Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Siguranţa elevilor în drumul lor spre şi de la şcoală – prioritate a poliţiştilor rutieri din Alba

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Siguranţa elevilor în drumul lor spre şi de la şcoală – prioritate a poliţiştilor rutieri din Alba

Poliţiştii rutieri din Alba au continuat activităţile pentru creşterea siguranţei elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor în zonele unităţilor de învăţământ. De la începutul anului şcolar a fost asigurată prezenţa poliţiştilor în zonele aglomerate, adiacente şcolilor şi grădiniţelor, au fost verificate semnalizările rutiere şi marcajele pietonale din proximitatea acestora, iar poliţiştii au participat la peste 60 de întâlniri cu copiii.

În perioada septembrie – noiembrie 2018, poliţiştii rutieri din judeţul Alba au intensificat activităţile ce vizează creşterea siguranţei rutiere în zona unităţilor de învăţământ.

Acestea au urmărit verificarea modului în care este realizată semnalizarea rutiera verticală şi orizontală, verificarea modului în care se realizează transportul elevilor cu microbuzele şcolare dar şi susţinerea unor lecţii de educaţie rutieră, adresate şcolarilor şi preşcolarilor.

Totodată, poliţiştii rutieri, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au fost prezenţi în apropierea şcolilor, în zonele cu trafic aglomerat, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevii.

Cu ocazia controalelor efectuate în teren, poliţiştii au constatat 12 situaţii în care fie lipseau indicatoarele rutiere specifice, fie erau deteriorate sau marcajele rutiere destinate trecerilor pentru pietoni erau şterse. Pentru remedierea acestor deficienţe, poliţiştii au solicitat administratorilor drumurilor publice, măsuri urgente.

Într-o situaţie, executantul unor lucrări de amplasare a amenajărilor rutiere în scopul reducerii vitezei de deplasare a autovehiculelor în zona unei unităţi de învăţământ, a fost sancţionat contravenţional pentru că nu a respectat obligaţiile referitoare la condiţiile de realizare a lucrării.

O altă componentă a activităţilor organizate în această perioadă a fost cea informativ – preventivă.

Astfel, poliţiştii rutieri au susţinut peste 60 de lecţii de educaţie rutieră, atât în unităţi de învăţământ din mediul urban cât şi în mediul rural.

Copiilor le-au fost oferite explicaţii legate de

semnificaţia indicatoarelor rutiere şi  regulile de circulaţie ce trebuie să le respecte şi au fost sfătuiţi să adopte un comportament preventiv atât în drumul lor spre şi de la şcoală cât şi în restul situaţiilor când sunt participanţi la traficul rutier, fie în calitate de pietoni, fie în calitate de biciclişti.

Asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă în şcoli şi în zona unităţilor şcolare rămâne o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copiii vor continua.

[nggallery id=6373]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea