Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Obiceiurile din străbuni dispar greu. Porc sacrificat pe domeniul public, la Alba Iulia. Locuitorii din zonă sunt revoltați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiurile din străbuni dispar greu la Alba Iulia. Și dacă tot mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun, cei mai mulți albaiulieni au trecut la ritualul tăierii porcului. Deși prevederile legale nu permit sacrificarea animalelor în gospodăriile proprii sau pe domeniul public, multe persoane nu țin cont de acest lucru.

Miercuri, la Alba Iulia, pe strada Gheorghe Șincai, locuitorii din zonă au putut asista la un asemenea ritual de sacrificare. Revoltați, oamenii au sesizat autoritățile, dar fără nici un rezultat. Un cetățean a trimis pe adresa redacției ziarulunirea.ro imagini de la locul sacrificării. Vă redăm mai jos, nemulțumirile oamenilor:

“În această dimineață m-am trezit în momentul sacrificării unui porc tocmai sub geamul apartamentului meu. Locuiesc pe strada Gheorhe Șincai din Alba Iulia. Din câte știu eu, sacrificarea animalelor pe domeniul public este strict interzisă. Am sesizat acest fapt la 112. Mi s-a spus sa semnalez acest fapt politiei comunitare.

Am sunat acolo si mi s-a spus ca o sa trimita un echipaj. Dupa 20 de minute de asteptare a echipajului am revenit cu un telefon. Acestia mi-au spus ca nu e de competenta lor si ca au anuntat DSV-ul. Sun la DSV Alba Iulia. Imi fac legatura cu un domn care imi da detalii cu privire la anumite persoane care locuiesc in vecinatatea blocului meu si imi da de inteles ca stie ce se petrece in aceasta zona a orasului. Insa ce m-a infuriat cel mai tare este replica acestui domn si citez „Si noi ce sa facem?! Sa intram in cutitele lor?!” Stau si ma intreb, oare cat mai putem sa inghitim?!

A trecut mai bine de o ora si inca nu s-a prezentat nimeni la locul cu pricina”, ne-a scris, revoltat, unul din locuitorii de pe strada cu pricina.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA | Alba fierbe sub codul roșu de CANICULA, la Alba Iulia risipa de apă e în floare: Pistele de biciclete, ”răcorite” de țâșnitorile pentru udarea gazonului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alba fierbe sub codul roșu de CANICULA, la Alba Iulia risipa de apă e în floare: Pistele de biciclete, ”răcorite” de țâșnitorile pentru udarea gazonului În timp ce mai multe localități din Alba sunt de zile bune fără apă potabilă după raționalizarea consumului de către operatorul APA CTTA Alba, la Alba Iulia continuă risipa. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea