Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO Speologi din 5 județe au petrecut noaptea dintre ani într-o peșteră din Munții Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sărbătorirea trecerii anului Nou 2015 a fost organizată de o parte din membrii Asociației Speologice Sfinx Gârda în Peștera ”Nenumită” din Munții Apuseni.

Revelion Speo 2015 (3)Întâmpinarea Anului Nou s-a realizat printr-o festivitate simplă prin ciocnirea unui pahar de șampanie și urări de ”La mulți ani”.

La inedita petrecere de revelion au participat speologi din Gârda, București, Brașov, Arad și Târgoviște.

Carstul din Munţii Apuseni oferă o varietate deosebită de peşteri explorate şi documentate de speologi. O parte au putut fi amenajate turistic pentru turism de masă şi pot fi vizitate. Este vorba despre Gheţarul Scărişoara şi Peştera Poarta lui Ionele. Acestea sunt amenajate și pot încânta vizitatorii datorită eforturilor realizate în principal de Primăria Gârda de Sus şi Consiliul Judeţean Alba.

”Acest mod inedit de sărbătorire a revelionului în peşteri este organizat de membrii Asociaţiei Speologice Sfinx din Gârda de circa 25 de ani şi ne-a fost insuflat de profesorul Iosif Viehmann de la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj, cercetător pensionat la Institutul de Speologie Emil Racoviţă Cluj (primul institut de speologie din lume, fondat în 1920 de Emil Racoviţă – părintele biospeologiei ), care are în prezent venerabila vârstă de 89 de ani, şi care împreună cu studenţii domniei sale pentru o perioadă de peste 35 de ani a întâmpinat venirea noilor ani în peşteri”, a spus Christian Ciubotărescu, preşedintele asociaţiei Sfinx.

Comunicat de presă

[nggallery id=2859]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sauvignon Blanc, sec, din 2023 de la Ciumbrud este sortimentul câștigător la Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porducători din Alba: Ce alte vinuri au mai fost premiate Ieri, 23 aprilie, la Sâncrai a avut loc Concursul de Vinuri Dedicat Micilor Porudcători din Județul Alba. Printre câștigători se află sortimentele Sauvignon Blanc, din Ciumbrud, Muscat Ottonel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea