Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, ȘTIREA TA Miros pestilențial și imagini dezolante pe latura de Sud a Cetății; Mizeria a ieșit din canal după inundația de marți seara

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Inundația de marți seara a scos ”rahatul” și mizeria din canale, la suprafață, pe traseul de Sud al Cetății Alba Carolina, piatra cubică fiind acoperită de fecale pe aproximativ 15-20 de metri.

rahat latura de Sud03Cetățenii au semnalat producerea inundației și reprezentanților ISU Alba, și au trimis fotografii pe adresa redacției ”Unirea”, în speranța ca cei responsabili să se sesizeze și să curețe zona în care funcționează, de altfel, două terase.

”Mirosul este usturător după ce resturi, fecale, și alte mizerii au ieșit din canal. Sper să se rezolve cât mai curând deoarece în weekend se organizează un eveniment important pentru Alba Iulia, Sărbătoarea Muzicii”, scrie, un cititor, pe adresa redacției.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au dat explicații cu privire la posibilele cauze ale producerii inundațiilor pe mai multe artere ale municipiului Alba Iulia.

”Din cauza volumului ridicat de precipitații, 55 l/mp, dar și a gradului limitat de preluare a acestora în rețeaua majoră, în colectoarele principale din orașul de Jos (centru), apa a refulat. Sunt situații în care baza de colectare se colmatează, spre exemplu nisip sau pământ de pe străzi neamenajate care au canalizare, împiedicând circuitul apei către stația principală de pompare din vecinătatea gării. Este și cazul rețelei de canalizare din Cetate, care coboară către cimitir. Primăria și operatorul de apă vor face o evaluare a stării tehnice a canalelor și a echipamentelor de pompare. Prin acest lucru se urmărește curățarea și înlăturarea eventualelor blocaje din rețea”, a spus Mihai Coșer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Mai multe străzi din Alba Iulia, printre care și Bulevardul Revoluției, Bulevardul Ferdinand I, Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, str. Siretului, str. București, str. Primăverii, str. Mărăști au fost inundate, marți, după o ploaie torențială.

Tot marți, șase imobile din Alba Iulia, case și garaje, au fost inundate, pompierii fiind chemați să intervină pentru scoaterea apei, a anunțat ISU Alba.

Meteorologii au emis, marți, în aproape toată țara cod galben de ploi. Avertizarea meteorologilor a intrat în vigoare de la prânz și este valabilă până miercuri seară. Se vor semnala instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ.

__________________________________________

Dacă vrei să ne semnalezi un eveniment, dacă ai văzut ceva neobișnuit, dacă vrei să pui o întrebare unei instituții publice sau unui politician, dacă ai filmat sau fotografiat ceva interesant, trimite-ne pe adresa [email protected], iar reporterii noștri vor lua legătura cu tine.

(D.S.)

[nggallery id=658]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea