Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Școala de iarnă ”Bulgărașu” de la Șureanu are casă nouă și un site care merită vizitat

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

bulgarasul02Cu ninsoarea de afară toată lumea se gândește la ski. Începe un nou sezon, iar la Șureanu s-a pregătit o surpriză pentru cei mici și cei mari. Școala de iarnă Bulgărașu, care din 2009 a format peste 1500 de elevi în tainele schiului și a snowboardului, are o nouă casă.

Dacă, de 5 ani de zile, Bulgărașii au avut sediul la baza pârtiei din Șureanu, anul acesta au hotărât să se mute în Poarta Raiului, la numărul 24. Una dintre dificultățile pe care turiștii le aveau când soseau în Șureanu era accesul la școala de schi, o problemă rezolvată de noul sediu al Bulgărașilor.  La această adresă se vor putea face programări pentru orele de schi și snowboard și se vor organiza activități interactive pentru copiii de toate vârstele. Tot aici, cu sprijinul ASV (Alba Sport Vision), se va putea închiria echipament pentru sporturile de iarnă. Mai mult, turiștii vor găsi și un mic magazin cu suveniruri, echipamente și accesorii de schi și snowboard.

Tot la începutul acestui sezon, Bulgărașii anunță și lansarea noului lor site: www.bulgarasu.ro. Vizitatorii pot citi povestea Bulgărașilor, pot cunoaște echipa, pot rezerva echipament sau pot solicita ore de ski sau snowboard. Rezervările se realizează prin completarea unui simplu formular, după care doritorii vor fi contactați pentru stabilirea detaliilor. Acest lucru va face procesul de înscriere în Școala de Ski mult mai rapid și comod. O altă noutate pe care site-ul www.bulgarasu.ro o aduce este secțiunea de magazin online, creată ca răspuns la cererile tot mai dese pentru echipament de calitate și produse cu însemnul Bulgărașu. În acest sens, s-a încheiat un parteneriat cu Belmonton Switzerland, producător de echipament montan premium din Alba Iulia și creator al echipamentelor echipei Bulgărașu.

Pentru sezonul 2016-2017, Bulgărașii pregătesc și câteva evenimente speciale. De exemplu, la Domeniul Schiabil Toplița, se vor organiza două tabere din preajma Revelionului. Taberele sunt destinate mai ales celor mici, iar astfel se va închide un an și se va începe unul nou cu voie bună și mulți prieteni pe pârtie.

Se spune că singura constantă în viață este schimbarea. Totul se schimbă în jurul nostru în fiecare zi, în fiecare minut. Unele schimbări sunt mai lente, altele te uimesc prin viteza cu care se întâmplă. Anul 2016 a fost unul al schimbărilor semnificative și rapide pentru Bulgărașu. Unele lucruri au rămas însă neschimbate: pasiunea noastră pentru munte și mișcare și dorința de a insufla această pasiune și celor mici. Timpul petrecut cu Bulgărașii este mai mult decât o lecție de schi: este o investiție în educația non formală a celor mici, iar beneficiile se vor vedea mult timp. Suntem foarte bucuroși de fiecare dată când avem șansa să cunoaștem noi orizonturi și sperăm că aceste schimbări să fie pe placul celor cu care ne-am împrietenit în acești 8 ani. ” spune Radu Nicula, unul dintre  fondatorii Școlii de iarnă Bulgărașu.

Proiectul Bulgărașu a început în anul 2009, la Arieșeni. În prezent, există două școli de iarnă, la Șureanu și la Toplița. Toți instructorii sunt acreditați ANSSR sau Ministerul Educatiei si Cercetarii iar cursurile sunt adaptate pentru orice vârstă și orice nivel de pregătire. Pe timpul verii, Bulgărașu organizează tabere tematice, tura cu bicicletele din Maramureș fiind una dintre cele mai căutate activități.

Bulgărașii pot fi contactați la adresa [email protected] sau la unul dintre numerele de telefon 0733092817 și 0745675388 .

[nggallery id=3147]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 18 ani din Zlatna BEAT și fără permis de conducere s-a răsturnat cu mașina „împrumutată” de la serviciu. Este cercetat de polițiști Un tânăr de 18 ani din Zlatna s-a răsturnat pe malul râului Ampoi cu o autoutilitară de la serviciu. După cercetările efectuate de polițiști s-a aflat că acesta nu avea permis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea