Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Specialişti de investigarea fraudelor ai IPJ Alba participă la un seminar internaţional de pregătire: Proiectul RAISA, finanţat de Comisia Europeană (OLAF)

Publicat

în

Specialişti de investigarea fraudelor ai IPJ Alba participă la un seminar internaţional de pregătire: Proiectul RAISA, finanţat de Comisia Europeană (OLAF)

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2021, în cadrul Proiectului RAISA, finanţat de Comisia Europeană (OLAF), aferent Programului Hercule III – Pregătire împotriva fraudei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj organizează la Brașov, primul seminar internaţional.

Scopul proiectului este îmbunătăţirea metodelor şi tehnicilor de investigare, precum şi a cunoştinţelor lucrătorilor implicaţi în lupta împotriva fraudei cu achiziții intracomunitare în România, Ungaria şi Bulgaria.

La această activitate vor participa din cadrul instituţiilor partenere:

Electrica Furnizare Discount

– specialişti de investigarea fraudelor ai inspectoratelor de poliție județene Alba, Arad, Brașov, Giurgiu, Mehedinți – ROMÂNIA, Direcţiei Regionale de Poliţie Vidin și ai Direcției Regionale de Poliție Vratsa – BULGARIA, Inspectoratului de Poliție Județean Bekes- UNGARIA;

– reprezentanţi ai autorităţilor vamale din România – Direcţia Regională Vamală Craiova, Bulgaria – Direcţia Vamală Lom şi Ungaria – Agenţia Naţională Vamală şi Fiscală.

Totodată, alături de instituțiile partenere, la lucrări vor lua parte şi experţi din cadrul Departamentului pentru Luptă Antifraudă – România, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR și ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală, dar și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul abordat de la nivelul județului Brașov, respectiv Ministerul Public, Ministerul Finanțelor Publice, Inspectoratul General al Poliției Române.

Seminarul este cea de–a treia activitate din cadrul proiectului amintit anterior, iar în cadrul lucrărilor acestuia vor fi dezbătute aspecte privind:

– investigația administrativă a tranzacțiilor intracomunitare frauduloase la nivelul UE;
– modul de acţiune al specialiștilor de investigarea fraudelor implicați în descoperirea şi documentarea tranzacțiilor intracomunitare frauduloase;
– modalități de fraudă întâlnite în domeniul tranzacţiilor intracomunitare care au drept consecinţă rambursări ilegale de TVA.

Prin problematica abordată în cadrul activității polițiștii, agenții vamali și fiscali vor avea oportunitatea atât de a se familiariza cu metodele și tehnicile utilizate în România, Bulgaria și Ungaria, în prevenirea și combaterea fraudei cu achiziții intracomunitare, cât și de a dobândi o expertiză îmbunătățită.

De asemenea, activitatea își propune crearea unei rețele profesionale comune în lupta împotriva oricărei forme de evaziune fiscală care afectează atât bugetul statelor implicate, cât și bugetul Uniunii Europene.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Publicat

în

Aiudenii nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale: Ce măsuri anunță primăria

Mai mulți cetățeni din municipiul Aiud au semnalat neregului în ceea ce privește colectarea deșeurilor vegetale de pe unele străzi din oraș.

Doleanțele au ajuns la urechile autorităților, care spun că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o întâlnire cu operatorul, pentru a rezolva problema.

„Suntem nemulțumiți de modul în care operatorul de salubritate colectează resturile vegetale. De câteva zile primim mesaje de la cetățeni care ne semnalează deficiențe în colectarea acestora. Săptămâna viitoare ne vom întâlni cu operatorul pentru a remedia problema”, au transmis reprezentanții primăriei Aiud.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Curier Județean

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Publicat

în

”Carnavalul Toamnei” la Grădinița cu Program Prelungit ”Scufița Roșie” Alba Iulia. Micuții s-au îmbrăcat în costume și au jucat jocuri

Preșcolarii grupei mari, grupa ”Iepurașilor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare Baying Iulia și Potopea Denisa, au sărbătorit încheierea Proiectului Tematic ”Simfonia Toamnei” printr-un Carnaval.

Preșcolarii, au ales să îmbrace fiecare costumul preferat: de zâne, prinți și prințese, eroi, iepurași, fluturași și alte personaje de poveste. Ziua a fost plină de activități distractive, jocuri alese și îndrăgite de cei mici.

Electrica Furnizare Discount

Prin toate activităţile desfăşurate la grupă, în perioada derulării Proiectului Tematic, copiilor li s-a oferit posibilitatea de a-şi completa cunoştinţele pe care le aveau, dar şi de a-şi satisface curiozitatea cu informaţii despre lucruri neştiute.

Toamna este anotimpul roadelor bogate, a recoltei, a veseliei, a harniciei si a pregatirilor pentru iarna, iar preșcolarii din grupa ”Iepurașilor” au sărbătorit acest anotimp, în cel mai plăcut mod, cu veselie și bucurie!

Doamna director, prof. Seician Maria, transmite felicitări cadrelor didactice și mulțumiri părinților pentru implicare și colaborare.

Citește mai mult

Curier Județean

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

Publicat

în

IJJ Alba: Recomandări pentru turiștii care pleacă în drumeții, în zonele montane din județ unde zăpada este prezentă

La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean ‚‚ Avram Iancu’’ Alba, avem în componenţă 3 posturi montane de jandarmi, respectiv: Șugag, Roșia Montană și Arieșeni. Având în vedere că deja în zone montane din județ zăpada este prezentă, pentru a preveni evenimentele negative, jandarmii montani reamintesc turiștilor următoarele:

-Înainte de a pleca în drumeție să echipeze autoturismul corespunzător (lanțuri antiderapante, lopată de zăpadă);

-Să se informeze înainte de a pleca la drum cu privire la starea vremii, starea drumurilor, dar și existența marcajelor turistice;

Electrica Furnizare Discount

-Să plece la drum doar cu echipament adecvat, lanternă, sac de dormit, trusă de prim ajutor;

-Să nu se abată de la drum și să respecte indicatoarele și marcajele turistice;

-Să cunoască bine pregătirea fizică a grupului și să adapteze traseul în funcție de aceasta;

-Să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele;

-În cazul apariţiei dificultăţilor pe traseu sau a înrăutăţirii vremii, retrageţi-vă la cea mai apropiată cabană;

-Apelaţi cu încredere la patrulele de jandarmi montani şi la membri Salvamont și respectaţi indicaţiile acestora;
-Să ia legătura cu jandarmii montani/ serviciul unic de urgență 112, în cazul producerii unui accident, comunicându-le acestora datele de identificare ale solicitantului, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate și când s-a produs accidentul.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare