Rămâi conectat

Sport

FOTO: Ultima repetiţie, Unirea Alba Iulia – „U” Cluj 0-1 (0-0) | Amical de lux pe „Cetate”, „șepcile roșii” i-au învins pe „alb-negri”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pe „Cetate”, după prezentarea lotului „alb-negru”, în amicalul de lux Unirea Alba Iulia – „U” Cluj s-a consemnat o victorie a „șepcilor roșii”, scor 1-0 (0-0), dar și un joc spectaculos, presărat cu multe oportunități gustate de cei aproximativ 1500 de suporteri, între care și 20 de fani ai „șepcilor roșii”.

Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 81 de fundașul dreapta clujean Takacs, șut din 12 metri, pe jos, în diagonală, după o pasă de la D. Goga, „vioara întâi” a trupei lui Marius Popescu.

„Unirea renaște”, fotbalul s-a întors pe „Cetate”, cu o prestație de apreciat pentru formația condusă de Adorian Himcinschi.

Ultima repetiţie înaintea debutului stagiunii 2017-2018, în care cele două grupări vor fi colege în Seria a 5-a şi se vor duela în etapa a 10-a, pe „Cluj Arena”

*S-a jucat cu garda jos!

S-a jucat fără menajamente, cu garda jos, portarul unirist Cătălin Suciu fiind providențial pentru echipa gazdă. Experimentatul D. Goga (ce fotbalist…) a fost primul ce a ieșit la rampă (3), cu un șut prins de Căt. Suciu. A replicat Lăsconi (9), reluare cu capul pe lângă și apoi iarăși D. Goga a tras pe lângă (11).

Cea mai mare oportunitate a primului mitan a fost irosită de Lăsconi (33), scăpat singur frontal, l-a lobat pe Albuț, dar a ratat șutul, deși poarta era goală! „U” își arată iarăși colții prin Lemnaru (40) – cap alături și Ursu (44) – intervenție Căt. Suciu, iar la pauză s-a intrat nedecis.

*Ratările au continuat!

Al. Giurgiu (46) a pătruns vertiginos a șutat puternic, dar a respins Dinu, acțiunea anunțând un act secund la fel de intens. D. Goga a semnat o nouă ocazie (47), uniriștii se clatină, ratează și Hațieganu (50). Același Al. Giurgiu are o acțiune excelentă, șut scos in extremis de Dinu (61), iar Lemnaru a șutat în diagonală (68) – puțin pe lângă stâlpul drept. „Căpitanul” Selagea și-a arătat clasa, dar a tras puțin peste transversală (75).

Takacs a marcat cu 9 minute înainte de final, însă portarul Dinu a refuzat egalarea în minutul 88, la lovitura liberă executată de I. Grozav

Junii uniriști au arătat potențial, au rezistat împotriva unui „brand” național, formaţie pretendentă la Liga a 2-a, cu nume „grele” precum Albuț, Abrudan, G. Giurgiu, D. Goga sau Lemnaru. O ultimă repetiție, una reușită, pentru ca marți, 22 august, de la ora 17.30, să vină întâiul test oficial, în Cupa României, cu Unirea Dej.

 

Unirea Alba Iulia (antrenori Adorian Himcinschi și Marcel Rusu): Căt. Suciu – Apetri, Scrob, Matei, Al. Giurgiu– F. Morar, I. Grozav, Selagea, Tat – S. Turuș, Lăsconi, iar după pauză Al. Man, B. Ștef, Schiau, S. Fulea, N. Rus, Onacă, Davidaș, Cr. Păcurar; An. David, S. Iacșa, Goguța – accidentați, n-au intrat portarii Petric, V. Răducanu.

„U” Cluj: Albuț – Takacs, Abrudan, Cordoș, Irimie – G. Giurgiu, Micaș – Hordouan, Goga, Ursu – Lemnaru; au mai jucat Dinu, Ionescu, Telcean, Manu, Moldoveanu, O’Neil, Hațiegan. Antrenor Marius Popescu. După acest joc, o parte a efectivului clujean a susţinut un alt amical în judeţul Alba, la CS Ocna Mureş.

[nggallery id=4464]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSM Unirea Alba Iulia – FC Ittihad Kalba 1-2 (0-2), în meci amical în Slovenia | Golul „alb-negrilor” marcat de Fetița

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-o partidă amicală disputată în Slovenia, divizionara terță CSM Unirea Alba Iulia a pierdut cu FC Ittihad Kalba (din primul eșalon al Emiratelor Arabe Unite), scor 1-2 (0-2). Fetița, intrat la pauză a marcat golul „alb-negrilor” (49), asta după ce în prima repriză s-au consemnat reușitele lui Yasser Hassan (7) și Salem Rashid (41). Gruparea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea