FOTO, VIDEO. Aseară, la Câmpeni, Festivalul Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte” s-a încheiat cu recitalurile unor mari artiști și foc de artificii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

După patru zile de distracție, vineri s-a încheiat în mod grandios cea de-a XXI-a ediție a Festivalului Național de Folclor ,,Sus, sus, sus, la moți la munte” de la Câmpeni, ultima seară fiind dedicată concursului național de interpretare a folclorului muzical, festivității de premiere și unor recitaluri susținute de mari artiști, invitați la eveniment.  

Seara a început cu concursul de interpretare pentru care s-au înscris 5 concurenți, aceștia având de prezentat câte o doină și o melodie ritmată, iar până la festivitatea de premiere, pe scenă au mai urcat Ansamblul Folcloric ,,Codrișorul” din Bonțida și soliștii Ansamblului Folcloric ,,Augustin Bena” al județului Alba.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La festivitatea de premiere coordonată de Daniela Floroian, pe scenă au urcat profesorul Gheorghe Burz, prefectul Dănuț Emil Hălălai, primarul Ioan Călin Andreș din Câmpeni, cât și mai mulți primari din județul nostru. Concurenții au primit diplome de participare, premiul I în valoare de 600 lei a revenit tinerei Bianca Ștefana Șușman din Ciugud, iar marele premiul al festivalului în valoare de 800 lei a revenit lui Petru Vodă din Alba Iulia, după ce acesta a obținut anul trecut locul al II-lea la același concurs de la Câmpeni. În vârstă de 25 de ani, acesta este originar din comuna Bistra și a declarat că nu a făcut studii muzicale, însă este  pasionat de muzică și cântă în formația ,,Activ Music” din Alba Iulia. De asemenea, doamna Maria Oprea de la Fundația ,,Pro Munții Apuseni” și primarul Ioan Călin Andreș au premiat pe cei mai buni elevi ai claselor terminale de la școlile din orașul Câmpeni, care au obținut cele mai mari medii la Bacalaureat și Evaluarea Națională.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În continuare, pe scenă au mai cântat Iustina Șpan, tinerii Paul Onețiu și Alexandra Creț, iar seara s-a continuat cu mult-așteptatul recital al lui Liviu Burz – fiul al localității, artist la Opera de Stat de la Viena – care a revenit la acest festival după mai mulți ani și a prezentat mai multe piese din repertoriul internațional și național, atât vocal cât și instrumental, acesta fiind aplaudat și primit cu multă căldură de către numeroșii spectatori.

Spre sfârșitul serii au susținut recitaluri de muzică populară Lavinia Goste și soțul acesteia, violonistul Marius Zorilă, precum și Marius Ciprian Pop, care a fost acompaniat de Ansamblul ,,Dor” și de taragotistul Sicoe, originar din Apuseni, festivalul încheindu-se ca de obicei cu un spectaculos foc de artificii.

Evenimentul de la Câmpeni organizat pe durata a patru zile de către Primăria și Consiliul Local Câmpeni, în colaborare cu Consiliul Județean Alba și Centrul de Cultură ,,Augustin Bena” Alba, a prefațat ,,Târgul de Fete de pe Muntele Găina” – cea mai cunoscută sărbătoare populară a moților, care se va desfășura astăzi și mâine în comuna Avram Iancu și pe Muntele Găina.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419