Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO: 25 de familii din Alba Iulia vor petrece Crăciunul în casă nouă. Au primit apartamentele de la ANL. Vezi cum arată şi ce a declarat primarul Mircea Hava

Alexandra Mates

Publicat

în

apartamente ANL Alba Iulia51Moş Crăciun a venit mai repede pentru 25 familii tinere din Alba Iulia, care, joi, au primit apartamentele de la ANL. Este vorba despre tinerii aflaţi pe lista de repartizare a apartamentelor din blocul A2, situat pe strada Marcus Aurelius nr.49, lângă Stadion. Noii proprietari şi-au primit cheile în jurul orei 12.00, iar la inaugurare au fost prezenţi primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu şi unii dintre consilieri.

 Cele 25 de familii, care se vor muta în casă nouă până la Crăciun, au primit, în funcţie de venitul pe cap de familie, numărul de membri şi situaţia familiei, garsoniere sau apartamente cu 2 şi 3 camere.

apartamente ANL Alba Iulia29 Locuinţele sunt racordate la reţelele de gaz, curent, apă şi sunt dotate cu geamuri termopan, parchet laminat, gresie, faianţă şi mobilier sanitar modern, chiriile lunare ce vor fi achitate de locatari diferind în functie de tipul locuinţei. Spre exemplu, pentru garsonieră proprietarul plăteşte aproximativ 70 de lei, pentru un apartament cu 2 camere, între 100 şi 130 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere se ajunge undeva la sume cuprinse între 150 şi 170  de lei. Ceea ce este important de menţionat este că valoarea taxei pentru chirie nu depăşeşte 10% din venit.

Elit - Gustul Desăvârșit

apartamente ANL Alba Iulia34„Cei care şi-au făcut punctajul au primit locuinţe. Bineînţeles, mai sunt mulţi în oraş.  Totul s-a lucrat după un punctaj riguros şi cred că nu au fost probleme, pentru că veneau contestaţii la mine.  Singurul lucru care spun că „a cântărit” aici a fost desigur venitul pe cap de familie.

 Cred că aţi observat, apartamentele  au fost gata dinainte de alegeri, dar, intenţionat,  am spus să  nu le dăm decât după alegeri, în ideea că sigur o să zică cineva că vrem să cumpărăm cu 25 de apartamente nu ştiu câte zeci de voturi. Este mai bine aşa, pentru că peste tot trebuie să existe un pic de morală, iar noi nu câştigăm voturi încercând să le cumpărăm. Şi asta fără să jignesc, şi chiar îmi cer scuze dacă, pe undeva, ar putea fi o jignire faţă de aceşti oameni care au primit apartamentele, pentru că ei le merită”, a declarat primarul Mircea Hava la inaugurare.

Totodată, s-a declarat fericit pentru ce s-a realizat şi a promis oamenilor că o să le facă şi un loc de joacă în apropiere.

 „Sunt fericit că totul este ok, pavaj, parcări.  Imediat în vecinătate o să le facem un loc de joacă, începând de la anul.  Nu numai pentru ei, pentru tot acest cartier. E curat, o să vedem dacă putem să plantăm şi nişte pomi. Eu sper ca oamenii să se bucure, au lift, au toate facilităţile pe care trebuie să le aibă un locatar la bloc. Mi-aş fi dorit şi eu să fi primit pentru că acesta este termenul, un asemenea apartament, într-o asemenea zonă, aproape de tot ceea ce înseamnă viaţă socială”, a mai spus acesta.

Potrivit primarului, administraţia locală are în plan ca de la anul să înceapă construirea a noi blocuri. „Doresc ca şi la anul să construim, însă ține de mulți factor şi în primul rând ține de teren. Nu prea avem terenuri în interiorul orașului, dar, așa cum am cumpărat terenuri – pentru că ANL-ul s-a făcut pe terenuri cumpărate de municipalitate – vom reuşi să cumpărăm, ne vom descurca ca să construim, pentru că este o mare nevoie”, a mai declarat edilul oraşului, Mircea Hava.

Aceştia sunt cei 25 beneficiari care, de Crăciun, se vor muta în casă nouă:

1. Grozav Ion – 57 de puncte (ap. 3 camere)

2. Szikora Maria Nicoleta – 57 de puncte (ap. 3 camere)

3. Blidariu Stela – 56 de puncte (ap. 2 camere)

4. Fara Criprian Dorin – 56 de puncte (ap. 2 camere)

5. Ioaniciu Marius Nicolae – 55 de puncte (ap. 2 camere)

6. Macavei Axente Sorin – 55 de puncte (ap. 3 camere)

7. Buțiu Larisa Alina – 54 de puncte (ap. 2 camere)

8. Fleșeriu Emeșe – 54 de puncte (ap. 2 camere)

9. Mărginean Nicoleta – 54 de puncte (ap. 2 camere)

10. Nicolescu Anamaria Daniela – 54 de puncte (ap. 2 camere)

11. Vlad Teodora – 54 de puncte (ap. 3 camere)

12. Berchi Aurelia – 53 de puncte (ap. 3 camere)

13. Bunea Dumitrița Adriana – 53 de puncte (ap. 1 cameră)

14. Dăian Vasilachia Anamaria – 53 de puncte (ap. 1 cameră)

15. Iancu Ioana – 53 de puncte (ap. 2 camere)

16. Paveluc Luminița Alina – 53 de puncte (ap. 2 camere)

17. Popa Iuliana Raluca – 53 de puncte (ap. 2 camere)

18. Șimon Marian – 53 de puncte (ap. 2 camere)

19. Istrate Angela Cristina – 52 de puncte (ap. 2 camere)

20. Kiss Viorica – 52 de puncte (ap. 1 cameră)

21. Opriș Ciprian Silviu – 52 de puncte (ap. 2 camere)

22. Popa Diane Valeria – 52 de puncte (ap. 2 camere)

23. Vas Andrei Eugen – 52 de puncte (ap. 2 camere)

24. Popa Ioana Roxana – 52 de puncte (ap. 1 cameră)

25. Bobe Ioana – 54 de puncte (ap. 2 camere în bl. A1)

[nggallery id=2626]

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

INVESTIȚIE de milioane de lei în Alba Iulia: Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră pe mai multe străzi va fi extinsă

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

INVESTIȚIE de câteva milioane de lei în Alba Iulia: Rețeaua de apă potabilă și canalizare menajeră pe mai multe străzi va fi extinsă

Municipiul Alba Iulia va beneficia de o investiție sub forma extinderii rețelei de apă potabila si canalizare menajera pe mai multe străzi din localitate.

Proiectul, în valoare de câteva milioane de lei, propune îmbunatatirea condițiilor de viață și sănătate ale locuitorilor de pe străzile: Bistra, Sugag, Jidvei, Romanita, Septimiu Albini, Oasa – Valea Argintului, Gilau – Pădurii, Gilau – Tamita din Municipiul Alba lulia și cuprinde extinderea rețelei de apă potabilă și branșamente și extinderea rețelei de canalizare menajeră cu racorduri, conform necesarului fiecărei străzi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și sănătate ale locuitorilor de pe străzile Bistra, Sugag, Jidvei, Romanita, Septimiu Albini, Oasa – Valea Argintului, Gilau – Pădurii, Gilau – Tamita din Municipiul Alba lulia este necesară extinderea rețelei de apă potabilă și realizarea branșamentelor, precum și realizarea rețelei de canalizare menajeră cu racorduri, pe aceste străzi.

CAPACITĂȚI FIZICE

-la rețeaua de apă potabilă
-515 m -conducta PEHD De 110 mm,PN16 bar, SDR11, PE 100
-340m -conducta PEHD De 110 mm, PN 10 bar, SDR17, PE 100
– 375m – conducta PEHD De 110 mm, PN 6 bar, SDR 17.6, PE 80
– 6 buc-hidranți de incendiu, Dn 80,Pn 10 bar, amplasați subteran
-10 buc – hidranti de incendiu, Dn 80 mm, Pn 10 bar, amplasați subteran
– 4 buc cămine vane
– 23 buc branșamente
-la rețeaua de canalizare
– 222 ml conducta KGEM De 250mm, SN 8
– 2277 ml conducta KGEM De 250 mm, SN 4
– 122 buc cămine canalalizare stradale
-branșamente de apă potabilă
– 20ml – conducta PEHD De 25mm, PN 6 bar, PE 80, SDR 21
– Îmi – conducta PEHD De 25mm, PN 16 bar, PE 100, SDR 11
-14 ml – conducta PEHD De 25mm, PN 10 bar, PE 100, SDR 17
– 23 buc cămine de branșament apa, carosabile.
-racorduri de canalizare menajeră
-445 m-conductă PVC KGEM, De 160 mm, SN 4
-89 buc-cămine de racord canalizare, carosabile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Mașini tunate, bași și adrenalină în șanțurile Cetății Alba Carolina: Lamborghini Aventador SV, vedeta din acesta an

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOTO VIDEO| Mașini tunate, bași și adrenalină în șanțurile Cetății Alba Carolina: Lamborghini Aventador SV, vedeta din acesta an

Astăzi, 27 septembrie, pe latura vestică a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia are loc Cars and Coffee, ediția a doua, unde pasionații de automobile pot să admire cele mai spectaculoase mașini modificate.

La show sunt prezente mașini dintre cele mai diferite, de la Golf la Nissan R35 GTR, cu peste 1.000 de cai putere. Cu siguranță atracția zilei este un Lamborghini Aventador SV, o mașină cu un preț care pornește de la peste 400.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: Cars and Coffee la Alba Iulia: Mașini puternice, dedicare și perseverență. PROGRAM

Elit - Gustul Desăvârșit

„Avem 150 de participanți, iar mașinile au fost selectate pe baza unor criterii destul de ridicate. Avem de la Golf, BMW, Nissan R35 GTR, cu peste 1.000 de cai și probabil cea mai scumpă un Lamborghini Aventador SV. Toate mașinile sunt spectaculoase pentru că au fost alese cu mare grijă de noi, cei din organizare”, ne-a spus unul dintre organizatori.

Participanții multiplelor cluburi auto din România vor concura unii împotriva celorlalți pentru diverse distincții, „Lowest car”, „Loudest car”, „Strongest car guy” și altele, la finalul evenimentului urmând să fie recompensați de către organizatori. Câștigătorii probelor vor fi aleși de către participanții evenimentului în urma rezultatelor măsurate cu strictețe și corectitudine, participanții având dreptul să își aleagă cele mai bune 10 mașini ale evenimentului în baza unui buletin de vot.

Accesul este liber, încurajând cât mai mulți spectatori să se alăture acestui eveniment deosebit destinat nu numai pasionaților auto, ci oricărei persoane care poate să admire cele mai unice modele de mașini, alături de prieteni și de o cană de cafea fierbinte în decorul Cetății Alba Carolina.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Cum a blocat o contabilă primăria unei comune din Alba: Facturile stau neplătite pentru că nu pune viza CFP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum a blocat o contabilă primăria unei comune din Alba: Facturile stau neplătite pentru că nu pune viza CFP

Din cauza faptului că o salariată, contabila instituției, refuză să pună viza CFP (control financiar preventiv), pe documente, primăria comunei Roșia Montană nu și-a mai plătit facturile de aproape trei luni.

Primăria a început să primească somații din partea furnizorilor, dar și a unor firme de construcții care nu au fost plătite, deși au efectuat diverse lucrări. Problema a fost semnalată de viceprimarul localității, Vasile Morariu. Acesta a explicat că actuala contabilă invocă probleme de sănătate, dar și probleme personale și refuză să pună viza pe facturi.

„Sunt facturi neplătite la energie electrică, la furnizori, la benzină, la telefoane, dar și la mai multe firme care au construit ba poduri, ba drumuri sau chiar terenul sintetic din Cărpiniș. S-au adunat zeci de facturi”, a precizat viceprimarul Morariu.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, viceprimarul mai spune că unul dintre motivele pentru care facturile sunt neplătite este acela că serviciul de achiziții publice a fost externalizat către o firmă din Bistra.

Primarul Eugen Furdui admite că din luna iunie nu a mai fost plătită nicio factură și că motivul ar fi că actuala contabilă nu vrea să pună viza pe documente și că invocă probleme de sănătate, dar și alte probleme personale. De asemenea, a precizat că speră ca în viitor să se rezolve problema.

Trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Primarul din Roșia Montană a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Un termen de judecată va fi în 27 septembrie 2022.

Potrivit procurorilor, „la data de 31 august 2020, cu intenţie, în calitate de primar al comunei Roşia Montană, şi-a indeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu sub aspectul numirii de personal în cadrul aparatului propriu de specialitate, atribuţii prevăzute în OUG nr. 57/2019 privind Codul administrativ”.

Acesta a emis o dispoziţie prin care a dispus numirea unei persoane, începând cu data de 1 septembrie 2020, în funcţia publică de execuţie de consilier achiziţii publice, clasa I, grad profesional asistent la compartimentul achiziţii publice din cadrul aparatului de specialitate al primarului, contrar prevederilor Codului administratativ, care, la acel moment, impuneau ocuparea funcţiei doar prin concurs.

„S-a apreciat în actul de sesizare a instanţei că, prin eludarea dispoziţiilor legale, inculpatul a cauzat o vătămare a intereselor legitime ale UAT comuna Roşia Montană, constând în imposibilitatea ocupării postului respectiv de alte persoane, totodată obţinând, pentru persoana numită nelegal, un folos necuvenit reprezentat de angajarea propriu-zisă a acesteia în funcţia publică”, se susţine într-un comunicat al procurorilor.

Sursa: adevarul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea