Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| MUNȚI de gunoaie în satul din ALBA unde se vor construi băi sărate de aproape 17 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MUNȚI de gunoaie în satul din ALBA unde se vor construi băi sărate de aproape 17 milioane de lei

Ocnișoara, satul din județul Alba care urmează să fie readus la viață printr-o mega investiție de aproape 17 milioane de lei, se confruntă în prezent cu o mare problemă în ceea ce ține de aruncarea deșeurilor de către unii cetățeni.

Așa cum se poate observa în imaginile trimise de un cititor ziarulunirea.ro la redacție, un munte uriaș de deșeuri, inclusiv un autoturism vechi, a fost depozitat de către un cetățean chiar în localitatea unde urmează să fie construite băile sărate, proiect evaluat la peste 3 milioane de euro.

Zona de agrement va avea nouă lacuri de apă și nămol, un restaurant, locuri de joacă și spații verzi.

Maximul de oameni care ar putea intra în această bază este de 600 de persoane, iar în proiect sunt incluse în jur de 150 de locuri de parcare. Amplasamentul vizat este un teren de 26.367 mp, care reprezintă practic un câmp de sare. Acesta va avea destinația de zonă de dezvoltare turistică. În prezent, pe teren se află un lac cu apă sărată, o fântână cu apă sărată (Murătoarea), nămol la suprafață, platou cu nisip și pârâu ce traversează amplasamentul.

Locația va avea în total patru bazine cu apă dulce (două dintre ele pentru copii), unul cu apă sărată, trei lacuri cu apă sărată amenajate, un restaurant cu terasă neacoperită și pool bar, clădire recepție, cinci filigorii, o seră, piața de sare, zonă de recreere, loc de joacă pentru copii, teren de volei și mini plajă. În jurul amplasamentului: pistă pentru alergat, terapii în aer liber.

Prin proiect se propune ca arhitectura clădirilor să fie inspirată din resurse locale (piatră și lemn), dar cu interpretare modernă, inspirată din forma lacurilor propuse pe amplasament. Durata de realizare a investiției este de 24 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Ocnişoara este amplasat în vestul judeţului Alba în zona Podişului Târnavelor.

În trecut, aici locuiau sute de oameni, dar în timp satul a ajuns la doar 17 locuitori. Noul complex de agrement asociat cu modernizarea drumului de acces ar urma să determine revitalizarea turistică a zonei precum și revenirea oamenilor în sat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru

Ziarul Unirea

Publicat

în

ȘTIREA TA | La Spitalul Județean Alba să nu te duci cu….speranțe multe, dar deșarte: Alba Iulia, oraș fără medic ortoped pediatru Lipsa unor medici specialiști pediatri se simte tot mai acut la Alba Iulia. Un nou caz a fost semnalat de un părinte care, ajuns din nefericire cu micuțul la secția primiri urgențe, a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea