FOTO/ ȘTIREA TA: O alee din Parcul Unirii se ”scufundă” – capcană pentru bicicliști și pietoni în proaspăt renovata Cetate din Alba Iulia

pavaj cetate008La mai puțin de un an de la recepționarea lucrărilor de reabilitare de pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, pe una dintre din Parcul Unirii bicicliștii sunt în pericol să-și spargă capul iar pietonii trebuie să fie foarte atenți pe unde calcă, dacă nu vor să ajungă la spital. Și asta pentru că pavajul din zona respectivă este atât de denivelat încât dă senzația că se ”scufundă”.

Situația ne-a fost semnalată de un cititor pe care doar norocul și îndemânarea l-au salvat de o căzătură zdravănă cu bicicleta, zilele trecute. Acesta a precizat că apreciază felul în care arată acum Cetatea, însă nu se aștepta să apară deteriorări într-un timp atât de scurt și îi roagă pe cei care administrează orașul să inspecteze cu atenție și să remedieze la timp problemele care apar.

ELIT

Reamintim că inaugurarea Laturii de Vest a Cetății a avut loc în urmă cu 9 luni. În zonă s-au desfășurat ample lucrări de reabilitare care au durat aproape 3 ani. Costurile totale ale proiectului s-au ridicat la suma de 15 milioane de euro, din care 11 milioane de euro au fost bani europeni.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

12 Comentarii

bula 10 septembrie 2014 at 17:24

Se scufunda odata cu pedeleul…

unucutrabantul 10 septembrie 2014 at 17:52

cu referire la titlu. Cetatea nu este renovata. Renovarea inseamna sa refaci partile deteriorate ale cetatii. La noi cetatea a fost pavata, intr-un mod in care nu a existat in planurile initiale.
Pavajul este exagerat….acum cetatea este cam gri.

cetatean albaiulian 10 septembrie 2014 at 18:10

Pai asta e ideea!!! Sa repare tot timpul! Cu ce isi mai umfla buzunarele daca fac lucru de calitate si durabil???

Andra 10 septembrie 2014 at 18:18

Este clar de ce nu vrea „restauratorul” local Corint, evenimente publice in Cetate/??!! Ei stiu foarte bine ce porcarie de lucrare au facut iar in termenul de garantie sunt oligati sa remedieze orice „denivelare”….:)Asteptati sa vedeti peste un an, sau macar dupa o iarna mai dura, cum se rup pavelele si tencuielile! Cat despre faptul ca abia zaresti cate un copacel in toata cetatea, nici nu mai are sens sa discutam!

Ion 10 septembrie 2014 at 18:34

Elis pavaje totul se leaga.

Albaiulean 10 septembrie 2014 at 19:00

Luni de Sf.Maria cea Mica am urcat cu autoturismul pana in ,,Curaturi,,din Oarda de Sus si am ajuns pana la releu ca sa vedem peisajele frumoase.De la releu am coborat pe un drum de pamant si in dreapta drumului erau stalpi din lemn cu cablu (probabil telefonic)Stimati cititori va spun ca un stalp era putrezit la baza si cazut jos si cablul se alina cu acesta !D-lor de la ROMTELECOM sau cei 2 consilieri PDL din Oarda, oare de ce nu iesiti pe teren …..!!!!

mda 10 septembrie 2014 at 19:11

Ce PROSTI sunteti… „Scufundarea” aia e cauzata de firma care se ocupa cu intretinerea spatiilor verzi si a rondourilor de flori din partea aceea a parcului, cu acces pe scarile care coboara in santuri. Cisterna cu apa trece pe acea alee, dupa cum se vede si din imagini, partea tasata e pe laterala zonei pietonale, fix sub rotile ei. Nu vedeti ca e singura zona in care apare situatia asta SIMETRICA si care tine doar pana la scarile in forma de gradene??? ALOOO UNIREA, TREZESTE-TE!!!! Ar fi cazul sa ii luati la rost pe cei de la spatii verzi, daca tot vreti sa va bagati in seama. Cine nu crede poate urmari aceasta situatie, si cine a vazut cisterna pe aleile parcului poate confirma.

unucutrabantul 10 septembrie 2014 at 20:06

iar apare pedelistul asta de „mda’…..fin cunoscator al partilor moi ale primarului, pe care le saruta cu dragoste.
Tolomacule, …..in articol se atrage atentia ca se „scufunda” aleea…indiferent de motiv. Adica indiferent daca trece pe acolo un vehicul sau dai tu cu capul de pavele de prost ce esti…..

mda 10 septembrie 2014 at 20:18

Zona aia e proiectata sa faca fata unui trafic PIETONAL, nu rutier. Capul tau patrat nu poate procesa informatia asta? Prostul nu e prost destul pana nu e si fudul.

dutu 10 septembrie 2014 at 21:20

Domnul ziarist ați uitat sa ne spuneți dacă știe primăria și ce măsuri or să se ia la niște lucrări făcute de mântuială cu banu public.

caramida de...... 11 septembrie 2014 at 13:28

Mai asteptati putintel pina vor reaparea si spartrurile din zidurile recent scoase de sub pamint. Acolo, cam in fata catedrsalei ortodoxe, reparatia acestor goluri se facea doar pe latimea unei cramizi nerocoite si prost fabricate, iar zidurile au latimea de peste un metru. Practic, golurile au fost ca si acoperite cu o foaie de ,,ziar,, si apoi spoite !

albaiulian 11 septembrie 2014 at 14:21

MDA ai dreptate dar cui sa explici lucruri care tin de constructii si de rezistenta si de asezarea terenurilor,tocmai de aceea sau facut cu pavaj pt ca sint usor de reparat si de intretinut,daca era din bitum ce mai ziceau carcotasii de serviciu

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...