Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| A doua zi a Festivalului Dilema Veche, cu bune și cu rele. Bile albe, bile negre…

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din România a fost, cu siguranță, Festivalul Dilema Veche, aflat la cea de-a III-a ediție, la Alba Iulia. Și credem că per total, ziua de sâmbătă nu a dezamăgit publicul, care, de ce să nu recunoaștem, nu a fost unul numeros.

A doua zi din cadrul evenimentului s-a încheiat, printre altele, cu defilarea trupei din Scoția (Scottish Pipes Band), care după cum ne-a obișnuit și în prima zi, a întârziat și acum circa 25 de minute. Și dacă gândim la rece o întârziere nu poate fi o așa mare ”dilemă”, dar problema a fost că o parte din spectatori, văzând că scoțienii nu mai apar, s-au ridicat încet, încet din fața Porții a IV-a și au plecat înspre alte meleaguri.

[nggallery id=2217]

Și dacă, programul este afișat în întreaga Cetate Alba Carolina, pe zeci de bannere, cum că defilarea începe la ora 20.30, este normal ca cei prezenți, așteptând 15 minute fără a se întâmpla ceva, să creadă că manifestarea s-a contramandat.

Odată ce defilarea a început, zeci de persoane s-au arătat încântate că pot împărtăși ceva din tradiția scoțienilor și au imortalizat pașii oaspeților din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord

Scoțienii mai promit încă o defilare duminică, 24 august, de la ora 16.00 pe Pietonala Mihai Viteazul din Piața Cetății. Îi credem pe cuvânt, însă în ceea ce privește ora, avem mari dubii că va fi respectată.

Au urmat apoi două concerte, susținute de artiști diferiți, dar care, cu siguranță atrag același public, iubitorii de muzică clasică.

[nggallery id=2218]

Sute de persoane au avut ocazia să asculte zece variațiuni pe teme de Johann Sebastian Bach, compuse integral de maestrul Adrian Enescu. Zoli Toth, protagonistul acestui concert a denumit proiectul, “Bach to Showbiz” și a dorit să atragă spectatorii spre acest tip spectacol care, se știe, nu este la fel de agreat ca și muzica hip-hop, dance, rock și alte genuri promovate la TV, radio sau în localuri. Una peste alta, Zoli Toth a dovedit că este un percuționist de mare clasă.

Seara a fost încheiată de spectacolul trupei Farfarello, însoțită de Ovidiu Lipan Țăndărică, un muzician, compozitor și baterist român, cunoscut ca membru a două formații marcante de muzică rock din România, Roșu și Negru și Phoenix.

[nggallery id=2219]

Deși nu a fost inaugurată de mult timp, Piața Cetății din Alba Iulia are multe amintiri, fiind gazda a zeci de concerte și festivaluri, de toate genurile, cu artiști cunoscuți la nivel local, național sau internațional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” ! Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea