FOTO: Șoferiță din Alba, ”certată” pe internet după ce și-a lăsat cățelul închis în mașină mai bine de o oră, la 25 de grade afară

Fapta unei șoferițe din județul Alba, care și-a lăsat câinele închis în mașină mai bine de o oră, fără apă, la 25 de grade Celsius, într-o parcare din Cluj-Napoca, i-a ”iritat” pe trecătorii iubitori de animale. Unul dintre aceștia, a fotografiat mașina și câinele și a ținut să posteze un mesaj pe Facebook, pentru a o ”trage de urechi” public pe protagonistă, dar și pentru a trage un semnal de alarmă în acest sens.   

AB-94-*** Se întâmplă în Cluj-Napoca, 23.04.2018. Cățelul a stat închis în mașină mai bine de o oră, 25 grade afară. Protagonista, o domnișoară/doamnă din Alba foarte iritată când a apărut și luată la întrebări de o trecătoare responsabilă. Rușinică maaaaare”, se arată în mesajul postat pe rețeaua de socializare, însoțit de fotografiile alăturate.

Elit ELIT

Potrivit specialiștilor, un câine încuiat în mașină riscă să moară în doar 20 de minute, chiar și în condițiile în care afară vremea nu este excesiv de călduroasă ori un geam este lăsat deschis. Conform VioVet, dacă temperatura exterioară este de 22 grade Celsius, cea din mașină poate urca până la 47, în decurs de o oră.

În acest context, câinii pot suferi rapid un șoc hipertermic, mai ales că patrupedele își reglează temperatura corpului doar prin transpirație la nivelul tălpilor și gâfâit, ambele metode prea puțin eficiente pentru a face față mediului dintr-o mașină încinsă.

În alte țări, cei care își lasă patrupedele în mașină pot fi arestați pentru cruzime față de animale.

sursa foto: facebook

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

dolfi 24 aprilie 2018 at 20:57

catel? ala ii un sobolan descreierat. Au cateva nef***te de pe strada mea sobolani dintr-astia.. .latra la orice, si la o adiere de vant…

Don Costello 25 aprilie 2018 at 9:46

Trebuia să cheme poliția si un veterinar! !!

Comentariile sunt oprite