Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO | Școala de dans Chirilă dăruiește prin dans: Spectacol caritabil pentru “Speranța copiilor” din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | Școala de dans Chirilă dăruiește prin dans: Spectacol caritabil pentru “Speranța copiilor” din Cugir

Școala de dans modern Chirilă dăruiește prin dans. Proiectul “Învățăm să dăruim” este unul dintre “copiii de suflet” al părinților Bianca și Alex Chirilă, fondatorii Școlii de dans care le poartă numele. Înființat în anul 2013 proiectul prin care Școala Chirilă își propunea să își învețe cursanții și familiile acestora să fie mai buni, să dăruiască, în prag de sărbători, s-a materializat într-un spectacol la care era invitată câte o casă de copii din județ.

În cadrul evenimentului, care a primit titlul sugestiv de Spectacolul caritabil “Învățăm să dăruim”, se strâng fonduri, prin donații benevole ca gest și sumă, în cele două ore de spectacol de dans realizat în exclusivitate de instructorii școlii și cursanții acestora.

Cu un succes desăvârșit, cu sume de bani din ce în ce mai mari, de la o ediție la alta, spectacolul caritabil a ajuns în 2023 la cea de-a IX-a ediție, cu un număr de zece case de copii ajutate până în prezent. La ediția din acest an, la care își vor da concursul, cu cele mai recente coregrafii și cu costumatii dintre cele mai diverse, peste 150 de copii, va fi ajutată cea de-a XI-a casă de tip familial, mai precis “Speranța copiilor” din Cugir.

„Anul trecut, cu o prezență de 144 de cursanți proveniți din sediile nostre din Alba Iulia, Zlatna și Cugir, am reușit grație mărinimie aparținătorilor să strângem în doua ore, suma record de 7600 de lei. Sperăm ca în acest an părinții să fie impresionați atât de munca noastră și a copiilor cât și de povestea orfanilor cugireni, astfel încât suma strânsă să le fie de folos drept cadou de Crăciun, cugirenilor”, ne-a declarat Bianca Chirilă.

Citește și: FOTO: Școala de Dans “Chirilă”, rezultate excelente la “Feeria Dansului”, la Oradea

Din aceleasi surse am aflat că la Școala Chirilă, pe lângă cursurile de dans, se pune mare accent pe educația și formarea copiilor, precum și pe învățarea celor mai importante precepte morale, cum ar fi bunătatea, toleranța, respectul, generozitatea. Școala Chirilă a ajutat până în prezent toate cele 9 case de copii din municipiul Alba Iulia, una din Teiuș și anul acesta urmează cea din Cugir.

Spectacolul se vrea a se continua ca o tradiție prin care să fie ajutate cât mai multe case de acest tip din județ și de ce nu și împrejurimi. Ediția din acest an va avea loc, joi, 21 decembrie, începând cu ora 18.00 la Restaurantul Mercur Lux din municipiul Alba Iulia. Cu o intrare liberă și cu poftă de distracție, sunt așteptați toți cei care pot învăța să daruiască în prag de sărbători.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024 Săptămâna Mare sau a Patimilor exprimă perioada de la Florii până în Sâmbăta cea Mare inclusiv. Conform rânduielilor canonice, în aceasta săptămână se ajuneaza până spre seara. Caracteristica esenţiala a acestei săptămâni sunt Deniile. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea