Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| ”Siguranța ta este cel mai de preț cadou!” – Peste 200 de copii din Alba au învățat de la polițiști regulile de traversare corectă și pașii siguranței

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| ”Siguranța ta este cel mai de preț cadou!” – Peste 200 de copii din Alba au învățat de la polițiști regulile de traversare corectă și pașii siguranței

În accidentele rutiere cu pietoni, produse în ultimii patru ani, la nivel național, au fost implicați 2.262 de copii, dintre care 483 au decedat, 1.121 au fost răniți grav, iar 658 au suferit răni ușoare, traversarea neregulamentară fiind principala cauză a producerii acestor accidente, urmată de abaterile bicicliștilor și de utilizarea necorespunzătoare a părții carosabile de către pietoni. În fiecare an, 120 de copii mor din cauza nerespectării regulilor pietonale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Sub sloganul ,,SIGURANȚA TA ESTE CEL MAI DE PREȚ CADOU!”, campania își propune să aducă în atenția publicului riscurile la care sunt expuși copiii atunci când folosesc drumurile publice, în calitate de pietoni, evidențiind prin gravitatea faptelor, urmările pe care le poate avea implicarea unui copil într-un accident, mai ales la nivel afectiv.

Materialele campaniei transmit, într-un mod simplu, cele trei reguli de traversare a străzii într-un mod corect, cu scopul de a diminua riscurile la care sunt expuși pietonii:

1. OPREȘTE-TE la marginea bordurii trecerii pentru pietoni!
2. ASCULTĂ sunetul traficului!
3. ASIGURĂ-TE mereu din ambele părți. Uită-te în stânga și în dreapta!

Astfel, peste 200 de copii au învățat cele trei reguli de traversare corectă și au recapitulat pașii siguranței, prin jocurile pe care le-au descoperit în broșura dăruită de polițiști.

Recomandările polițiștilor pentru copii:

1. Nu alerga pe stradă! Nu ai timp să reacționezi în cazul în care vine o mașină.
2. Nu te juca în stradă! Jocurile pot distrage atenția de la circulația rutieră.
3. Nu traversa strada prin locurile nemarcate! Șoferii pot să nu te vadă sau să nu aibă timp să se oprească.
4. Nu folosi căști când traversezi strada! Folosirea căștilor sau a altor dispozitive audio poate distrage atenția de la mediul înconjurător și poate împiedica sesizarea apropierii unui vehicul sau a altor sunete.

Cu cât evităm mai mult aceste comportamente, cu atât suntem mai siguri pe stradă!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea