Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

FOTO: Şcoala Mihai Eminescu din Alba Iulia cinsteşte Colegiul HCC cu patru eleve de nota 10 obţinute la Evaluarea Naţională 2013

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Eleve de 10, Mihai EminescuOdată cu terminarea Evaluării Naţionale, după patru ani de studiu este rândul celor mai buni elevi să iasă la rampă, să iasă în faţă, să fie cunoscuţi respectaţi şi apreciaţi pentru munca celor 8 ani de studiu care s-a materializat ieri; 16 note de 10 la nivelul judeţului Alba. Un procent bun aş spune, chiar dacă recordurile de note maxime au fost depăşite în multe judeţe din ţară.

Şcoala Generală „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a ieşit în faţă şi anul acesta cu multe note mari, dar şi cu 4 eleve care au obţinut nota 10 la ambele discipline evaluate.

După cum a spus, Iacob Sânziana combină utilul cu plăcutul şi merge la şcoală şi pentru distracţie, nu doar pentru studiu. Perseverenţa, dar mai ales atenţia a ajutat-o foarte mult să obţină media 10 la Evaluarea Naţională. La Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia vrea să-şi dezvolte partea creativă şi doreşte să urmeze profil uman, la secţia de ştiinţe sociale. Muzica, plimbările şi yoga sunt lucrurile la care absolventa nu ar putea renunţa. Din păcate a lipsit sâmbătă de la poza de „grup”, fiind plecată din localitate.

Emanuela Gabriela HaţeganEmanuela Gabriela Haţegan consideră că a reuşit această performanţă cu multă muncă, ambiţie şi perseverenţă, dar şi printr-un program organizat de-a lungul celor 8 ani de studiu. În ceea ce priveşte viitorul, Gabriela are o viziune bine stabilită, de a urma specializarea ştiinţe ale naturii, la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, unde  vrea să pregătească chimia şi biologia, pentru Facultatea de Medicină din Cluj Napoca.

Andreea Lobonţiu a reprezentat judeţul în anul terminal  la Concursul Naţional de Andreea LobonţianLimba Română „Ionel Teodoreanu” din Iaşi, unde a obţinut locul 7 şi un premiu special pentru simţul critic şi artistic. Cu toate acestea, eleva doreşte să urmeze profilul real al Colegiului Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, la secţia matematică – informatică intensiv engleză. Absolventa petrece timpul liber pe internet unde socializează şi se informează.

Diana Nicoleta Achim crede că media de 10 obţinută la Evaluarea Naţională seDiana Nicoleta Achim datorează şi susţinerii din partea familiei, profesorilor şi a prietenilor, dar şi în urma muncii desăvârşite de-a lungul anilor. Doreşte să ridice fruntea sus şi la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan”, la secţia matematică – informatică intensiv engleză. După cum ne-a declarat, tânăra este pasionată de lectură, în timpul liber ascultă muzică şi îi place să călătorească.

Materie cenuşie se îndreaptă de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia

După cum bine se poate vedea şi anul acesta pe lista cu rezultatele Evaluării Naţionale, Şcoala Generală „Mihai Eminescu” şi-a creat un nume aparte ca şi instituţie de învăţământ în judeţul Alba, şi cu toate că vorbele „subiectele Evaluării Naţionale 2013 au fost uşoare” sunt des întâlnite, să ai patru elevi cu nota 10, când anul precedent au fost 5 în tot judeţul, este o performanţă.

După cum am auzit zilele trecute un elev de clasa a VIII-a „Tu nu mergi la HCC?”, „Cum de nu mergi la HCC?”. Se pare că în Alba Iulia întrebarea „Tu la ce liceu vrei să mergi?” este demodată. Dacă aşa stau lucrurile eu aş pune următoarea întrebare: „Câţi din elevii de clasa a VIII-a, care au medie de intrare la HCC, nu se înscriu la acest Colegiu”?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea