Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Un absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia, șef de promoție la Academia „Ferdinand I” din București

Publicat

în

Sublocotenentul Paul Țunea a absolvit în vară Academia Tehnică Militară „Ferdindand I” București ca șef de promoție la programul de studii Blindate, automobile și tractoare.

Paul este absolvent al colegiului nostru, promoția 2017 și recunoaște că procesul formării lui ca viitor ofițer a început în colegiul militar din Alba Iulia.

Demnitatea militarilor l-a fascinat încă din copilărie, atunci când s-a născut și visul de a urma o carieră militară.

Electrica Furnizare Discount

Primul pas pentru a-și realiza acest vis a fost colegiul militar. Lumea în care a intrat la începutul adolescenței era complet nouă și exigentă. I-a cerut pregătire asiduă și seriozitate dar i-a dat în schimb rezultate pe măsură la examenul de bacalaureat și admitere în academia militară.

„Chiar din anii copilăriei am fost fascinat de imaginea plină de demnitate a militarilor, pe care îi urmăream cu admirație în transmisiunile directe ale unor parade militare, cu diferite prilejuri oficiale. Așa s-a născut visul meu de a opta pentru cariera militară, întreținut printr-o pregătire foarte serioasă în vederea admiterii într-un colegiu militar, fiindcă aflasem că acest lucru nu este posibil decât prin rezultate excepționale la probele de concurs specifice acestui profil.

Eforturile mele au fost răsplătite prin media frumoasă obținută la examenul de admitere în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pentru care am optat fiind cel mai aproape de localitatea mea natală, dar și atras de legătura puternică a denumirii acestei unități școlare cu isoria națională, în consens cu orașul încărcat de istorie în care se află. Deși am intrat într-o lume complet nouă pentru mine, adaptarea mea la noile realități s-a produs repede, fiindcă în jurul meu au fost oameni minunați. M-am împrietenit repede cu noii colegi și m-am obișnuit, alături de ei, cu condițiile bune din internat. M-a impresionat aspectul noii mele școli, cu cabinete și laboratoare bine dotate.

Încă de la primele ore am fost conștient de valoarea cadrelor didactice de la această școală și am considerat că exigența lor era pe deplin justificată de calitatea profesională și morală care le era specifică, precum și de responsabilitatea care le revenea în procesul formării noastre ca și viitoare cadre militare. Într-un astfel de climat de pregătire asiduă și seriozitate, rezultatele bune nu au întârziat să apară, culminând cu media frumoasă obținută la examenul de bacalaureat, urmat de admiterea la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” București.

La finalul celor opt ani de pregătire pentru viitoarea carieră militară, Paul este mulțumit de rezultatele obținute și pășește încrezător în noua etapă din viața sa. „În anii de studenție mi-a fost de mare folos bagajul de cunoștințe și deprinderea de muncă asiduă cu care am venit din liceu, acestea fiind premise importante ale unor noi rezultate îmbucurătoare, obținute și aici. Acum urmează o nouă etapă în viața mea și sunt convins că modul în care am parcurs anii de pregătire pentru cariera aleasă vor da roadele la care am visat mereu în toți acești ani”, a spus sublocotenetul Paul Țunea.

Publicitate

Actualitate

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore: A fost depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

Publicat

în

Record de vaccinări în ultimele 24 de ore: A fost depășit pragul de 6.000.000 de persoane vaccinate cu schemă completă

Peste 150.000 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, conform statisticii realizate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19. Dintre acestea,110.033 au fost imunizate cu prima doză.

150.639 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore. În total 6.621.326 de persoane au fost imunizate de la începutul campaniei cu o doză, iar 6.041.920 dintre acestea au schema completă de vaccinare. De asemenea, 759.661 de persoane au făcut și doza a treia.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor, marți, la ora 17.00, numărul total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 12.129.295.

Electrica Furnizare Discount

Au fost utilizate 9.184.514 de doze Pfizer BioNTech, 799.298 de doze Moderna, 851.868 de doze AstraZeneca și 1.293.615 de doze Johnson&Johnson.

Citește mai mult

Actualitate

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Publicat

în

Asigurările auto au ajuns să fie plătite și în rate: Tarifele, de 3 ori mai mari la unele companii

Asigurările obligatorii auto s-au scumpit atât de mult încât unele firme de asigurări oferă posibilitatea ca acestea să fie plătite în rate. Tarifele s-au dublat și chiar s-au triplat în unele cazuri după ce un jucător important de pe piață a intrat în faliment.

Există patru companii care încheie polițe RCA cu posibilitatea de plată în rate.

Strategia a apărut după ce City Insurance, unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața asigurărilor, a dat faliment, iar celelalte societăți au crescut prețurile simțitor.

Electrica Furnizare Discount

Oferta de plată în rate este valabilă însă doar pentru cei care își fac contract pe o perioadă de un an.

Concret, o societate de asigurări își ia un avans din acea primă anuală și după 4 luni își încasează și restul.

Există și companii care iau și la 6 luni această sumă.

După scumpirea RCA, borkerii le recomandă celor care își fac polițe de asigurare să facă polițe cu decontare directă.

Asta înseamnă că, dacă aveți daună, spre exemplu, cu un alt asigurat la City Insurance, nu mai sunteți nevoiți să așteptați să vă recuperați banii de la acea firmă, ci puteți să îi recuperați de la firma cu care ați încheiat noul contract.

O poliță RCA cu decontare directă costă acum cu 200 de lei mai mult, dar acum există posibilitatea plății de la 4 până la 6 rate.

Sursa: dcbusiness.ro

Citește mai mult

Actualitate

Când recuperează elevii vacanța de două săptămâni. Anunțul ministrului Educației

Publicat

în

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat că elevi vor recupera cele două săptămâni de vacanţă, cel mai probabil, în luna ianuarie. ”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, anunţă ministrul, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu a declarat că elevii de gimnaziu şi liceu din şcolile publice vor avea acces la şcoală cu prezenţă fizică de pe 3 ianuarie, iar cei din ciclul primar şi preşcolarii se vor afla în bănci de pe 10 ianuarie.

”Nu se pierde nicio zi de şcoală nici din semestrul 1, nici din semestrul 2. Cele două săptămâni sunt maximul ce poate fi recuperat in aşa fel încât datele de examene să fie cele cunoscute, fără a se pierde nicio zi de cursuri. Acest lucru va face obiectul unui ordin de ministru semnat în 5 noiembrie, pentru modificarea structurii anului şcolar, aşa cum se precizează în Hotărârea CNSU nr. 91 şi aşa cum am anunţat deja public”, a declarat ministrul.

Electrica Furnizare Discount

Potrivit acestuia, data de 5 noiembrie e data la care vom avea o situaţie certă din punct de vedere epidemiologic şi nu supoziţii.

”Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a mai declarat ministrul.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare