locatarilor, care au ieşit la geamuri şi pe balcoanele apartamentelor pentru a-i vedea.

Îmbrăcaţi în frumoasele straie populare specifice zonelor etnofolclorice reprezentate şi acompaniaţi de mici tarafuri instumentale, copiii au dansat şi au chiuit, promovând valorile tradiţionale româneşti.

ambasadorii-unirii-1Ajunși la Sala Unirii, reprezentanţii-copii, din diferitele regiuni istorice ale ţării, s-au prezentat în faţa oficialităţilor locale şi judeţene, ca de fiecare dată, de 16 ani încoace, aducând  mesajele lor de bucurie că se află  în inima ţării, la Alba Iulia, pentru a cinsti cum se cuvine Marea Unire și Ziua Națională a României.  Cu această ocazie, copiii și-au exprimat gândurile lor de unire şi frăţietate, întru cinstirea  înaintaşilor şi propăşirea neamului românesc în context european.

Printre cei care i-au întâmpinat pe ambasadorii Unirii s-au numărat viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa și vicepreședintele CJ Alba, Alin Cucui.

Seara, la ora 18.00, în Holul Central de la Alba Mall, ansamblurile folclorice de copii vor suține un minunat spectacol de cântece și dansuri populare românești sub genericul: „DECEMBRIE – COLUMNĂ A UNIRII”. Își vor da concursul pe scenă ansambluri folclorice de copii din judeţele Arad (Palatul Copiilor Arad), Iași (Palatul Copiilor Iași), Sălaj (Clubul Copiilor Jibou), Bihor (Clubul Copiilor Beiuş),  Maramureş (Clubul Copiilor Sighetul Marmaţiei) Olt (comuna Dobroteasa), Bistriţa- Năsăud (Clubul Copiilor Sângiorz-Băi) şi Alba (Palatul Copiilor Alba Iulia, Clubul Copiilor Blaj).

Joi, 01 decembrie, 2016, cei peste 300 de copii şi cadre didactice vor fi prezenţi,  în continuare, la Serbările Unirii din Piața Cetății.

Festivalul National „Ambasadorii Unirii” este organizat  de Palatul Copiilor din Alba Iulia, cu ocazia Zilei Naționale a Romaniei.

[nggallery id=3077]

[nggallery id=3076]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea