Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO UPDATE| Intervenție contracronometru a Salvamont Alba, la Rimetea: O turistă accidentată la gleznă are nevoie de ajutor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Intervenție contracronometru a Salvamont Alba, la Rimetea: O turistă accidentată la gleznă are nevoie de ajutor

Salvamontistii din Alba intervin vineri, 28 octombrie, în zona Rimetea, pentru acordarea primului ajutor unei turiste accidentată la gleznă.

La orele 18:00, salvatorii montani au fost alertați prin Dispeceratul National Salvamont, în legătură cu o tânără care aflându-se într-o drumeție, împreună cu un grup de prieteni, pe Piatra Secuiului din comuna Rimetea, s-a accidentat la gleznă. Aceasta a încercat să coboare ajutata de prieteni însă din cauza durerilor și a distanței mari ce urmează să o parcurgă, au hotărât să solicite ajutorul echipei de salvatori montani.

Cunoscând locul in care se afla, adică în partea superioară a traseului CR (cruce albastra) și luând în calcul și faptul că se lasă întunericul, salvatorii montani au decis ca accesul spre persoana accidentată să se efectueze de sus în jos, pentru a ajunge astfel mai repede și a preveni și o eventuală intrare în hipotermie a tinerei accidentate. S-a luat în calcul faptul că odată cu lăsarea întunericului, temperatura scade mult și repede.

UPDATE: Acțiunea a luat sfârșit, transportul tinerei accidentate s-a efectuat în siguranță, chiar daca a fost întuneric și temperatură scăzută.

” width=”20″ height=”20″>


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea