Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Cum s-au trezit doi tineri din Alba cu contul de Instagram spart: Tentativele de phishing, tot mai dese pe rețelele de socializare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Cum s-au trezit doi tineri din Alba cu contul de Instagram spart: Tentativele de phishing, tot mai dese pe rețelele de socializare

Doi tineri din Alba s-au trezit cu conturile de Instagram sparte după ce au accesat un link capcană care le-a cerut adresa de mail. Anunțul la care au răspuns cei doi promitea să arate cum pot face 10.000 de euro cu o investiție de doar 500 de euro.

Odată ce și-au pierdut controlul asupra contului, din partea lor au început să fie trimise mesaje spam către prietenii din listă.

Tehnicile utilizate de atacatori au mai fost folosite în trecut și pe alte platforme sociale, obiectivul principal fiind extragerea datelor de autentificare ale contului de la potențialele victime, avertizează Directoratul Național de Securitate Cibernetică.

Potrivit DNSC, utilizatorii ar trebui să „nu furnizeze altor persoane date referitoare la coduri de autentificare sau astfel de link-uri pentru resetarea parolei”, pentru că pot pierde accesul la cont.

„Există posibilitatea ca atacatorii să se folosească de opțiunea ‘forgot my password’ din Instagram pentru a forța modificarea parolei. Dacă acest mesaj ajunge la dvs., înseamnă că cineva dorește să vă fure contul” – DNSC.

În plus, pentru a evita o astfel de situație, este recomandată activarea autentificării cu doi factori (2FA) din setările Instagram șiinstalarea unei soluții de securitate/antivirus pe dispozitive.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Aproape de o tragedie, după două depăşiri extreme pe un drum din Alba. Imaginile surprinse de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape de o tragedie, după două depăşiri extreme pe un drum din Alba. Imaginile surprinse de o cameră de bord Un şofer a fost aproape de a provoca o tragedie miercuri, după două depăşiri extrem de periculoase făcute pe un drum cu două benzi. Imaginile au fost surprinse de o cameră de bord, pe drumul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea