Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| Slujba Vecerniei Sfintei Învieri, în prima zi de Paști, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Slujba Vecerniei Sfintei Învieri, în prima zi de Paști, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia

În prima zi de Paști, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a fost prezent la Catedrala arhiepiscopală. În prezența a numeroși credincioși albaiulieni, Ierarhul nostru a oficiat slujba Vecerniei Sfintei Învieri, numită și „a doua Înviere”.

Citește și: Când pica Pastele ortodox și catolic în 2023 și în următorii ani – calendar

Duminică, 24 aprilie 2022, în prima zi a Praznicului Învierii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Începând cu ora 12.00, Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Vecerniei Sfintei Învieri, numită și „a doua Înviere”. La final, în prezența a numeroși credincioși dreptslăvitori, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un cuvânt de învățătură. Un aspect inedit al slujbei a fost reprezentat de citirea pericopei evanghelice în mai multe limbi, ca simbol al universalității mesajului divin transmis popoarelor și al propovăduirii Învierii Domnului la toate neamurile pământului.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Chiriarhul nostru a spus: „Înviind din Mormântul Său, Hristos este Acela Căruia I S-a dat toată puterea în cer și pe pământ, încât ne ia pe noi de mână și ne conduce în siguranță spre Împărăția Învierii Sale. Dacă El e nemuritor, și noi suntem nemuritori prin El. De fapt, Domnul a promis: «După ce Mă voi înălța de pe pământ, Eu pe toți îi voi trage la Mine». De aceea, să nu ne întristeze puterea distrugătoare pe care o are astăzi păcatul în lume și nici să ne sperie satana, diavolul care a ajuns la apogeul puterii sale diabolice și și-a extins împărăția lui de întuneric și de moarte pretutindeni, amăgind pe oameni de la mic la mare. Hristos Cel înviat este viu și El conduce cursul istoriei umane spre împlinirea voinței supreme a Tatălui ceresc și a planului Său de salvare. Hristos Cel înviat este cu noi ca bătăile inimii și ca respirația plămânilor, oferindu-ne cuvântul Evangheliei, harul Duhului Sfânt, Trupul și Sângele Său și toate splendorile Împărăției Sale eterne”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea