Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO| Social-democrații din Cugir și-au lansat candidații la alegerile locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marți, sala de spectacole a Casei de Cultură din Cugir a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 400 de membrii și simpatizanți ai partidului cu trei trandafiri, veniți să participe la prezentarea candidatului la funcția de primar al orașului Cugir și a candidaților la Consiliul Local.

PSD10Atracția la eveniment a fost cu atât mai mare având în vedere că în urmă cu mai bine de o săptămână, organizația PSD a primit vestea că la reuniunea de la Cugir vor veni lideru PSD Liviu Dragnea și fostul președinte și fost Prim – Ministru Victor Ponta(ultimul lipsind din motive justificate). Dragnea a venit însoțit de: vicepreședintele PSD Mircea Dușa – fost Ministru al Apărării în Guvernul Ponta, președintele organizației Județene Alba a PSD, Ioan Dârzu, președinta organizației județene a femeilor, Marcela Dărămuș, deputatul Călin Potor(candidatul la Primăria Alba), vicepreședinții Dorin Sandea și Cristian Ciutrilă, secretarul organizației Județene Alba a PSD, Ioan Florea și președintele organizației pensionarilor PSD, Eugen Popa.

Evenimentul pesedist a fost deschis de secretarul organizației Cugir a PSD, Mircea Simu , care i-a prezentat pe candidații PSD la alegerile locale din 5 iunie și le-a transmis un salut invitaților care au onorat manifestarea organizată de social – democrații cugireni. Primul care a luat cuvântul a fost Mircea Trifan, candidatul la funcția de primar. Acesta a mulțumit invitaților că au onorat evenimentul și le-a spus că ,,Împrună pentru Cugir”nu este un slogan politic ci reprezintă o invitație adresată dumneavoastră, colgilor mei și tuturor cetățenilor orașului de a se implica active în administrarea și transformarea orașului conform aspirațiilor oamenilor și nu după dorințele meschinea celor care au condus și conduc destinele comunității în prezent”.

A luat apoi cuvântul președinta Organizației de Femei Alba a PSD, prof. Marcela Dărămuș, care în alocuțiunea sa i-a îndemnat pe membrii și impatizanții partidului să se mobilizeze pentru a câștiga alegerile din 5 iunie. ,,Aveți membrii de partid serioși și o organizație de femei puternică și responsabilă, capabilă să contribuie substanțial la succesul candidatului Mircea Trifan la Primăria Cugir”.  La rândul său, președintele organizației Alba a PSD, Ioan Dârzuși-a început  discursul prin a mulţumi organizației din Cugir pentru cele mai bune rezultate obținute până acum, fie acestea  la nivel local sau național. Sunteți cea mai bună organizație din Județul Alba și pentru asta vă mulțumesc! Din păcate, Cugirul este un oraș pe care nu l-am avut niciodată și pe care a venit timpul să-l cucerim. România este condusă de un guvern de tehno-slugi care nu știu nici ele ale cui sunt, poate ale locatarului de la Cotroceni!?”. Dârzu nu s-a ferit să-i arate cu degetul nici pe cei care au avut puterea în județ și care au abandonat unele localități unde e o sărăcie lucie, nu există locuri de muncă, iar șomajul este în creștere.În încheiere,acesta le-a transmis PSD-iștilor din Cugir un mesaj de mobilizare pentru că atât în Cugir cât și în Alba Iulia este nevoie de primari social-democrați care să fie alături de oameni și de nevoile lor. ,,Camarila portocalie trebuie să meargă în opoziție, ca fiecare dintre dumneavoastră să se bucure de o penise decentă”.

Cunoscut pentru prezența sa la Cugir, Mircea Dușa a ținut să arate că politicile industriale trebuie sa se îndrepte spre cei mulți. Fabricile de armament și muniție din Cugir au cunoscut beneficiile guvernării Ponta ca urmare a ștergerii datoriilor istorice, care au revigorat industria de apărare. ,,Aveți nevoie de Mircea Trifan, un om serios, un bun administrator, care cât a fost director la Fabrica de Arme a fost prezent mereu la Ministerul Economiei și Ministerul Apărării Naționale pentru a rezolva problemele societății pe care a condus-o. În încheiere, Liviu Dragnea, președintele PSD ,a ținut să felicite conducerea și echipa PSD Cugir pentru rezultatele obținute în campaniile  electorale  desfășurate la Cugir. Personal, crede că Mircea Trifan va câștiga la Cugir. În discursul său lidrul social-democrat s-a arătat nemulțumit de siutația din ultimii ani de la nivelul orașului Cugir și implicit a județului Alba.  ,,Cugirul dispune de un potențial neexploatat.

Orașul se putea dezvolta mult mai bine și trebuia să arate mult mai bine. ,,Trebuie să recunoaștem că de câte ori am fost la guvernare, România s-a dezvoltat, au crescut salariile și pensiile, au apărut proiecte serioase, iar în perioada în care cei de dreapta au fost la puter, România nu s-a dezvoltat, ci dimpotrivă a avut scădere economică. De ce atunci când suntem noi la guvernare găsim bani pentru toate, iar când sunt ei guvernare vorbesc de austeritate, tăieri de pensii, de salarii și de stoparea investițiilor”. Dragnea a ami adus în discuții și probleme cu care se confruntă agricultura în momentul de față și a acuzat că nu s-au dat subvențiile pentru agricultură până astăzi. ,,Să nu știi că dacă, în agricultură, nu se fac lucrăriile la timpul potrivit, anul agricol este ratat și din motivul acesta vom avea produse importate pe tarabe”.

Liviu Dragnea le-a transmis în final un mesaj susținătoriilor social democrați cugireni: ,,În puținul timp de campanie care a mai rămas trebuie să vorbiți cu oamenii cu curaj, pentru că în spatele vostru aveți un partid care și-a respectat cuvântul dat și și-a iubit țara. Anul 2016 este un an decisive. Cugirul este important județul Alba este important”.După încheierea activitățiila Casa de Cultură, oaspeții s-au deplasat pentru o vizită la firma locală S.C.NOVA GRUP SRL Cugir(administrator Vasile Moldovan), important agent local, care are ca obiect de activitate prelucrările prin aschiere și fabricația de elemente pentru mașini unelte.

(C.P.)

[nggallery id=2146]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea