Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: ,,Seară de colindă” susținută de instituțiile școlare din Cugir, la Biserica Ortodoxă ,,Sf. Nicolae

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Biserica Ortodoxă ,,Sf. Nicolae” din Cugir a fost gazda unui emoționant eveniment consacrat apropiatelor sărbători ale Crăciunului. În organizarea Inspectoratului Școlar Județean Alba, a Protopopiatului Sebeș și a instituțiilor școlare de învățământ din Cugir, la amintitul locaș de cult a avut loc miercuri seara, o minunată  ,,Seară de colindă”, aflată la cea de-a VII-a ediție.

Manifestarea a fost deschisă de prof. Laura Teban – director adj. la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, care arăta că ,,prin farmecul arhaic, prin duhovniceasca legătură a omului cu Dumnezeu, colinda rămâne icoană veche în altarul spiritual al Bisericii, legându-ne în acest fel de credința strămoșilor noștri. În acest spirit ne-am propus să organizăm și anul acesta o ,,Seară de colinde”, în cadrul căreia elevii școlilor din Cugir sunt chemați să transforme spațiul și timpul nostru obișnuit într-unul sacru”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În fața Sfântului Altar, elevii Școlii Gimnaziale nr. 3, conduși de familia preot Adrian și Luminița Cebotari, au introdus participanții în atmosfera de Crăciun, interpretând colindele: ,,Bucură-te”, ,,Bucurie se arată” și ,,Leru-i – Ler”, urmată de poezia ,,Așteptare” interpretată de Alexia Herlea. Având ca îndrumători pe profesoarele Diana Stoica și Aurora Andriuc, elevii Școlii Gimnaziale ,,Iosif Pervain” au interpretat colindele: ,,După datini colindăm”, ,,Colinda celor trei flori sfinte” și Îngheață apa-n miez de vară”, iar elevul Andrei Bogdan a recitat poezia ,,Nașterea Mântuitorului” de Ion Creangă.

Cu gândul că în fața tainei celei de veac ascunse, colindele sunt flori ascunse ale simțămintelor noastre, elevii Școlii Gimnaziale ,,Singidava” pregătiți de profesoarele Diana Stoica și Daniela Pascal au încântat publicul interpretând: ,,Am pornit cu veste bună”, Haida Ler” și ,,Merge Lina la Fântână”, iar eleva Dărăban Roxana a recitat emoționanta poezie ,,A sunat aseară mama” – de Emilia Plugaru. Următoarele momente au aparținut grupului ,,Mlădițe Cugirene” pregătit de prof. Ionela Popa. Membrii formației au interpretat: ,,Asta-i casa cea frumoasă”, ,,Viflaime, Viflaime” și ,,Răsunet blând de clopoței”. Coordonat de profesoara Ana dan grupul de colindători ai Colegiului Tehnic ,,I.D. Lăzărescu” a interpretat colindele: ,,Sloboadă-ne gazdă-n casă”, ,,Ce soare răsare” și ,,Porni Petru și cu Raiu”. Ultimul moment al serii a aparținut elevilor Colegiului Național ,,David Prodan”, pregătiți de prof. Călin Furdui, care au interpretat ,,Cetiniță, cetinioară”, ,,Ia ieșiți boieri afară” și ,,Galbenă gutuie”.

La eveniment a luat parte părintele protopop Ionel Arsu, viceprimarul Călin Furdui, cadre didactice și nu în ultimul rând gazda acestei seri speciale, preotul paroh Gheorghe Mihăilescu. Toți copiii participanți la eveniment au primit cadori din partea organizatorilor constând în dulciuri, fructe și colaci. Și anul acesta, colaqcii au fost oferiți drept cadou de Crăciun din partea producătorului local de produse de panificație, Paul Henegar.

Constantin PREDESCU

[nggallery id=5020]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO: Lumina Sfântă a ajuns la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când va fi distribuită Sâmbătă seară, Lumina Sfântă a ajuns de la Ierusalim la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, după ce a fost preluată de pe aeroportul din Sibiu de către o delegație a Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia. În noaptea de 4 spre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea