Ziarul Unirea

FOTO: Sub Meseș, până la urmă s-a răzbunat Coroian: FC Zalău – Metalurgistul Cugir 0-1

FC Zalau - Metalurgistul Cugir 1 Învins în etapa secundă, în urmă cu o lună, pe când pregătea Gloria Progresul Bistrița la Zalău, antrenorul Cristian Coroian s-a revanșat cu Metalurgistul Cugir sub Meseș, în etapa a 7-a a Seriei a 5-a din Liga a 3-a.

Căpitanul Lucian Itu a înscris în minutul 81, reușita sa fiind prima marcată de Metalurgistul Cugir în deplasare în acest sezon.

ELIT

Amfitrionii căutau răzbunare pentru că echipa de sub Drăgana i-a învins sezonul trecut și le-a blocat accesul în play-off, dar până la urmă fericit a fost tehnicianul oaspeților, ce și-a trecut în cont trei puncte mari și primul succes pe banca Cugirului. „Sunt bucuros că am câștigat, acesta este cel mai important lucru. Comparativ cu partida susținută cu Gloria Bistrița, acum FC Zalău a avut o prestație mai modestă”, a precizat Cristian Coroian.

*”Metalurgistul este cea mai bună echipă din serie”

Aveam mare nevoie de victoria de la Zalău, după ultimele rezultate negative. Am venit pregătiți la Zalău şi știam că ne așteaptă un meci foarte greu. Cunoșteam echipa Zalăului din etapa a doua și așa cum ne-am așteptat, am avut un meci greu. A fost un meci echilibrat, care s-a jucat mai mult la centrul terenului. Diferența a făcut-o execuția lui Itu, nu știu dacă a vrut să dea centrare sau dacă a vrut să dea la poartă, dar acolo a fost diferența, jocul a fost unul echilibrat”, a spus antrenorul la finalul partidei de pe Stadionul Municipal.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Cristian Coroian a vrut să precizeze că Cugirul nu avea o presiunea obiectivului, doar că elevii săi au sete de rezultate, după cele două eşecuri din ultimele două runde. “Nu era nicio presiune, obiectivul nostru în continuare este să facem echipa să joace un fotbal de calitate, un fotbal bun și să atragem spectatorii la stadion. Acesta este obiectivul nostru și încercăm de la fiecare meci să scoatem ceva, să câștigăm ceva, să avem un meci de calitate”.

Întrebat cum a văzut o diferenţă dintre jocul Zalăului în cele două partide în care el a ocupat banca tehnică, Coroian a declarat: “În meciul cu Bistrița, Zalăul a părut ca o echipă foarte motivată. Jucătorii au fost foarte agresivi, au jucat un fotbal în care au așteptat și au vrut să ne prindă pe contraatac. În meciul de azi nu am mai văzut acea echipă motivată, acea echipă agresivă, au fost mai relaxaţi decât în etapa a doua”.

Chiar dacă FC Zalău a jucat în acest an cu fruntaşele FCM Baia Mare, Gloria Bistriţa, CSM Sighetu Marmaţiei sau CSC Sânmartin, tehnicianul “alb-albaştrilor” crede că Cugirul este cel mai puternic adversar în acest sezon

  Formaţia din Alba a reuşit să “smulgă” primele puncte la poalele Meseşului, în acest sezon, şi Călin Pop crede că sunt mai multe cauze pentru acest deznodământ. “Am știut că întâlnim un adversar bun, după părerea mea este cea mai bună echipă din seria noastră. Cum v-am și declarat înainte, cei de la Cugirul au venit foarte montați după înfrângerea de acasă, plus instalarea pe bancă a lui Coroian a fost un atuu pentru ei. Din păcate pentru noi, a fost a doua întâlnire cu Coroian şi el ştia deja echipa noastră. Mai apoi, au lipsit jucătorii care sunt accidentați, suspendați. Vedeți, noi nu am putut face nici măcar o schimbare”, a declarat antrenorul Zalăului, chiar după meci.

Sursă foto, text: sportul sălajean

 Întrebat de ce nu a făcut nicio schimbare, tehnicianul “alb-albaştrilor” a spus că rezervele nu pot să se ridice la nivelul titularilor, în puţin deocamdată.  “Azi i-am avut pe bancă pe Alexandru Pop și pe Dan Olar. Atât, iar Cristian Man, portar de rezervă. După părerea mea, deocamdată, ei nu pot să facă față la nivelul din Liga a III-a. Am încercat și am sperat până la sfârșit în echipa pe care am băgat-o, din păcate am suferit prima înfrângere de acasă. Mergem înainte, tot noi suntem, tot noi am rămas. Cum v-am declarat și înainte, obiectivul nostru este clasarea cât mai sus în vârful clasamentului, deci nu pot absolut nimic să reproșez băieților, s-au dăruit și astăzi, dar atât au putut”. 

Dan HENEGAR

Te-ar putea interesa și:

Industria Galda de Jos – șanse minime de a primi finanțare de la consilierii locali în acest an | Divizionara terță, foarte aproape de abandonul competițional, după aproape 7 ani!

Se prefigurează o iarnă amară pentru Industria Galda de Jos! Conform unor informații neoficiale deocamdată, aleșii locali nu intenționează să… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Liga a 4-a nu se reia în Alba! Premieră negativă în ultimii 15 ani: fără reprezentantă la barajul pentru Liga a 3-a!

Timpul extrem de scurt avut la dispoziție pentru a desemna o campioană județeană până în 8 mai, chiar și în… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

După un an 2020 în “alb” și “negru”, Daniel Nicula vrea să plece de la Gaz Metan Mediaș pentru a juca mai mult

Pentru Daniel Nicula, puștiul minune crescut la Așezământul Social “Sf. Ghelasie” din Stremț, anul 2020 a fost unul cu lumini… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unirea Alba Iulia – o primăvară a reconstrucției | “Alb-negrii” își creionează strategia la începutul săptămânii viitoare

Unirea Alba Iulia iernează pe poziția a 6-a a Seriei a 9-a, după un parcurs considerat nesatisfăcător de către oficialii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro