FOTO/ ȘTIREA TA: Turist în Cetatea Alba Carolina ai grijă unde parchezi! S-ar putea să te trezești cu amendă

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Turiștii care vin să viziteze Cetatea Alba Carolina vor trebui să se acomodeze cu faptul că și în Alba Iulia semnele de circulație există și trebuie respectate, dacă nu vor ca alături de urările de ”bun venit” să primească și o etichetă de… ”bun de plată”!

amenda parcare1Duminică după-amiază, în ciuda faptului că lumea nu prea se aștepta la așa ceva, polițiștii locali din municipiu au ieșit la aplicat amenzi pentru parcare în locuri interzise, iar ”recolta” pare să fi fost destul de bună, după cum se poate observa din pozele alăturate, trimise de un cititor.

ELIT

Nu avem ce comenta! Polițiștii își fac datoria și tot din poze se vede că amenzile sunt meritate.

Sperăm doar că aceste acțiuni vor continua și în alte zile – de exemplu când la Catedrala Reîntregirii sunt programate nunți sau când, în zonă, se desfășoară evenimente organizate de municipalitate. Până la urmă semnele de circulație sunt aceleași pentru toți – localnici sau turiști – și legea spune că ele trebuie să fie respectate!

__________________________________________

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa redactieonline@unirea-pres.ro, iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine. (Z.U.)

[Gallery not found]

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

7 Comentarii

Așa zis-a Burebista 28 iunie 2015 at 22:00

Legea-i lege pentru toți. Cine nu respectă regulile merită să fie sancționați.

doar o idee 29 iunie 2015 at 7:24

Masinile din imagine nu par sa incalce nici un semn de circulatie. Semnul se refera la carosabil, iar ele sunt in totalitate pe trotuar, ramanand si jumatate de metru pentru pietoni.
Sigur, nu e corect sa parcheze acolo, dar… De ce nu se aplica amenzi si masinilor mici care parcheaza in zona autocarelor? Autocare ce mai apoi se incaleca la Hotel Cetate pe trotuare?
Ce se mai aude cu vestitul sistem de taxare care a functionat jumatate de zi?

ilie de la uzina 29 iunie 2015 at 9:57

ideea de baza este ca esti atata de convins ca parcarea pe trotuar este legala, incat prostia rade la mai putin de jumatate de metru de tine.
daca citeai odata in viata codul rutier,observai ca este interzisa parcarea pe trotuar. ca de aia ii spune trotuar.nu exista jumatati de metru,sau metru intreg.legea e blanda in romania si amenziel sunt nesemnificative.
si dda,masinile din imagine au un semn si il incalca.semnul este montat pe stalpul deiluminat si este foarte vizibil.

doar o idee proasta 29 iunie 2015 at 8:36

doar o idee e cam aiurea de tot ideea ta, „ele sunt in totalitate pe trotuar”, pai destinatia trotuarului e pentru pietoni…. inteligenta ta, nu pentru masinile ghertoilor mai mul t sau mia puitin scumpe carora le e lene sa-si dea curu jos din ele si cativa zeci de metri, ca parca acolo i-o fatat masa! A… sunt si generosi badaranii sii ghertoii cu peitonii … le lasa si lor o juma de metru sa se poata strecura pe acolo…..Numai amenzile cat mai mari ii vor invata pe acesti tarani ajunsi direct de la caruta la masina sa erspecte legile!!!!!

locatar 29 iunie 2015 at 9:37

Felicitari politiei pentru promptitudinea si impartialitatea cu care raspunde solicitarilor locatarilor in legatura cu linistea publica in orele de liniste, mai ales dupa ora 23.00. indiferent ca e in cursul saptamanii sau weekend.

Deceneu 29 iunie 2015 at 13:46

Imi pare rau pentru cei ce comenteaza in necunostiinta de cauza(posibil ca unii sunt si soferi) si fara a da macar o cautare pe banalul Google, dar legislatia rutiera in Romania e un pic aiurea, asa ca, chiar daca eu sunt de acord cu cei care sustin ca pe trotuar circula doar pietonii (si uneori, din pacate, biciclistii), legea circulatiei pe drumurile publice la articolul 144 aliniatul 2 spune: ” Administratorul drumului public poate permite oprirea sau stationarea, partial sau total, a unui vehicul pe trotuar, cu respectarea marcajului, iar in lipsa acestuia, numai daca ramane liber cel putin un culoar de minimum 1 m latime inspre marginea opusa partii carosabile, destinat circulatiei pietonilor.”
Concluzia mea este, din ceea ce se vede in poze, ca autoturismele nu respecta distanta de minim 1 m pentru circulatia pietonilor, deci sunt parcate ilegal! In ceea ce priveste semnul oprirea interzisa, acesta se refera doar la carosabil, administratorul drumului nespecificand printr-o placuta adiacenta, ca parcarea ar fi interzisa pe trotuar.
Parerea mea…

ilie de la uzina 29 iunie 2015 at 14:26

stimate deceneu,asa cum scrii:administratorul drumului public poate decide…..adica consiliul local alba iulia poate decide stationarea pe trotuare.dar nu exista o asemenea decizie.in consecinta, conform art 144 din codul rutier, este interzisa in alba iulia stationarea vehiculelor pe trotuar.deci legislatia rutiera este foarte clara.e trotuar, este pentru pietoni. regula cu un metru se aplica acolo unde consiliile locale au decis acest lucru.

Comentariile sunt oprite