Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Simpozion național pe teme de management cinegetic organizat la Alba Iulia: Ce teme au fost abordate

Publicat

în

Simpozion național pe teme de management cinegetic organizat la Alba Iulia: Ce teme au fost abordate

În cursul zilei de sâmbătă, 19 iunie a avut loc la Alba Iulia Simpozionul național pe teme de management cinegetic. La eveniment au au fost prezenți peste 240 de persoane, printre care vânători, politicieni și oameni ai legii.

„În primul rând vreau să subliniez că acest important eveniment, la care au fost prezenți un număr impresionant de participanți,de peste 240 de persoane, dar și de o consistentă și valoare importantă, constituie deja o pagină de istorie în viață tuturor celor implicați în această nobilă și responsabilă activitate de management cinegetic. Regretăm că la acest Simpozion, nu a putut particpa domnul Ministru al Mediului Barna Tanczos, din motive obiective, forțat de participarea la alte activități de prioritate națională. Toți participanții au transmis la unison domnului Ministru, toată stimă, aprecierea, respectul și sprijinul necondiționat în ducerea până la capăt a obiectivelor de restructurate a activității complexe a Ministerului Mediului și punerea lui pe un loc onorant și responsabil în activitatea guvernamentală.

Au participat invitați de marca-domnul Tamas Ioszef Fodor-Consilierul Ministrului Mediului, doamna deputat Simona Bucură Oprescu-președinta comisiei de administrație și planificare teritorială din Camera Deputaților, doamna deputat Dumitrița Gliga-secretar în comisia juridică a Camerei Deputaților, domnul deputat Gheorghe Nacov, inițiatorul legislativ a noii legi privind vânătoarea la păsările migratoare și Consulul onorific al Bulgariei În România, prof.Ovidiu Ionescu-președintele AGVPS România, Mugurel Drăgănescu- directorul AGVPS România, Halalaie Dănuț- comisarul șef al Gărzii de Mediu Albă, Mărioara Popescu- director al APM Alba, Comisar Șef Dunca Cristian- șeful serv.arme și muniții din cadrul IPJ Alba, Drasovean Mihai-director ANSVSA Alba, Adrian Lică președintele- AVBAV, Morutan Horea-președintele Asociației de creștere a ovinelor din județul Alba, Moldovan Radu-președintele Asociației de creștere a taurinelor din județul Albă, președinți, directori și membri ai asociațiilor de vânătoare din țară, vânători, simpatizanți. Organizatorul acestui important eveniment a fost AJVPS Alba, o asociație de renume pe profil de vânătoare și pescuit din țară, devenită deja o asociație etalon național.

Electrica Furnizare Discount

Temele abordate au fost următoarele:

  • Trecerea în revista a problemelor iminente în gestionarea fondurilor cinegetice și stadiul de implementare actual.
  • Prezentarea viziunii M.M.A.P. pe termen mediu și lung pentru schimbarea radicală a întregului sistem de management al faunei sălbatice.
  • Prezentarea misiunii M.M.A.P. referitor la evaluarea și compensarea pagubelor, parte din schimbarea sistemului.
  • Stabilirea unei strategii comune în lupta pentru apărarea drepturilor vânătorilor în relația cu autoritățile.
    -Prezentarea în premiere națională de fotografie veche și documentară cu surprinderea vânătorului român de la 1840 încoace, prezentată de marele erudit Radu Mija.
  • Lansarea de carte a scriitorului Gabriel Cheroiu-Istoria literaturii cinegetice române.

A fost o ședința de lucru interactivă, cu un dialog constructiv de strictă specialitate, la care cei care au luat cuvântul și-au exprimat dorința și necesitatea restructurării în totalitate a întregului sistem al managementului cinegetic din România, o reformare legislativă a actelor nomative speciale care definesc și stabilesc direcțiile prioritare în derularea acestei activități, schimbarea mentalității funcționarilor din Ministerul Mediului- serviciul biodiversitate privind implicarea lor responsabilă și traspunerea în practică a tuturor obligațiilor privind politică de management al faunei sălbatice, așezarea la masă tratativelor și crearea unor punți comune de comunicare și asumare a tuturor acestor obligații, atât a celor din Ministerul Mediului, administratorul faunei cinegetice, cât și a tuturor organismelor de reprezentare , a asociațiilor de vânătoare din țară, a ONG-urilor care abordează subiecte de management cinegetic, a instituțiilor de cercetare și a instituțiilor de învățământ superior specializate în abordarea unor subiecte de manegement cinegetic și biodiversitate, a societății civile și a mass mediei.

Trebuie schimbată mentalitatea tuturor acestor entități, a societății civile privind modul în care se realizează managementul faunei sălbatice și a biodiversității în România și mai ales schimbarea mentalității tuturor celor care pun gestionării fondurilor cinegetice într-o postura umilitoare, iar vânătorii români, cei care pe banii lor, gestionează de zeci și sute de ani, acest bun național, cu foarte bune rezultate, să nu mai fie catalogați că ucigași, criminali și psihopați, pentru că vânătoarea, în special vânătoarea selectivă de strictă necesitate este o măsură științifică de intervenție pentru reglarea populației principalelor specii de vânat și menținerea unui echilibru ecologic. Tuturor celor participanți le mulțumesc mult. Voi reveni în curând cu mai multe amănunte” a scris președintele Asociației Județeane a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba, Vasile Bucur, pe Facebook

Publicitate

Curier Județean

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Publicat

în

Lions Club Alba Iulia: AJUTOR pentru comunitatea grea încercată din Apuseni. SPRIJIN pentru cei ce și-au pierdut agoniseala de o viață

Lions Club Alba Iulia vine în sprijinul comunității greu încercate din Apuseni. Având în vedere precipitațiile abundente din ultima perioadă, care au provocat daune materiale în zona munților Apuseni din județul Alba, reprezentanți ai Lions Club Alba Iulia s-au deplasat în localitatea Gura Sohodol, care a fost afectată de viitură, pentru a distribui 12 aragaze și 12 frigidere noi, venind astfel în sprijinul gospodăriilor afectate.

Valoarea electrocasnicelor donate a fost de 15.034,00 lei, acestea fiind achiziționate cu sprijinul Lions Club Alba Iulia, Lions Club Decan București, Trans Prima SRL, Albatros Gold SRL și Farmaciei Eladerm, cărora le mulțumim pentru sprijin în numele celor care au beneficiat de acest important ajutor.

Pe această cale facem apel la toți cei care doresc sa vină în sprijinul celor care și-au pierdut agoniseala de-o viața, ajutându-i să revină cât mai repede la normalitate. Pentru a participa la acțiunile clubului nostru puteți să ne contactați pe e-mail la adresa [email protected] sau la telefon 0726267976 – Florin Florea, Președinte Lions Club Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Curier Județean

179 de persoane sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol

Publicat

în

179 de persoane au fost sancționate de polițiști în urma unei acţiuni de combatere a ilegalităților în domeniul piscicol.

În perioada 06 iulie – 2 august 2021, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au organizat o acţiune care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind pescuitul.

Electrica Furnizare Discount

Cu ocazia acestei acţiuni, au fost verificate 3 societăți comerciale de profil, au fost efectuate 14 controale privind legalitatea transportului peștelui sau a produselor din pește, 23 în zona apelor interioare, iar față de 179 persoane, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, din care trei au fost aplicate conform OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Controalele vor continua.

Citește mai mult

Curier Județean

SCANDAL la Vinerea: Un bărbat 57 de ani, dus la SPITAL, după ce a fost bătut de un consătean, în plină stradă

Publicat

în

Poliţiştii din Cugir au reţinut un bărbat, din localitatea Vinerea, care este cercetat pentru lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice. Acesta l-ar fi lovit pe un consătean, în timp ce se aflau pe o stradă, din localitate.

La data de 3 august 2021, poliţiştii din Cugir au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Vinerea, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii publice.

În sarcina acestuia sa reținut faptul că, la data de 10 iulie 2021, în jurul orei 02.40, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Vinerea, l-ar fi lovit, în zona capului și a membrelor superioare, pe un bărbat, de 57 de ani, din localitate, în urma unor discuții în contradictoriu, tulburând ordinea publică.

Electrica Furnizare Discount

În urma incidentului, victima a fost transportată la spital, pentru îngrijiri, dar a refuzat internarea.

Cercetările sunt continuate.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare