Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Statuile ”vestesc” venirea primăverii în Cetatea Albei Iulia. Atmosferă veselă și trecători ”îmbiați” cu șnururi alb-roșii de 1 Martie

Publicat

în

statui cu martisoare alba iulia02Primăvara, cu alaiul ei de lumină și culoare, a triumfat în Cetatea Albei Iulia. Cel puțin asta ”transmit” statuile amplasate din loc în loc, care astăzi, de sărbătoarea Mărțișorului, dornice ca cetatea să revină la viață, s-au ”dezbrăcat” de hlamida iernii și ”și-au pus” celebrele șnururi alb-roșii, vestind cu bucurie venirea primăverii.

Se spune că șnurul de mărțișor, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb și roșu, este un simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii.

Trasnformate în vestitori ai primăverii, statuile din bătrâna fortificație îmbie, parcă, trecătorii cu tradiționalul mărțișor, creând astfel o atmosferă veselă.

Electrica Furnizare Discount

La Alba Iulia, cel mai ”proaspăt” anotimp – primăvara se pare că a învins iarna, astfel că așteptăm sezonul festivalurilor ce va să vină. Frumos gătite, cu șnururile agățate, până și statuile par să fie dornice de spectacolul verii, când din nou miile de turiști vor invada Cetatea Alba Carolina.

Citiți și MESAJE de 8 MARTIE, ZIUA FEMEII. Urări, felicitări, SMS-uri pentru femeile din viaţa voastră: mame, iubite, colege sau profesoare

O primăvară frumoasă tuturor!

sursa foto: faceboock – Alba Iulia by GDO

Publicitate

Ştirea zilei

ANGAJĂRI la IPJ Alba: CONCURS pentru un post de ofițer, prin încadrare directă, în specialitatea ordine publică – silvicultură

Publicat

în

ANGAJĂRI la IPJ Alba: CONCURS pentru un post de ofițer, prin încadrare directă, în specialitatea ordine publică – silvicultură

Inspectoratul de Poliție Județean Alba recrutează candidați pentru concursul organizat de Inspectoratul General al Poliției Române, în vederea ocupării unui post vacant de ofițer, specialitatea „ordine publică – silvicultură” la Biroul Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică.

Persoanele care doresc să se înscrie, în vederea participării la concurs, pot să o facă până la data de 05.10.2021, inclusiv, în zilele nelucrătoare, iar în data de 05.10.2021 doar până la ora 16:00, on-line, prin transmitere la adresa de email [email protected] a documentelor menționate în anunțul postat pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Alba: https://ab.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs/anunt-pentru-ocuparea-unui-post-de-ofiter-din-cadrul-inspectoratului-de-politie-judetean-alba-specialitatea-ordine-publica-silvicultura-prin-incadrare-directa-a-persoanelor-cu-studii-corespunzatoare-cerintelor-postului-si-care-indeplinesc-conditiile-legale.

Candidații trebuie să aibă studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul de licență/specializarea silvicultură, exploatări forestiere sau studii universitare de licență, ciclul I (în sistem Bologna) în domeniul de licență silvicultură precum și o vechime de doi ani, în specialitatea studiilor.

Electrica Furnizare Discount

Concursul va consta în desfășurarea unei probe de evaluare a performanței fizice, care este eliminatorie și o probă scrisă, constând în rezolvarea unui test-grilă.

Condițiile generale de participare, tematica și bibliografia de concurs dar și alte precizări sunt cuprinse în anunțul de recrutare.

Reamintim faptul că, în această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Alba recrutează candidați pentru ocuparea a 19 posturi de ofițeri și agenți de poliție, prin încadrare directă, din care 14 posturi de ofițeri de poliție și 5 posturi de agenți de poliție.

Posturile scoase sunt în specialitățile cazier judiciar, statistică și evidențe operative, comunicații și informatică, ordine publică, pregătire profesională, investigații criminale, investigarea criminalității economice, implementare proiecte, psihologie, criminalistică și secretariat.

Informații complete cu privire la posturile existente, programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se regăsesc pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs https://ab.politiaromana.ro/ro/cariera/posturi-scoase-la-concurs.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO ȘTIREA TA| Accident rutier la Alba Iulia: Tamponare între două autoturisme, în zona Cimitirului Eroilor

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| Accident rutier la Alba Iulia: Tamponare între două autoturisme, în zona Cimitirului Eroilor

Un accident rutier a avut loc marți, 28 septembrie, în Municipiul Alba Iulia, în zona sensului giratoriu de la Cimitirul Eroilor.

Potrivit martorilor este vorba despre o tamponare între un SUV și un autoturism marca Volkswagen.

Electrica Furnizare Discount

Până în acest moment, nu se cunoaște dacă au rezultat persoane rănite în urma acestui eveniment rutier.

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021

Publicat

în

FOTO| „Transilvania întâlnește cuscus-ul”: Rețeta câștigătoare la campionatul mondial de preparat cous cous din 2021

România a câștigat campionatul mondial de preparat cous cous, desfășurat în Italia. Rețeta câștigătoare se numește „Transilvania întâlnește cuscus-ul”

Bucătarul şef Claudia Maria Catana, care a reprezentat România, a câștigat campionatul mondial Bia cous cous, anunță agenția italiană de știri ANSA.

Competiția s-a desfăşurat în localitatea San Vito Lo Capo (Trapani) și au participat bucătari din 8 țări (Afganistan, Argentina, Italia, Maroc, Mauritius, România, Senegal și Spania).

Electrica Furnizare Discount

Propunerea câștigătoare a României, care a participat pentru prima dată la festival, a fost rețeta intitulată „Transilvania întâlnește cuscus-ul”, pe bază de raft de miel, rubarbă, boabe de cătină, ceapă albă, gălbenușuri de ou, smântână și frunze de dafin. Claudia Maria Catana, originară din Sibiu, este chef și patron al restaurantului Cucina ai monti din Bracciano (Roma), însă a avut experiențe şi în capitală, la restaurantul Enoteca la Torre, unde a lucrat împreună cu pluripremiatul chef Danilo Ciavattini şi, de asemenea, a colaborat cu restaurantul Mirabelle, o stea Michelin.

Citește și: Naționala de fotbal a nevăzătorilor s-a calificat la EURO 2022. În ce condiții se desfășoară un meci și care sunt regulile

„Această victorie mi-a produs o mare emoție, nu mă așteptam. Cous-cous-ul nu face parte din tradiția noastră gastronomică, dar în această rețetă am încercat să concep un preparat în care grâul să poată fi unit cu ingrediente care sunt parte din bucătăria noastră, este acea îmbrățișare pe care nu ne-o putem oferi în acest moment ”, a declarat Claudia Maria Catana în presa italiană.

Italia, reprezentată de bucătarul din Palermo, Santo Petrocciani, câștigător al Campionatului Italian, a primit premiul special pentru cea mai bună prezentare a preparatului.

Spania, pentru care a concurat Juan Carlos Peña Pérez, a câștigat premiul pentru cea mai durabilă rețetă, în timp ce preparatul pregătit de bucătarul argentinian Lola Macaroff, a fost decretat ca fiind cel cea mai originală. Senegalul, reprezentat de bucătarul-șef Bamba Barry, a câştigat premiul „sănătate și integrare” acordat de proiectul european I-Care.

sursa: G4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare