Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Căței ținuți în mizerie pe o stradă din Alba Iulia: „Este strigător la cer să vezi asemenea scene de cruzime față de animale. În loc de aer curat mirosim rahat de câine”

Publicat

în

Căței ținuți în mizerie pe o stradă din Alba Iulia: „Este strigător la cer să vezi asemenea scene de cruzime față de animale. În loc de aer curat mirosim rahat de câine”

Condițiile insalubre în care sunt ținuți doi căței de pe o stradă din Alba Iulia au iscat nemulțumirea vecinilor care se plâng de mirosul, mizeria și de multe ori de schelaiturile animalelor.

Câțiva locuitori de pe stradă Abrudului din cartierul Micesti din Alba Iulia sunt revoltați de situația în care sunt puși de un vecin. Oamenii ne-au sesizat pe adresa redacției că un vecin care locuiește la casă deține doi câini de rasă de talie mare pe care îi ține afară, în lanț de nici un metru și în condițîi mizere chiar dacă văzând casă în care locuiește te-ai gândi că și animalele ar trebui să o ducă cât de cât bine.

Însă biețîi câini își duc zilele într-o mizerie de nedescris, trăiesc și calcă în propriile fecale care zac neadunate pe lângă cuști săptămâni în șir.

Electrica Furnizare Discount

Vecinii povestesc că vara erau deseori lăsăți fără apă și mâncare, nopți la rând oamenii fiind deranjați de plânsetul animalelor. Cum vara a trecut, toți au crezut că au scăpat de mirosul insuportabil de urină și fecale, dar în zilele ploioase situația este și mai rea. „Nu mai putem aerisi, deschidem geamul și în loc de aer curat mirosim rahat de câine”, spune un vecin. Potrivit oamenilor, stradă este plină de copii care sunt obligați să se joace în focarul de infecție. Oamenii speră că autoritățile să se autosesizeze și să ia măsuri atât pentru bunăstarea animalelor, dar și pentru sănătatea proprie.

Cel mai probabil câinii nu sunt nici sterilizați, iar curtea fiind fără gard, periodic, la cățelușă se adună alai de câini când este în călduri.

„Sunt câini mari, folosiți la vânătoare, au nevoie de mișcare, ori ei sunt ținuți luni la rând doar în lanț, nu se pot mișcă deloc. Este strigător la cer că în zilele noastre să mai vezi mai ales la oraș asemenea scene de cruzime, până la urmă, față de animale. Dacă nu le poți oferi condițîi de ce îi mai ții?”, spun oamenii care speră într-o rezolvare cât mai rapidă a problemei.

Publicitate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| Lucrări de „mântuială” la covorul asfaltic dintre Bistra și Sălciua. Lucrare nouă pentru câteva zile

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Lucrări de „mântuială” la covorul asfaltic dintre Bistra și Sălciua. Lucrare nouă pentru câteva zile și de ochii lumii

Din seria lucrurilor, ori lucrărilor,  făcute doar ca să fie făcute, un cetățean din județul Alba ne atrage atenția asupra modului în care au fost executate lucrările de turnare a covorului asfaltic între Bistra și Sălciua, în județul Alba și arată cu degetul către o societate mereu prezentă între cele câstigătoare de licitații și ulterior executante ale unor proiecte de infrastructură rutieră și nu doar.

În condițiile în care iarna ne bate cu putere la usă și necesitatea utilizării de sare în procesul de deszăpezire absolut necesar pentru un trafic sigur  acele „minuscule” puncte pe care acesta le-a remarcat pot fi considerate viitoare cratere, prin eroziune și erodarea creată de condițiile atmosferice, sare și intemperii, o „mică” neglijență ce va perpetua într-o altă cheltuială ulterioară în reparații și peticiri, deloc necesară pentru un județ cu un buget relativ redus precum este Alba, fie și într-o ipotetică cotă maximă de absorbție de fonduri europene și guvernamentale.

Electrica Furnizare Discount

Motivul invocat de acesta este acela că stratul de covor astfaltic a fost turnat atunci când materialul ce urma să fie întins a avut o temperatură impropice, fiind transportat de la o distanță mare, ceea a condus la o turnare departe de cum scrie la carte, iar durerea mare a dânsului și a tuturor participanților la trafic este aceea că deși se fac mai rar și sunt mult așteptate aceste lucrări sunt executate cu superficialitate și, uneori, prost, iar banii contribuabililor sunt aruncați pe geam.

Deși în fotografia generică sunt prezentate doar trei cazuri, cititorul ZiarulUnirea.ro precizează faptul că aceste cazuri nu sunt izolate și că  oricărui om i-ar lua o bună bucată de vreme doar să le numere, darămite să le repare, iar în fond pentru ce? Când lucrurile puteau să fie făcut așa cum se cuvine să fie făcute în Ardeal? Ca la carte !

 

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| RER Vest – RETIM încă fac MONITORIZARE, în loc să strângă gunoiul din ALBA IULIA

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| RER Vest – RETIM încă fac MONITORIZARE, în loc să strângă gunoiul din ALBA IULIA

Înainte de 1 Decembrie, data când și-a intrat oficial în atribuții pe raza municipiului Alba Iulia, Asocierea RER Vest – RETIM  a efectuat multiple acțiuni de monitorizare și a împânzit presa locală cu rapoarte și comunicate de presă prin care îi atribuia, de acum, vechiului operator un dezastru cu privire la colectarea și ridicarea gunoiului în mai multe puncte din oraș.

Se pare însă că noul operator Asocierea RER Vest – RETIM, catalogată de presă drept un ansamblu de firme de casă ale PNL, a rămas la stadiul de monitorizare și doarme.  După cum se poate observa în fotografiile pe care cititorii le-au trimis pe adresa redacției ZiarulUnirea.ro în mai multe puncte din oraș containerele sunt arhipline și dau pe dinafară, chiar dacă tariful practicat este cel mai mare din Regiunea Centru a României, cu circa 70% mai mare decât al vechiului operator.

Electrica Furnizare Discount

Astfel noul operator dă încă odată dovadă de stângăcie, la fel cum a făcut și la Sebeș și la Cugir, chiar dacă în cazurile precedent amintite DSP Alba a avertizat asocierea că este necesar să ridice gunoiul ori de câte ori este nevoie astfel încât acesta să nu se acumuleze și să nu se creeze un pericol sanitar pentru cetățeni, iar în acest caz putem să deducem că operatorul nu are nici măcar o scuză pentru faptul că nu a ridicat gunoiul din mai multe puncte din Alba Iulia, nici aceea că este doar a doua zi, din moment ce a monitorizat intens și a știut în detaliu situația din teritoriu și nici faptul că ieri a fost Ziua Națională a României și cantitatea de gunoi aruncată de cetățeni ar fi putut să fie una mai mare.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| „Tulai, Doamne, în sfârșit nu mai facem 2 ore până la Alba!”: Traficul de coșmar dintre Alba Iulia și Aiud, o amintire după deschiderea autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Publicat

în

„Tulai, Doamne, în sfârșit nu mai facem 2 ore până la Alba!”: Traficul de coșmar dintre Alba Iulia și Aiud, o amintire după deschiderea autostrăzii A10 Sebeș-Turda

Drumul Național 1, în special porțiunea care leagă Alba Iulia de Aiud, era un adevărat drum al groazei, pentru mulți dintre șoferii nefericiți care îl străbăteau zilnic.

După ce lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda a fost deschis în cursul zilei de 30 noiembrie, se pare că traficul de coșmar pe DN a luat sfârșit.

CITEȘTE ȘI: Se CIRCULĂ pe TOATĂ autostrada A10 Sebeș-Turda: Alba Iulia, legată de Cluj, Sibiu și Deva prin drumuri de mare viteză

Un șofer a postat în mediul online mai multe imagini în care se poate vedea că DN1 este aproape pustiu, majoritatea celor care au comentat la postare fiind încântați că nu trebuie să mai piardă ore întregi în trafic.

Electrica Furnizare Discount

„Alba Iulia-Aiud pe DN dacă vă vine a crede. Tulai, Doamne, în sfârșit nu mai facem 2 ore pană la Alba!”, a scris omul pe facebook.

Reamintim că în cursul zilei de marți, 30 noiembrie, a fost deschis complet traficul pe autostrada A10 Sebeș – Turda. E vorba de 1,5 kilometri, din lotul 1, 24,25 kilometri, din lotul 2 și circa 3 kilometri din lotul 3, rămași muzeu, până la nodul rutier Aiud.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare