FOTO ȘTIREA TA: Urme ale necivilizaţiei în comuna Săsciori. Valea Sebeșului, plină cu gunoaie, cârpe şi resturi menajere

Lipsa de educaţie şi nepăsarea, nesancţionate de autorităţi au transformat multe locuri în gropi de gunoi. Localnici şi turişti aruncă tot felul de resturi pe unde apucă, fără să le pese că distrug natura sau că îşi pun sănătatea în pericol.

Valea Sebeșului, comuna Săsciori. Peisajul de vis se transformă într-unul apocaliptic atunci când vegetația bogată se usucă şi lasă la vedere malurile acoperite de gunoaie.

Peturi, cartoane, încălțăminte uzată, haine şi saci cu moloz sunt împrăştiate peste tot, ca și când oamenii nu ar avea o alternativă civilizată de colectare a resturilor.

Începând de la flacoane din plastic, zdrențe, sticle sparte, deșeuri metalice, resturi alimentare, gunoi de grajd și chiar cadavre de animale, toate acestea pot fi zărite în apă și pe malul ei. În mai multe rânduri, diferite persoane s-au plâns autorităților locale despre faptul că valea a devenit un adevărat focar de infecție.

După ce aceste ghene devin neîncăpătoare, oamenii aruncă pungile de gunoi direct în apă.

Când orice cetăţean poate scăpa foarte uşor de gunoiul din gospodărie, prin depunerea în pubele speciale şi scoaterea acestuia în faţa caselor, de unde este preluat de muncitorii societăţii ce se ocupă de salu­bri­zare, există totuşi destule persoa­ne ce preferă alte modalităţi, deloc sănătoase, de eliminare a deşeu­rilor, menajere sau nu.

Din păcate, vorbim de o realitate de neînţeles, care dă mari bătăi de cap. Sigur că această meteah­nă este întâlnită, din nefericire, în multe alte locuri, fiind un fel de problemă generală a românilor, chiar și în locurile unde gunoiul este colectat de la locuitori în mod regu­lat, elegant şi convenabil.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Petru C 29 decembrie 2017 at 19:26

Curios ca nu aveti curajul sa informati opinia publica cati bani cheltuie administratile locale cu salubrizarea localitatilor,plus tarifele platite de cetatean majorate artificial ,si despre profitul care pleaca in alte judete si tari,oare ce va determina sa nu o faceti ????

mike 29 decembrie 2017 at 20:13

Petrica ala cu tarife si majorari e alt subiect de discutie — si faptul ca-si permit vinzarea tarii se pare ca poporul are marea vina – ca nu pune mina pe bite- —cit priveste –gunoaiele aruncate, cred ca trebuie sa apelam si la bunul simt– probabil ca meteoritul ala buclucas a distrus si -OMENIA,CINSTEA SI BUNUL SIMT in Romania. Happy new Year!!

Shadow 30 decembrie 2017 at 10:32

Bunul simt si responsabilitatea se face cu amenzi , dar cinesa le dea ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...