FOTO-VIDEO: 25 de familii din Alba Iulia vor petrece Crăciunul în casă nouă. Au primit apartamentele de la ANL. Vezi cum arată şi ce a declarat primarul Mircea Hava

apartamente ANL Alba Iulia51Moş Crăciun a venit mai repede pentru 25 familii tinere din Alba Iulia, care, joi, au primit apartamentele de la ANL. Este vorba despre tinerii aflaţi pe lista de repartizare a apartamentelor din blocul A2, situat pe strada Marcus Aurelius nr.49, lângă Stadion. Noii proprietari şi-au primit cheile în jurul orei 12.00, iar la inaugurare au fost prezenţi primarul Mircea Hava, viceprimarul Paul Voicu şi unii dintre consilieri.

 Cele 25 de familii, care se vor muta în casă nouă până la Crăciun, au primit, în funcţie de venitul pe cap de familie, numărul de membri şi situaţia familiei, garsoniere sau apartamente cu 2 şi 3 camere.

ELIT

apartamente ANL Alba Iulia29 Locuinţele sunt racordate la reţelele de gaz, curent, apă şi sunt dotate cu geamuri termopan, parchet laminat, gresie, faianţă şi mobilier sanitar modern, chiriile lunare ce vor fi achitate de locatari diferind în functie de tipul locuinţei. Spre exemplu, pentru garsonieră proprietarul plăteşte aproximativ 70 de lei, pentru un apartament cu 2 camere, între 100 şi 130 de lei, iar pentru un apartament cu trei camere se ajunge undeva la sume cuprinse între 150 şi 170  de lei. Ceea ce este important de menţionat este că valoarea taxei pentru chirie nu depăşeşte 10% din venit.

apartamente ANL Alba Iulia34„Cei care şi-au făcut punctajul au primit locuinţe. Bineînţeles, mai sunt mulţi în oraş.  Totul s-a lucrat după un punctaj riguros şi cred că nu au fost probleme, pentru că veneau contestaţii la mine.  Singurul lucru care spun că „a cântărit” aici a fost desigur venitul pe cap de familie.

Mihail David - 2020

 Cred că aţi observat, apartamentele  au fost gata dinainte de alegeri, dar, intenţionat,  am spus să  nu le dăm decât după alegeri, în ideea că sigur o să zică cineva că vrem să cumpărăm cu 25 de apartamente nu ştiu câte zeci de voturi. Este mai bine aşa, pentru că peste tot trebuie să existe un pic de morală, iar noi nu câştigăm voturi încercând să le cumpărăm. Şi asta fără să jignesc, şi chiar îmi cer scuze dacă, pe undeva, ar putea fi o jignire faţă de aceşti oameni care au primit apartamentele, pentru că ei le merită”, a declarat primarul Mircea Hava la inaugurare.

Totodată, s-a declarat fericit pentru ce s-a realizat şi a promis oamenilor că o să le facă şi un loc de joacă în apropiere.

 „Sunt fericit că totul este ok, pavaj, parcări.  Imediat în vecinătate o să le facem un loc de joacă, începând de la anul.  Nu numai pentru ei, pentru tot acest cartier. E curat, o să vedem dacă putem să plantăm şi nişte pomi. Eu sper ca oamenii să se bucure, au lift, au toate facilităţile pe care trebuie să le aibă un locatar la bloc. Mi-aş fi dorit şi eu să fi primit pentru că acesta este termenul, un asemenea apartament, într-o asemenea zonă, aproape de tot ceea ce înseamnă viaţă socială”, a mai spus acesta.

Potrivit primarului, administraţia locală are în plan ca de la anul să înceapă construirea a noi blocuri. „Doresc ca şi la anul să construim, însă ține de mulți factor şi în primul rând ține de teren. Nu prea avem terenuri în interiorul orașului, dar, așa cum am cumpărat terenuri – pentru că ANL-ul s-a făcut pe terenuri cumpărate de municipalitate – vom reuşi să cumpărăm, ne vom descurca ca să construim, pentru că este o mare nevoie”, a mai declarat edilul oraşului, Mircea Hava.

Aceştia sunt cei 25 beneficiari care, de Crăciun, se vor muta în casă nouă:

1. Grozav Ion – 57 de puncte (ap. 3 camere)

2. Szikora Maria Nicoleta – 57 de puncte (ap. 3 camere)

3. Blidariu Stela – 56 de puncte (ap. 2 camere)

4. Fara Criprian Dorin – 56 de puncte (ap. 2 camere)

5. Ioaniciu Marius Nicolae – 55 de puncte (ap. 2 camere)

6. Macavei Axente Sorin – 55 de puncte (ap. 3 camere)

7. Buțiu Larisa Alina – 54 de puncte (ap. 2 camere)

8. Fleșeriu Emeșe – 54 de puncte (ap. 2 camere)

9. Mărginean Nicoleta – 54 de puncte (ap. 2 camere)

10. Nicolescu Anamaria Daniela – 54 de puncte (ap. 2 camere)

11. Vlad Teodora – 54 de puncte (ap. 3 camere)

12. Berchi Aurelia – 53 de puncte (ap. 3 camere)

13. Bunea Dumitrița Adriana – 53 de puncte (ap. 1 cameră)

14. Dăian Vasilachia Anamaria – 53 de puncte (ap. 1 cameră)

15. Iancu Ioana – 53 de puncte (ap. 2 camere)

16. Paveluc Luminița Alina – 53 de puncte (ap. 2 camere)

17. Popa Iuliana Raluca – 53 de puncte (ap. 2 camere)

18. Șimon Marian – 53 de puncte (ap. 2 camere)

19. Istrate Angela Cristina – 52 de puncte (ap. 2 camere)

20. Kiss Viorica – 52 de puncte (ap. 1 cameră)

21. Opriș Ciprian Silviu – 52 de puncte (ap. 2 camere)

22. Popa Diane Valeria – 52 de puncte (ap. 2 camere)

23. Vas Andrei Eugen – 52 de puncte (ap. 2 camere)

24. Popa Ioana Roxana – 52 de puncte (ap. 1 cameră)

25. Bobe Ioana – 54 de puncte (ap. 2 camere în bl. A1)

 

Alexandra MATEȘ

Email: ale_mates@yahoo.com
Tel: 0722.661.325

1 comentariu

albaiulian 21 noiembrie 2014 at 9:36

Foarte frumoase apartamentele si dotarile:lift ,desi blocul are doar 3 etaje, bideu, foarte bun si folositor la o baie toate frumos amenajate.Oricine ar fi fericit sa locuiasca acolo.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...