Rămâi conectat

Sport

FOTO: Semifinala CSU Alba Iulia – CSM Târgovişte, promovată la Alba Mall

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 5Locuitorii din Alba Iulia, invitați la baschet. Echipa CSU Alba Iulia a luat parte astăzi la o acțiune de promovare a primei dispute din semifinale cu CSM Târgoviște în incinta centrului comercial Alba Mall. Partida va avea loc mâine, duminica, 13 aprilie 2014, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universității ”1 Decembrie 1918”. Sportivele, alături de cei doi antrenori au împărțit pliante și au invitat locuitorii orașului care s-au aflat la acel moment în cel mai mare centru comercial din oraș, la partida importantă pe care echipa o dispută în penultimul act al Campionatului național de baschet feminin.

Acțiunea a avut ca scop atragerea a cât mai multe persoane la sală, pentru a susține trupa antrenată de Miroslav Popov, care are mare nevoie în aceste momente de aportul publicului. Astfel de acțiuni de promovare a meciurilor de pe teren propriu din playoff, organizate de clubul universitar, vor continua în perioada următoare, în diferite zone din Alba Iulia. „Consider că ne așteaptă confruntări dificile cu CSM Târgoviște, este playoff, ambele echipe vor da totul, este ceva diferit față de sezonul regulat, acum poate fi victoria și calificarea mai departe. Tocmai de aceea este important ca noi să profităm de faptul că am terminat pe locul 2 în clasament și avem avantajul de a juca o posibilă a treia partidă, cea decisivă, tot acasă. Practic noi trebuie să ne câștigăm meciurile acasă și suntem în finală. În plus, trebuie să demonstrăm că cele două victorii din sezon nu au fost o întâmplare. Sper să jucăm cu multă concentrare acest prim meci important și să câștigăm pentru a porni cu avantaj, iar presiunea mai mare să fie pe adversarele noastre. Bineînțeles, nu va fi ușor, deoarece Târgoviște este o echipă puternică, va trebui să apărăm bine aruncările lor de la distanță, de asemenea pe Chrissy Givens, una din cele mai bune jucătoare din campionatul românesc.”, a spus antrenorul Miroslav Popov.

 Duminică seară, cu începere de la ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii, în prima partidă din semifinalele Campionatului Naţional de baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlneşte pe CSM Târgovişte. Este, de altfel, chiar o reeditare CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 17a semifinalei din sezonul precedent, când cele două combatante s-au luptat pentru un loc în marea finală. Atunci câștigătoare a ieșit trupa din județul Dâmbovița, care a profitat de faptul că a jucat un meci în plus acasă, datorită plasării mai bune în clasamentul sezonului regulat și s-a calificat în ultimul act al campionatului cu scorul de 2-1. În sezonul actual lucrurile stau însă diferit, echipa condusă de Miroslav Popov având avantajului unui meci în plus pe propriul teren și pleacă astfel cu o mică șansă în plus la calificare. În plus, poate conta și ascendentul moral dat de faptul că CSU a câștigat ultimele două confruntări directe cu târgoviștencele, în actualul campionat, dar și ultimele două dispute din Sala de Sport a Universității din Alba Iulia, cea din prezentul sezon, dar și cea din semifinala din cel precedent. Astfel, sportivele universitare trebuie să profite de avantajul propriului teren, unde beneficiază de aportul propriilor fani, dar și de dorința mare de revanșă pentru eliminarea din același act al campionatului în sezonul precedent.

Pentru a ajunge în semifinale, niciuna din cele două echipe nu a avut mari bătăi de cap, reuşind să-şi termine disputele din primul tur din playoff în două meciuri. Astfel, CSU Alba Iulia şi-a învins cu 2-0 în sferturi adversara, CSM Satu Mare, în urma a două meciuri câştigate fără mari probleme. Dominarea, atât sportivă, cât şi morală, a plecat încă de la prima partidă, cea din Sala Universității, condusă de la un capăt la celălalt de trupa lui Popov, care s-a arătat extrem de motivată şi pregătită din toate punctele de vedere. De altfel, CSU nu a dat nicio şansă adversarelor şi a câştigat toate cele patru sferturi într-un mod categoric, impunându-se în final fără drept de apel la o diferenţă de 26 de puncte, scor 81-55. La fel a decurs şi cea de-a doua partidă, cea din deplasarea de la Satu Mare, când universitarele, total relaxate, dar şi motivate, au confirmat forma bună şi valoarea net superioară şi s-au impus 86-50. De cealaltă parte, CSM Târgovişte a avut şi ea două succese fără istoric, împotriva echipei Olimpia Brașov. Vicecampioana României a câştigat partida de pe propriul teren cu 79-64, iar disputa de sub Tâmpa mai categoric, scor 91-57.

În acest sezon, înaintea confruntărilor din playoff, cele două echipe s-au întâlnit de două ori, în diputele tur-retur din campionat, ambele câştigate de CSU. În prima dintre ele, desfășurată chiar în debutul sezonului, în etapa a II-a din Liga Națională, în Sala Universității din Alba Iulia, trupa lui Popov s-a impus scor 61-50, în timp ce în manșa retur, din Sala Sporturilor din Târgoviște, universitarele s-au impus din nou, scor 56-46, ambele victorii venind după jocuri controlate aproape în permanență de CSU.

[nggallery id=1469]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea