Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO | Sute de albaiulieni au susținut la Munchen Naționala României și alte zeci de mii din fața televizorelor: Meci istoric pentru tricolori la EURO 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de albaiulieni au susținut la Munchen Naționala României și alte zeci de mii din fața televizorelor: Meci istoric pentru tricolori la EURO 2024

A fost o atmosferă fabuloasă făcută de fanii tricolori la meciul România – Ucraina, de pe Allianz Arena din Munchen, la debutul României la EURO 2024. Tricolorii au fost susţinuţi din tribune de zeci de mii de suporteri, printre care și sute de albaiulieni.

Rețelele de socializare au fost împânzite de sute de fotografii ale suporterilor din Alba care au susținut Națională României la Munchen, în meciul cu Ucraina și s-au bucurat de meciul istoric al tricolorilor.

Naţionala României a început cu o victorie categorică parcursul la Campionatul European din Germania, scor 3-0 cu Ucraina, la Munchen, în grupa E. Victoria vine la o zi după ce selecţionerul Edward Iordănescu a împlinit 46 de ani.

Citește și: Doi jucători din Alba au făcut legea pe gazon în meciul cu Ucraina: Stanciu și Rațiu, lăudați de presa internațională

„România, România!”, s-a auzit încontinuu pe stadionul de 70.000 de locuri care a fost umplut până la refuz. În momentul intonării imnului a fost nebunie totală.

Atmosferă fabuloasă făcută de fanii tricolori la România – Ucraina

Meciul de la Munchen a început cu Ucraina presând, însă jucătorii lui Rebrov nu au reuşit să trimită nici un şut pe poarta lui Niţu şi tricolorii au profitat. Man i-a pasat lui Stanciu, în marginea careului, iar acesta şutat din prima propulsând balonul la vinclul porţii lui Lunin şi înscriind un gol fabulos, 1-0 pentru România în minutul 29. Man a trimis pe lângă poartă în minutul 38, pentru ca un minut mai târziu Stanciu să încerce poarta din corner şi să lovească bara.

A doua repriză, excelentă

Tricolorii au intrat cu avantaj minim la pauză, dar startul reprizei secunde a adus minute excelente pentru elevii lui Edi Iordănescu. Răzvan Marin a majorat diferenţa pentru echipa noastră, în minutul 53, cu un şut de la 22 de metri care a trecut pe sub Lunin, iar minutul 57 a adus golul unui nesperat 3-0 pentru România: Man a driblat în careu, a trimis în faţa porţii şi Drăguş a înscris.

Ucrainenii au schimbat masiv, au încercat să pună presiune pe poarta lui Niţă, dar nu au reuşit să înscrie, deşi au avut o bară, prin Yaremchuk, în minutul 90+2, iar România a obţinut o victorie uriaşă în grupa E, făcând un pas mare către optimile de finală şi mulţumindu-şi extraordinarii suporteri, care au dominat, la rândul lor, duelul din tribune.

România – Ucraina 3-0

Min. 90+4 Final de meci! România reuşeşte un meci excepţional şi câştigă la prima sa partidă la EURO 2024.

La actuala ediție a Campionatului European, „tricolorii” se vor mai duela cu Belgia, pe 22 iunie, și cu Slovacia, pe 26 iunie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ANGAJĂRI în Poliția Română 2024: MAI scoate la concurs peste 1.000 de posturi de ofițeri de poliție

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANGAJĂRI în Poliția Română 2024: MAI scoate la concurs peste 1.000 de posturi de ofițeri de poliție Poliția Română scoate la concurs 1.053 de posturi de ofițeri de poliție, dintre care 600 de posturi de trecere din corpul agenților în corpul ofițerilor, precum și 453 de posturi, prin încadrare directă, din sursă externă. Înscrierile se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea