Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Căței ținuți în mizerie pe o stradă din Alba Iulia: „Este strigător la cer să vezi asemenea scene de cruzime față de animale. În loc de aer curat mirosim rahat de câine”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Căței ținuți în mizerie pe o stradă din Alba Iulia: „Este strigător la cer să vezi asemenea scene de cruzime față de animale. În loc de aer curat mirosim rahat de câine”

Condițiile insalubre în care sunt ținuți doi căței de pe o stradă din Alba Iulia au iscat nemulțumirea vecinilor care se plâng de mirosul, mizeria și de multe ori de schelaiturile animalelor.

Câțiva locuitori de pe stradă Abrudului din cartierul Micesti din Alba Iulia sunt revoltați de situația în care sunt puși de un vecin. Oamenii ne-au sesizat pe adresa redacției că un vecin care locuiește la casă deține doi câini de rasă de talie mare pe care îi ține afară, în lanț de nici un metru și în condițîi mizere chiar dacă văzând casă în care locuiește te-ai gândi că și animalele ar trebui să o ducă cât de cât bine.

Însă biețîi câini își duc zilele într-o mizerie de nedescris, trăiesc și calcă în propriile fecale care zac neadunate pe lângă cuști săptămâni în șir.

Vecinii povestesc că vara erau deseori lăsăți fără apă și mâncare, nopți la rând oamenii fiind deranjați de plânsetul animalelor. Cum vara a trecut, toți au crezut că au scăpat de mirosul insuportabil de urină și fecale, dar în zilele ploioase situația este și mai rea. „Nu mai putem aerisi, deschidem geamul și în loc de aer curat mirosim rahat de câine”, spune un vecin. Potrivit oamenilor, stradă este plină de copii care sunt obligați să se joace în focarul de infecție. Oamenii speră că autoritățile să se autosesizeze și să ia măsuri atât pentru bunăstarea animalelor, dar și pentru sănătatea proprie.

Cel mai probabil câinii nu sunt nici sterilizați, iar curtea fiind fără gard, periodic, la cățelușă se adună alai de câini când este în călduri.

„Sunt câini mari, folosiți la vânătoare, au nevoie de mișcare, ori ei sunt ținuți luni la rând doar în lanț, nu se pot mișcă deloc. Este strigător la cer că în zilele noastre să mai vezi mai ales la oraș asemenea scene de cruzime, până la urmă, față de animale. Dacă nu le poți oferi condițîi de ce îi mai ții?”, spun oamenii care speră într-o rezolvare cât mai rapidă a problemei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea