// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

FOTO -VIDEO: Accident rutier, în comuna Șpring. Vinovate: buruienile înalte de peste doi metri de pe marginea drumului. Primarul Daniel Rusu reclamă proasta administrare a CJ Alba

buruieni accident spring02Un accident rutier s-a produs, vineri, pe raza comunei Șpring, din cauza vizibilității reduse de-o parte și de alta a drumului. O șoferiță a intrat cu mașina într-un stâlp, după ce a încercat să evite un animal ieșit pe carosabil din vegetația înaltă de peste 2 metri care ”străjuiește” drumul. Din fericire, șoferița nu a fost rănită, însă s-a ales  cu o sperietură zdravănă și avarii serioase la mașină.

Primarul comunei Șpring, Daniel Gheorghe Rusu, a fost martor la fața locului și  spune că problema buruienilor imense crescute pe marginea drumului a fost semnalată Consiliului Județean în urmă cu aproape o lună, însă nici în zi de azi nu s-au luat măsuri în acest sens.

”Vegetația de pe marginea drumurilor județene 106L și 106I, care străbat comuna Șpring, depășește cu mult semnele de circulație și ajunge chiar până la 3 metri, însă Consiliul Județean, prin reprezentanții săi, se pare că nu a înțeles că s-a încheiat campania electorală, că tebuie să dea Cezarului ce-i al Cezarului și că trebuie să ne vedem fiecare de treburile administrative pe care le-am promis și de care trebuie să ne ținem în următorii 4 ani, lăsând la o parte răutățile, jignirile și alte manifestări feudale cum se întâmplă în partidul stat – PNL”, a declarat Daniel Rusu, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc, vineri, la sediul ALDE.

primar SpringEdilul ne-a prezentat și adresa cu privire la această situțație înaintată președintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, înregistrată în data de 14 iunie 2016, dar și răspunsul administrației județene.

Adresă: ”Către, Consiliul Județean Alba, D-lui președinte Ion Dumitrel

Având în vedere rolul dumneavoastră de proprietar (administrator) al drumurilor DJ 106 (Șpring-Ungurei) și DJ 106 I (DN1 – Cunța – Drașov – Șpring – Vingard) prin prezenta vă rugăm respectuos să luați măsurile ce se impun pentru degajarea vegetației de pe șanțurile și rigolele aferente acestor drumuri. Menționăm faptul că înălțimea vegetației a depășit în anumite zone nivelul semnelor de circulație, lucru care reprezintă un pericol iminent pentru circulația rutieră. Cu speranța că veți acționa înspre remedirerea celor prezentate mai sus, vă mulțumim anticipat. Cu stimă, administrator public Muntean Ovidiu”.

Răspuns: ”Referitor la: cosirea vegetației din zona drumurilor județene

În urma adresei înregistrată la sediul Consiliului Județean Alba cu nr. 10186 din data de 14.06.2016 prin care ne informați de tăierea vegetației din zona drumului județean DJ 106 I și DJ 106L, vă aducem la cunoștință fapul că Consiliul Județean Alba are încheiat contract de întreținere privind drumurile județene cu S.C. Florea Grup. S.R.L. în care este inclusă și defrișarea/cosirea vegetației din zona drumurilor județene.

Datorită unui volum mare de lucru privind cosirea vegetației din zona drumurilor județene pe tot teritoriul administrativ al județului Alba ca urmare a precipitațiilor abundente care au favorizat creșterea accelerată a acesteia, societatea în cauză acționează în momentul de față pentru lucrări de defrișare pe drumurile județene, iar în momentul aducerii utilajului în zonele administrative care se învecinează și intersectează cu drumurile județene DJ 106I – DJ 106L se va acționa cât mai urgent și pe acestea. Cu stimă, președinte Ion Dumitrel”.

”Dezastruos. Îmi pare rău că trebuie să se ajungă din nou la cuvinte de acest fel. Pe domnul Dumitrel îl cunosc de mult timp, îl știu un om onest, simplu, care totuși, cât de cât, până acum a avut grijă de drumurile județene, dar se pare că orgoliile și răzbunările unora sunt mai presus decât administrația și inițiativa și ca atare cetățenii suferă”, a conchis primarul comunei Șpring.

FOTO-VIDEO: Daniel Gheorghe Rusu, primarul comunei Șpring

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

10 Răspunsuri la FOTO -VIDEO: Accident rutier, în comuna Șpring. Vinovate: buruienile înalte de peste doi metri de pe marginea drumului. Primarul Daniel Rusu reclamă proasta administrare a CJ Alba

 1. Horea 08.07.2016 la 16:58

  „… lăsând la o parte răutățile, jignirile și alte manifestări feudale cum se întâmplă în partidul stat – PNL”, a declarat Daniel Rusu, în …”

  Una zici si alta faci domn’ PRIMAR.

  Ceri sa se renunte, printre altele, la jigniri iar matale jignesti (feudal, partid stat, …)!

 2. Q 08.07.2016 la 19:34

  Domnu’ primar, daca acea vegetatie reprezenta un adevarat pericol pentru localnicii localitatii conduse de dumneavoastra pai nu mai asteptati sa vina judetu sa rezolve problema, o rezolvati chiar dumneavoastra. Ce ii de facut in situatia asta sa asteptati sa se mai accidenteze n oameni ca nu vine judetul sa taie buruienile de pe marginea soselei? :))

 3. alin 08.07.2016 la 19:59

  Multumim C J Alba si in zona Galtiu ie la fel, buruienile cam la doi metri pe marginea drumului.

 4. Decebal 08.07.2016 la 22:34

  Dacă FLorea oil taxi asfalt beton si ce o mai face nu poate sa ii lase pe alții sau CJ nu știe sa rezilieze un contract??????????Iar dl Rusu Daniel poate sa sune la Florea oil taxi asfalt beton si ce-o mai face ca na se știu UPSS

 5. Albaiulean 08.07.2016 la 23:17

  Daca organigrama functionareasca din Primaria Spring e supraincarcata,atunci cei ce primesc ajutoare sociale de la stat…ar trebui dotati cu coase ca sa distruga buruienile de langa drumuri.Prea puturosi au devenit unii si au uitat ca au si obligatii d-le Rusu !La munca,nu numai la intins mana….!

  • nealbaiuleanul 11.07.2016 la 11:37

   Mai albaiuliene tie ti se pare normal ca prostii sa coseasca si Florea sa ia banii pe contract? Ai idee mocofane ca nu ai voie sa te atingi de drumurile judetene in niciun fel – tu ca Primarie de comnua? Daca – dau un exemplu – astuo o groapa de pe un drum judetean, tu ca Primarie de comuna, in loc sa te alegi cu laude, te alegi cu amenda. Da de unde sa stie chestiile astea ce tin de administratie un mocofan?

 6. Bulă 09.07.2016 la 15:40

  Dumitrel ales și la acest mandat..voi votați toți ignoranții tot ca proștii voi faceți muncă patriotică și EI… loazele încasează gologanii …

 7. chi chi 10.07.2016 la 21:11

  Buruienile cât asa și în comuna Săsciori zona Răchita. Dar cine să le cosească.

 8. dana 11.07.2016 la 11:05

  Ar trebui sa exista masina speciala pentru asta!!!! CJ ALBA doarme! in Ungaria sunt cosite 1-2m marginile drumurilor f repede, cu ceva masina…. hai sa fim seriosi, CJ ALBA isi permite dar nu se intereseaza nimeni! faceti ceva, nu dormiti! mergeti cu furcile pe ei mama lor…. sa puna mana pe treaba

 9. Florin 11.07.2016 la 11:54

  „Vinovate: buruienile înalte de peste doi metri de pe marginea drumului.” Pe bune? Nu vad cum buruienile de pe marginea drumului pot fi vinovate. Posibili vinovati: soferita (care nu a adaptat viteza la conditile de drum) sau animal (nu inteleg din articol daca animalul era salbatic sau domestic – in caz ca era domestic vinovat este proprietarul).
  Daca era porumb pe marginea drumului (care ajunge la 2,5 metri), ce faceam taiam porumbul?
  P.S. Sunt de parere ca vegetatia de pe marginea drumului trebuie intretinuta, insa si articolele trebuie scrise corect.