Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO ȘTIREA TA | Asistații sociali au fost puși la muncă: Curăță parcările din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Asistații sociali au fost puși la muncă: Curăță parcările din Alba Iulia

Parcările din Alba Iulia au început să fie curățate de mizerie și murdărie de către asistații sociali din județ. Aceștia au fost surprinși făcând curățenie într-o parcare de pe strada Vasile Goldiș.

Citește și: FOTO | Revederea promoției 1984 a Colegiului Militar din Alba Iulia: Absolvenții au depănat amintiri din anii de liceu

Imaginea a fost trimisă pe adresa redacției ziarulunirea.ro de un cititor care a surprins asistații sociali în una dintre parcările din Alba Iulia. În imagine se poate observa cum aceștia curăță o parcare de murdărie și vegetația din zona acesteia cu ajutorul unor mături și lopeți.

Parcarea despre care este vorba în imagie se află pe strada Vasile Goldiș din Alba Iulia, în spatele magazinului Agras. Pe lângă aceasta, au fost văzuți făcând curățenie și în fața școlii Ion Agârbiceanu.

Asistații sociali profită de venitul minim garantat (VMG) care este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei. Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

AJOFM Alba: Stimulent financiar pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței. Ce valoare are și cum poate fi obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

AJOFM Alba: Stimulent financiar pentru firmele care angajează elevi și studenți pe perioada vacanței. Ce valoare are și cum poate fi obținut Agenția Judeţeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba reamintește faptul că firmele care angajează în perioada vacanței elevi sau studenți pot beneficia de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea