Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Succes deplin în cea de a doua zi a festivalului de folclor de la Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

festival aiud009Ziua a doua de spectacole, din cadrul Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud le-a oferit celor aproximativ o mie de spectatori prezenți în Piața „Dr. Constantin Hagea” un regal folcloric, ai căror protagoniști au fost câteva ansambluri remarcabile din țară și străinătate. S-a cântat și s-a dansat pentru spectatorii din fața scenei, chiar dacă, la începutul spectacolului, norii amenințau că-și deșartă încărcătura, fapt ce a făcut ca piața să se transforme într-o mare de umbrele.

Deschiderea spectacolului a fost făcută în sunetele ancestrale ale de formației tulnicăreselor de la Câmpeni, care au chemat aiudenii și locuitorii comunelor și orașelor din apropiere, dar și cele zece ansambluri folclorice care urmau să evolueze  în fața mulțimii de spectatori.

Pe scena împodobită cu flori de mușcată au evoluat, rând pe rând, ansamblurile: „Doina Aiudului”, Asociația „Pontiac” din Filyro Tessalonik-Grecia, Ansamblul Folcloric „Transilvania” din Cluj Napoca, Ansamblul Folcloric „Codrii Neamțului” din Piatra Neamț, Ansamblul Folcloric „Zahumlje” din Niksic-Muntenegru, Ansamblul Folcloric „Cununa Chioarului” din Satulung-Maramureș, Ansamblul Folcloric „Rona” din Serbia, Ansamblul Folcloric „Păunița” din Sângiorz Băi și Ansamblul Folcloric „Guria” din Giorgia.

Credem că nimeni dintre cei prezenți în fața scenei aiudene nu ne poate contrazice când afirmăm că această a doua zi de spectacol a fost cu mult mai gustată de publicul spectator.

Se poate spune că profesionalismul artiștilor care au evoluat pe scena aiudeană, dansurile și cântecele sau făcut deliciul publicului. Remarcabile și de neuitat au fost evoluțiile atât a componenților ansamblurilor din Piatra Neamț cât și a celor din Sângiorz Băi, Satulung și Cluj Napoca. O impresie deosebită au lăsat artiștii din Muntenegru, dar surprizele cele mai plăcute le-au oferit giorgienii care au lăsat „cu gura căscată” sute de spectatori prin evoluția lor plină de vervă și acrobații. Nici aiudenii nu s-au lăsat mai prejos. Dansatorii ansamblului aiudean au prezentat, spre plăcuta surpriză a spectatorilor, noul lor dans intrat în repertoriu, „Călușul oltenesc”, dans cu care se vor prezenta peste câteva zile în Ungaria la unul dintre cele mai mari festivaluri de gen din țara vecină.

Dorel LAZĂR

[nggallery id=2162]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

INCENDIU la o locuință din Roșia Montană: Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia Montană. Secția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea