FOTO: Statuile Cetății Alba Carolina sunt din nou complete. Contele și-a recuperat sabia, bătrâna ouăle, florăreasa trandafirii

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Unele dintre cele mai de succes atracţii turistice din Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia – statuile contesei și contelui din Piața Mihai Viteazul, statuile soldaților de la Porțile III și IV, cele ale florăresei, bătrânei și domnului cu joben din Piața Cetății și-au „recăpătat demnitatea”, după ce luni, sculptorii care „le-au dat viață” au completat elementele lipsă.

reintregire statui Cetatea Alba Carolina (4)

USR - Alegeri parlamentare 2020

Peste zece astfel de piese, cum ar fi – ouăle din coșul bătrânei, manerul umbrelei contesei, sabia contelui, frunze ale trandafirilor florăresei cetății, clapeta ceasului domnului cu joben, apăratoare ureche roman din Piața Cetății au sudate, baionetă soldat Poarta a IV-a – reântregindu-se astfel acești membri sculptați ai comunității noastre, care fac deliciul turiștilor și vizitatorilor de toate vârstele și naționalitățile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

 

CITEȘTE ȘI: O nouă victimă în Cetatea Alba Iulia! Statuia contelui din Piața Mihai Viteazul, lăsată fără sabie, de niște cretini

Toate aceste statui au căzut victime ale barbarilor deghizați în cetățeni civilizați sau, mai grav, victime ale “iubitorilor” de suveniruri unicat și gratuite.

reintregire statui Cetatea Alba Carolina (5)

Reparațiile au fost realizate de Transilvania Prest Solution SRL cu sediul social în comuna Bistra din Munții Apuseni, societatea care a câștigat licitația pentru lucrările de întreținere a Cetății Alba Carolina.

CITEȘTE ȘI: FOTO Un alt soldat din comunitatea noastră a rămas fără sabie! Vandalismele continuă în Cetatea Alba Carolina

reintregire statui Cetatea Alba Carolina (8)

În altă ordine de idei, reparațiile la statui, precum și toate lucrările de întreținere a cetății sunt plătite din bugetul local, respectiv din taxele și impozitele albaiulienilor. Concluzia este următoarea: aceste bunuri – statui, poduri, ziduri, bănci, porți, șamd – aparțin comunității, adică nouă și noi suntem cei care plătim pentru întreținerea sau când este cazul, repararea lor. Pe cale de consecință, fiecare dintre noi trebuie să luăm atitudine când vedem persoane ce încearcă să strice aceste bunuri comune și să sesizăm poliția sau polițiștii locali.

[Gallery not found]

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

7 Comentarii

bum bum 3 iunie 2015 at 10:07

Exceptional….o noua realizare a Grup Corint….va dati seama ce se intimpla daca era invers….adica batrana sa isi recupereze sabia si contele ouale?????

dan 3 iunie 2015 at 10:13

bum bum esti un idiot

adevarata problema aici este paza in Cetate

Io Nescu 3 iunie 2015 at 11:43

adevarata problema este cheltuiala fara cap a banilor publici..

sica ciocan 3 iunie 2015 at 12:57

Bine ca si-a recuperat batrana ouale.

axinte 3 iunie 2015 at 20:43

… concluzia este pertinenta, …ca , cam asa ar trebui sa stea lucrurile, …dar ca nu stau chiar asa o vedem cu totii…mai nadajduim…

ha 4 iunie 2015 at 8:33

Io Nescule ti ai dat doctoratul in administratie publica? care ar fi pentru tine o cheltuiala cu cap pentru turism si pentru cetate?

Io Nescu 4 iunie 2015 at 9:54

mars ma si traieste tu din turism cand n-ai autostrazi, drumurile sunt praf si ameteste turistu’ pana ajunge la „obiectiv”.
Zero traditie si cunostinte despre turism, da’ hai sa traim din turism. Pe cetatenii acestui oras ii doare-n c*r de turismul si turistii VOSTRI, ai acelora care cred ca daca ei 10 cati ori fi castiga ceva pitzule, poate trai un oras intreg din turism.
Ce-ai vrea sa facem? sa ne ducem pe langa statuile alea si s-asteptam turistu’ sa-i facem o caricatura cu 10 ron? ori poate sa-i vindem o gagica ceva sa se simta si el bine?

Investitorii ocolesc acest oras si stim bine de ce… din cauza acelor „doctori” in administratie publica, cu buzunare fara fund.

Comentariile sunt oprite