Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: „Unirea în istoria românilor”, celebrată la Colegiul Naţional „David Prodan” Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

mica unire daviv prodan cugir20Amfiteatrul 1 al Colegiului Naţíonal ,,David Prodan,, Cugir a găzduit vineri, 23 ianuarie, un eveniment cultural plin de semnificaţie şi încărcătură sufletească, organizat de profesorul de istorie Nicolae Băcilă, cu sprijinul profesoarelor Ionela Cosmescu, Alina Moldovan şi nu în ultimul rând al directoarei liceului prof. Lilica Vanţ.

Sub genericul ,, Unirea în istoria românilor,, mai mulţi elevi ai claselor IX-XII, au participat la o Sesiune de comunicări ştiinţifice,moderată de Nicolae Băcilă, au asistat la un recital de poezie şi au vizitat expoziţia de desene pe tema actului de la 24 ianuarie 1859.

Un important moment s-a desfăşurat în debutul manifestării, când, elevi şi profesori s-au prins laolaltă, pe holul de la intrarea în amfiteatru, într-o emoţionantă Horă a Unirii.

Pe tot parcursul evenimentului, postul de radio al colegiului a difuzat muzică cu un repertoriu special, adecvat acestui grandios moment care consfinţeşte Mica Unire de la 1859.

 Constantin PREDESCU

[nggallery id=2936]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Jandarmii din Alba, la datorie în weekend-ul 20-21 aprilie. La ce evenimente asigură ordinea publică? Inspectoratul de Jandarmi Județean ,,Avram Iancu ” Alba asigură măsurile de ordine publică la evenimentele organizate în zona de competență din acest sfârșit de săptămână: • Meciul de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele CS Universitar Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea