FOTO/ Simpozion Internațional ,,Educație Sustenabilă „, la Școala Gimnazială nr.3 Cugir. Proiect de Parteneriat Strategic Erasmus+ cu participarea unor reprezentanți din Islanda și Lituania

La Centrul Cultural Cugir s-a desfășura luni, 29 octombrie 2018, un simpozion internațional, eveniment în cadrul activităţii C3 din cadrul Proiectului de Parteneriat Strategic Erasmus+ Earthworm al Şcolii Gimnaziale Nr.3 Cugir, proiect iniţiat de Grădinița cu Program Normal Vinerea, împreună cu Grădinița cu Program Normal nr.5 Cugir.

Desfășurat în al doilea an de proiect, an ce debutează cu activitatea în România, țară parteneră în proiect, simpozionul a avut ca temă ,,Sustenabilitatea în educaţie”, temă similară cu tema generală a proiectului Erasmus+ și totodată o temă de viitor deoarece în viziunea partenerilor, acest capitol este susținut de cei patru piloni: societate, cultură, ecologie și economie.

INFORMARE COVID-19

Participanţii direcţi la simpozion au fost reprezentanţii celor două ţări, Islanda, 4 cadre didactice şi Lituania, 5 cadre didactice, dintre care directorii ambelor şcoli oaspete, alături de directorii Şcolii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, prof. Stela Ţîrlea, respectiv director adjunct prof. Laura Teban. Printre invitații la simpozion amintim prezența Primarului orașului Cugir, ing. Adrian Teban, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba, insp. Proiecte, prof. Laura Staicu, insp. preprimar, prof. Aurora Vârtei, președintele Asociația Română Pentru Cercetare și Inovație Cluj, Andreia Ștefănescu, reprezentantul Ocolului Silvic Cugir, ing. Gheorghe Hăprianu și reprezentantul Asociația Năsâpiște Cugir, Nicolae Faur, organizație cu care Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir are parteneriate de mai mulți ani.

Fiecare din partenerii proiectului internațional Erasmus+ Acțiunea Cheie 2 a prezentat ce anume s-a desfășurat până în prezent în cadrul proiectului împreună cu copiii, precum și interesante informații legate de sistemul școlar din Islanda, respectiv Lituania.

La reuniunea de la Cugir au fost prezente de asemenea, cadre didactice din cadrul școlii Gimnaziale nr.3, precum și reprezentanți ai unităților de învățământ din județ și chiar din localități limitrofe județului Alba.

,,De evidențiat faptul că un rezultat indirect al acestui simpozion bilingv internațional(român-englez) va fi o carte online cu exemple de bune practici desfășurate de cadre didactice din întreaga țară (Sustainability Education/Educație sustenabilă-good practices examples/exemple de bune practici), carte ce v-a oferi posibilitatea participării indirecte la proiect și a altor cadre didactice din țară, chiar dacă proiectul vizează și e realizat doar pentru Școala Gimnazială Nr.3 Cugir”, ne-a transmis. Prof. Nicoletta Huștiuc, coordonator Proiect Erasmus+ Ka 2, Earthworm, – Școala Gimnazială nr. 3.

De menționat că activitățile de la Cugir se desfășoară pe parcursul a cinci zile, în baza unui program pe cat de variat, pe atât de interesant și atractiv. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...