Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

FOTO. Un alpinist din Sebeș a ajuns pe Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi și Europa de Vest

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 20 – 31 iulie 2017 a avut loc expediția pentru atingerea vârfului Mont Blanc, cel mai înalt vârf din Alpi și Europa Occidentală. Situat la frontiera dintre Franța și Italia, având o altitudine de 4810 m, vârful a fost urcat de o echipă formată din Lucian Ștefan (Sebeș) și  un alpinist din Mediaș.

Expediția a început cu etapa de aclimatizare în Monte Rosa din Italia, pe vârful Breithorn West (alt.4164m). A urmat coborârea la poalele Masivului Mont Blanc, în localitatea Chamonix din Franța, unde timp de patru zile s-a așteptat îmbunătățirea vremii, mai multe echipe de alpiniști fiind nevoite să renunțe din cauza ninsorilor și a condițiilor nefavorabile.

La 27 iulie, cei doi au reușit să instaleze tabăra de bază la Tête Rousse (alt.3167m) și au pregătit ascensiunea finală. În dimineața zilei de 28 iulie, la ora 3.30, au pornit spre vârf, inițial în condiții bune, dar după Refugiul Goûter (3817m) vremea s-a stricat și s-a înaintat cu greutate din cauza vântului puternic. Vârful a fost atins la ora locală 11.27 iar retragerea în tabăra de bază s-a încheiat după 14 ore de la plecare.

Expediția a fost susținută de către Clubul de Turism Alpin ”Terra Sebus” Sebeș, club care  promovează activitățile în aer liber cum ar fi: tura montană, cicloturismul, escalada sportivă, orientarea sportivă, speologia, acțiunile ecologice.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea