Rămâi conectat

Actualitate

FOTO ”Școala Altfel”: Polițiștii din Alba au susținut lecții dedicate siguranței celor mici, în unități de învățământ din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba continuă activităţile dedicate siguranţei copiilor, iar în această perioadă, premergătoare vacanţei mari, sunt prezenţi în unităţi de învăţământ cu sfaturi şi recomandări antivictimale.

În săptămâna curentă, poliţiştii de prevenire, rutieră şi proximitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi Poliţiei Municipiului Alba Iulia s-au întâlnit cu zeci de preşcolari şi școlari din unităţi de învăţământ din Alba Iulia, în care se derulează Programul Naţional „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”.

Activităţile au avut drept scop informarea şi educarea celor mici, în vederea adoptării unui comportament preventiv, atât pe perioada şcolii cât şi pe perioada vacanţei de vară, ce se apropie.

Temele abordate au vizat prevenirea violenţei, prevenirea accidentelor rutiere şi prevenirea victimizării din diferite infracțiuni, copiii fiind îndemnaţi să respecte regulile de circulaţie şi, în orice împrejurare, să adopte un comportament nonviolent, pentru a se feri de situații care pot genera conflicte și le pot pune viața în pericol.

Discuţiile au fost interactive, iar cei mici au demonstrat că ştiu să circule corect şi au ilustrat acest lucru prin momente artistice (desene, poezii, cântece şi dansuri cu tematică rutieră).

Siguranţa copiilor rămâne prioritatea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar activităţile preventive vor continua atât pe parcursul anului şcolar cât şi în vacanţa de vară.

[nggallery id=4122]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea