Rămâi conectat

Sport

FOTO: Tenismena Alexia Mărginean (TC SUN Alba Iulia) – de trei ori învingătoare la Trofeul Tennis School Otopeni, un rezultat extraordinar!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tenismena aiudeană în vârstă de 11 ani, Mărginean Alexia Iulia, legitimată la TC SUN Alba Iulia, a reușit să câștige toate trofeele puse în joc în cadrul turneului de Circuit Naţional, 12 ani, organizat de Tennis School Otopeni, printr-o triplă de senzație, fără să piardă vreun set în cele 11 meciuri jucate la acest turneu  – locul întâi în proba de individual, locul întâi în proba de dublu feminin alături de jucătoarea Ruxandra Elena Bertea și prima poziţie în proba de dublu mixt alături de Călin Știrbu.

Componentă a lotului național al României Under 12 ani, Alexia a reușit la Otopeni un parcurs excelent printr-un joc de tenis eficient și a reconfirmat faptul că este lidera generației sale prin câștigarea anul trecut al titlului de campioană națională la vârsta de 10 ani, deoarece la acest turneu au participat multe dintre jucătoarele născute în anul 2006. Câștigarea turneului de la Otopeni este o confirmare a câștigării turneului de Circuit Național din urmă cu două săptămâni la Pitești, și anume Trofeul Ruxandra Dragomir, 12 ani, unde de asemenea a obținut locul întâi la individual și locul doi la dublu feminin alături de jucătoarea Diana Maria Ilie, fiica doamnei Ruxandra Dragomir. Toate aceste performanțe sunt rezultatul muncii depuse de Alexia aproape zilnic, împreună cu antrenorul ei Gheorghe Radu şi a dorinței enorme pe care o are de a atinge performanțele pe care le reușește și idolul ei Simona Halep.

*Idol, Simona Halep

Cap de serie numărul 1 în toate cele 3 probe desfășurate la Otopeni, Alexia și-a onorat acest statut reușind să câștige: *la proba de individual, cu 6-1 6-0 împotriva lui Mazilu Alexandra, cu 6-3 6-1 împotriva lui Bărbulescu Sofia, în semifinală cu 6-1 6-2 împotriva lui Bertea Elena și în finală cu 6-3 6-0 împotriva lui Ilie Diana; *la proba de dublu feminin alături de Bertea Elena cu 6-0 6-2 împotriva lui Jurcă Sophie/ Mitruț Dara, în semifinală cu 6-0 6-1 împotriva lui Croitoru Eva/ Guță Eva și în finală cu 6-1 6-0 împotriva lui Iancu Alexia/ Sauciuc Anca; *la proba de dublu mixt alături de Știrbu Călin cu 6-0 6-2 împotriva lui Croitoru Eva/ Obretin Cristian, cu 6-3 6-4 împotriva lui Ilie Diana/Anton Goncear, în semifinală cu 6-1 6-2 împotriva lui Sauciuc Anca/ Urzică Sergiu și în finală cu 6-2 6-4 împotriva lui Iancu Alexia/ Țurcanu Radu.

Deși are doar 11 ani, în cursul lunii iulie Alexia va participa la turneul international Tennis Europe U12 Adriatic Cup în Croația, unde sunt înscrise mai mult de 60 de jucătoare majoritatea cu vârsta de 12 ani din mai multe țări europene, pentru a dobândi și experiență internațională la acest nivel.

[nggallery id=4309]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea